|
Devlet Marsel İlhan"a sahip çıkmalı

Marsel tenise Semerkant''ta başladı. 2004''te İstanbul''a geldiğinde Taç Spor Kulübü''nde çalışmalara başlayarak bir anda Türkiye şampiyonu olmuştu. Marsel''i ilk keşfeden Başkan Mahmut Naibi ve deneyimli hocası Alirıza Toptaş''tır. O günlerde kimsenin şans tanımadığı Marsel için Mahmut Bey, Alirıza hoca ve bendenizin şahsi görüşleri “bir gün gelecek ve herkes bu çocuğu konuşacak” demiştik. Ne mutlu bize ki yanılmadığımızı ve Marsel''inde bizi mahcup etmediğini görebildik. Bugün ise Yeşilyurt Spor Kulübü oyuncusu olarak antrenörü Can Üner''le birlikte çok büyük başarılara imza atıyorlar.

Dünyanın en iyi 200 tenisçisi arasında 22 yaşındaki Marsel İlhan''da (Atp 170) bulunuyor ve her geçen gün yukarılara doğru yükseliyor. Son yıllarda, neden Wımledon''da (Grand Slam) bir Türk yok sorusuna da son verdirdiler. Bu başarı karşısında ne kadar gurur duysak azdır.

Marsel İlhan ilk ciddi kariyerini İspanya''nın Cordoba kentinde, ITF Futures serisinde şampiyon olarak yapmıştı. Sezonun son Grand Slam''ı Amerika Açık Tenis Turnuvası''nda 3 eleme maçı kazandı ve ana tabloda 31 yaşındaki Belçikalı Christophe Rochus''u (Atp 72) yenerek, Nazmi Bari''den sonra Grand Slam turnuvasında teklerde ana tabloda yer alan ikinci, ilk turu geçen tek Türk ise Marsel İlhan oldu. Türk spor tarihine adını altın harflerle yazdırdı.

Uluslararası müsabakalarda bizi başarı ile temsil eden şampiyonumuz İstiklal Marşımızla bayrağımızı göndere çektiriyor, bir başarıdan diğerine koşarak bütün Türkiye''yi mutlu ediyor. Fakat uluslararası başarıların daha ilerilere taşınabilmesi için ciddi sponsorlara ihtiyaç var.

Milletini ve memleketini seven iş adamlarımıza büyük görev düşüyor. Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan, Devlet Bakanımız Murat Başesgioğlu, Uluslararası Organizasyonlar Başkoordinatörümüz Mehmet Atalay''dan Marsel İlhan''a sahip çıkmalarını diliyoruz.

Bugün itibariyle bu başarının ekonomik gücü tenisçileri aşmıştır. Memleketimizin uluslararası sportif başarısı için herkes elini taşın altına koymalıdır.

15 yıl önce
Devlet Marsel İlhan"a sahip çıkmalı
Orta sınıflar orta sınıflara karşı
Tevradî bir mitin Kur’anî bir kıssa ile tashihi
i-Nesli anlaşılmadan siyaset de olmaz, eğitim de…
İç talebe ilişkin öncü göstergeler ilave parasal sıkılaştırmaya işaret ediyor!
Enerjide bağımsız olmak