|
​ Adem'i izlemek...

Olmak ya da olmamak haftaları oynanıyor ligde. Çaykur Rizespor'un yakaladığı ivme ortada. Şenol Hoca da bunu fazla önemsemiş olacak ki Atiba-Medel-Dorukhan'lı orta sahayla çıktı maça. Bu bir nevi “Rakibimi karşılayacağım” demekti. Şiddetle galibiyete ihtiyacınız varken, bu oyunu oynamanız için ileri uçta çok hızlı çıkabilen ve bitiricilik özelliği olan adamlarınız olması lazım.

Şenol Hoca da buna güveniyor ki beklentisi boşa çıkmadı. Rizespor, son haftalarda evinde oynadığı oyundan taviz vermedi. Ama daha önceki rakiplerinde bir Burak Yılmaz, bir Adem Ljajic yoktu. Maç ikinci yarı da bir ara Rizespor lehine yüzde 72'e yüzde 28 topa sahip olma oranına geldi. Rizespor'un golü geliyorum derken, yine Burak devreye girdi ve ilk bulduğunu attı. Sonra gelen Hoca hamleleriyle tarihi bir skor çıktı ortaya.

Beşiktaşlı olmasanız dahi Adem Ljajic'i izlemek için maça gidebilirsiniz. Eskiden bazı futbolcuların özel izleyicileri vardı. Sırf onu izlemeye maça gidilirdi. Öyle bir yeteneği var Ljajic'in. Sahada Quaresma olmadığı zamanlarda tam yetkiyle donatılınca, takım üzerinde orgeneral etkisi yapıyor.

Güven'in son vuruşları çok temiz. Sadece bu maç özelinde söylemiyorum, bulduğu fırsatları hep iyi değerlendirdi. Onun yerinde olsam, idmanda Burak Yılmaz'ın gol vuruşlarını ezberlerim.

Burak, dün maçın kırılmasını sağlayan golü attı. Geldiği ilk günden beri ortaya koyduğu iyi performans ve tavırlar, kendisine negatif hisler besleyen insanların dahi duygularını pozitif yönde değiştirdi. İşler çok iyi giderken, daha sakin kalması lazım. Tribün-oyuncu gerilimi dünyanın her yerinde bir çok futbolcunun başına gelen şeyler. Buradaki sinir harbini yönetmek futbolcunun elinde. Artık genç de değil. Yeterli tecrübesi var. Durumu fark eden Şenol Güneş, Ligin sıralamasını belirleyecek olan Başakşehir maçını düşünerek doğru bir hamle ile kendisini dışarı aldı. Dikkat etmesi lazım. Kalan haftalarda Beşiktaş'ın en değerli ismi Burak. Bu kadar lazımken, daha kontrollü hareket etmeli.

Şimdi Cumartesi ve Pazar günü tadından yenmeyecek iki maç bizleri bekliyor. Keyfini çıkartalım...

#Ergin Aslan
#Beşiktaş
#Adem Ljajic
#Şenol Güneş
5 yıl önce
default-profile-img
​ Adem'i izlemek...
Yaşar Kemal ve vesayet
İnsaf!
Dağ yürekli adamların büyük seçimine doğru
Demografik dönüşüm
Seçim bitsin, önümüze bakalım!