|
Gereksiz gerginlik

İki derbinin bu kadar yakın tarihlerde olması, bu maçı diğerine göre biraz daha sönük hale getirmişti. Hocaların kadro tercihleri de bunun göstergesiydi. Oysa sezonda alınabilecek 3 kupadan birine sadece 2 maç kalmış ve bence önemsemesi gereken bir maçtı. 10 kupa olur da 1'inden vazgeçersin anlarım. İyi olduğun dönemde aday olduğun bütün kupaları toplaman gerekiyor. Maçın ilk yarısı 1-2 bitmiş olmasına rağmen lig maçının heyecanını yansıtmadı. Özellikle Beşiktaş'ın yaptığı top kayıpları ve pozisyon bulmasına rağmen oyun organizasyonunu kuramaması Fenerbahçe'yi öne çıkardı. Normalde öne geçen Beşiktaş'ın oyunu eline alması lazımdı. Başaramadı. Fenerbahçe ilk yarıda fazlaca faul yaparak Beşiktaş'ın oyun kurmasına müsade etmedi ve iyi çıkışlarla devreye önde girdi. İlk yarının kırılma anı Lens'in 3'e 1 yakalamışken harcadığı pozisyondu. Aynısını ligde Trabzonspor maçında da yapıp, galibiyete mani olmuştu. Beşiktaş'ın daha yeni 4 yıl sözleşme yaptığı yerde ileriye dair kafalarda ciddi soru işaretleri oluştu.

Senol Güneş, ikinci yarıda skoru değiştirmek adına Quaresma ve Babel hamlesini kullansa da, ilk maçın yıldızı Quaresma atılarak bütün planları altüst etti. O saatten sonra eşitlenen oyunda top Beşiktaş'ın ayağında olsa da pozisyon üretmekte zorlandı. Fenerbahçe ise skorun avantajıyla, zaten iyi yaptığı alan savunmasını uzun süre doğru uyguladı. Maçın gerilmesi için çok fazla neden yokken Alper ve Quaresma gereksiz şekilde tansiyonun yükselmesine sebep oldular. Hakemin kontrolü kaybedip kime ne çıkardığı belli olmayan bir maç izledik. Beşiktaş hem 2. maçı düşünerek hem de sahasında daha iyi olduğunu bilerek yere daha sağlam basması gerekirdi.

Volkan'ın atılması maçı yeniden başka boyuta taşıdı. 9 kişi kalan Fenerbahçe'ye karşı Oğuzhan hamlesiyle gole odaklanan Beşiktaş skoru eşitledi. O dakika itibariyle maçın skorunu Fenerbahçe değil, Beşiktaş belirleyecekti. Yüklenen Beşiktaş galibiyet golünü bulamayınca, Fenerbahçe istediği skorla çıktı Vodafone Park'tan. Bize kalan ise 2-2'lik skora rağmen, acemice gereksizce yaşanan gerginlik oldu.

#Fenerbahçe
#Beşiktaş
#Derbi
6 yıl önce
Gereksiz gerginlik
Kara dinlilerle milletin savaşı
İkaledeki kıdem tazminatı karşılığı ve GV uygulaması
Islak zemin
Büyük plan başlıyor
Toplumsal halimizi gösterse bir araştırma