|
Aferin çocuk!

Stadı kaplayan sis başlama vuruşu ile dağıldı. Karşılaşmanın ilk dakikasından itibaren Emre Belezoğlu''nun karşılaşmaya damgasını vuracağı belli oldu.

Fatih Terim''in çok güvendiği Emre tam bir maestro gibi takımı atağa kaldırdı, ayağına aldığı her topu olumlu kullandı. (40. dakikadaki pas hatası hariç.) Aurelıo ile birlikte orta sahanın yükünü çekti. Dakikalar 30''u gösterdiğinde attığı golle Avrupa için kapıları açarken oynadığı oyunla da eleştirilere en güzel cevabı verdi...Aferin çocuk ayağına sağlık....

78 DAKİKA TOP GÖSTERMEDİK

Türkiye için çok önemli olan karşılaşma iki periyotta oynandı. ilk periyotu taçtan gol yediğimiz ilk 12 dakika oluştururken, ikinci periyotu ise ay-yıldızlıların adeta şov yaptığı koca bir 78 dakikayı kapsıyordu.

ARANAN KAN GÖKHAN

17. dakikada sakatlanan İbrahim Kaş''ın yerine oyuna giren Gökhan ve sol kanadı savunan Hakan kusursuz oyunlarıyla zafere büyük katkı sağladılar. Aurelıo''nun bitmeyen dinamizmi, Arda''nın adam eksiltmesiyle birleşince Norveç takımı topa hasret bir doksan dakika yaşadı. İspanya''yı sallayan Nihat''ın 60. dakikada gönderdiği füze Oslo''yu sessizliğe gömerken soğuğa rağmen üzerlerindekini atan Türk seyircilerini ısıtıyordu.

OSLO DEĞİL TAKSİM

Türk seyircilerin maça gitmemesi için yürütülen psikolojik savaş Oslo''da yaşayan Türklerin ve Avrupa''nın çeşitli yerlerinden gelen gurbetçilerin elbirliği ile aşıldı. İstiklal marşı okunurken başlayan coşku Norveç''ten Türkiye''ye kadar ulaştı. Maçtan sonra Oslo sokakları Taksim meydanına dönerken Norveçlilere sadece bu tabloyu alkışlamak kaldı.

Maçtan bir gün önceki basın toplantısında Osman Tanburacı''nın Fatih Hocaya sorduğu “Yeşilköye indiğinizde kulaklarınızda ''Hoş geldin imparator Terim'' seslerini duyuyor musunuz” sorusu Fatih hocanın gözlerinin dolmasına sebep oldu. Maçı bitiren son düdükle hoca eldivenlerini öyle bir yere attı ki... Bir yandan hoş geldin zafer derken bir yandan da zor günlerin adamı olduğunu bir kez daha dosta düşmana ispatlıyordu.

Teşekkürler Terim, aferin çocuklar...

٪d سنوات قبل
Aferin çocuk!
Darü’l-harpte faiz meselesi
Türkiye’nin tezlerini kim anlatacak…
Enflasyon ile mücadelede beklentileri kırmak ve fiyat yapışkanlığının önüne geçmek
Cari açık ve Gabar’dan gelecek 3,2 milyar dolar
Küresel savaşın kaçınılmazlığına dâir