|
Güneş geç kaldı

Maçtan bir gün önce kafamdaki kadroyu yazdım. Orada Quaresma yoktu. Çünkü 3 gün önce Avrupa Ligi’ndeki kader maçında sorumsuzca takımı eksik bırakmış adamı (bu kaçıncı?), 3 gün sonra hiçbir şey olmamış gibi sahaya sürerseniz, forma adaletinden bahsedemezsiniz. Takım içerisinde zaten dip yapmış motivasyona ek olarak bir de oyunculara karşı güveninizi iyice ortadan kaldırırsınız. Yönetimin maaş ödemeleri konusundaki tavrı, zaten takımda bir başı boşluk oluşturuyor. Bunun yanında teknik adam da formayı böyle adaletsiz dağıtırsa kim birarada tutacak bu takımı. Nitekim Quaresma yine şaşırtmadı. Çıkarken top kaptırması mı dersiniz, her duran topu arkadaşının ayağından alması mı dersiniz... Beşiktaş’ı iyice çiftliğe çevirmiş durumda. Ancak kabahat onun olduğu kadar ona bu toleransı tanıyanlarda.

Diğer kanatta oynayan Lens de yine evlere şenlik bir performansta. Önüne top atarsan koşuyor. Kanat oyuncusu adam eksiltir, al verlere girer. Hiçbirisi yok.

Güneş çok yanlış kurguyla başladı oyuna. Madem Gökhan ve Caner oynayabilecek durumda neden 11’de başlatmıyorsun? Necip’in sağ bekte işi ne? Savunmada kimin ne yaptığı belli değil. Aklın yolu bir. En ideal adamlarınla maça başlar, skoru bulur, sonra gereken hamleleri yaparsın. Hoca tam tersini yaptı. Karius inişli çıkışlı performansı sonrası bu maçta net ortaya koydu ki, Beşiktaş’ın kalesi bu kadar hatayı ve konsantrasyon düşüklüğünü kaldırmaz. Her yazımda olduğu gibi Dorukhan’a yine değineyim. Çocuk sahanın her yerine basıyor. Düşmeyen enerjisiyle takımı ayakta tutmaya çalışıyor. Sezon adına tek kazanım diyebiliriz.

İkinci yarıda hem Trabzonspor’un skoru koruma refleksi hem de Şenol Hoca’nın en başta yapması gerekeni yapması Beşiktaş’ı kendine getirdi. İyi oyun ve baskı ile oyunu eline aldı Beşiktaş, golü de buldu. Öncesi ofsayt olan 2. golün iptali, ritmi düşürdü maçta. Böyle anlarda Ljajic’in sazı eline alması gerekiyor. İstikrar konusunda güven vermiyor. Hoca son bölümde mağlupken yine forvet çıkartıp forvet aldı. Avrupa gitmiş, bu mağlubiyet ligi de götürecek. Riskse risk, arkadan adam çıkartıp hücumu kalabalıklaştırmak lazımdı. Sonuç olarak hoca, yanlıştan doğruya döndü ama 1 puanı kurtarmadı, 2 puanı yitirdi.

#Beşiktaş
#Trabzonspor
5 yıl önce
Güneş geç kaldı
İkiyüzlü dünyanın 200 günü
Garson nereye baksın?
İnsafsız takas!
Erdoğan’ı/AK Parti’yi Kürtsüz bırakma operasyonu…
Riyakâr Bey ile ‘Yamyam’ Biraderler