|
Avustralya"dan One Minute

Dünya tenisinin ve sezonun ilk “Grand Slam''ı” Avustralya Açık Turnuvası sona erdi. Turnuvada, dikkat çeken Çinli sporcular dünya tenisinde var olacaklarının sinyalini Pekin Olimpiyatları''nda vermişlerdi. Çinli''lerin başarılarına kimse şaşırmasın. Çin devleti tenise el attı. Hazır olun, yakın bir zamanda daha da çoğalacaklar.

Çift bayanlarda Williams kardeşler, çift erkeklerde Mike-Bob Bryan ikizleri, karışık çiftlerde Hindistanlı Leander Paes (Erkek), Zimbabveli Cara Black (Bayan) şampiyon oldular.

Tek erkeklerde, Juan Martin Del Potro''yu geçen Marin Cilic, Andy Roddick''i de elemeyi başardı ama daha ileri gidemedi. Bir sonraki turda Rafael Nadal, Andy Murray karşısında sakatlandığından dolayı maçı yarıda bıraktı. Bu sakatlıktan dolayı dünya sıralamasındaki yeri de iki basamak düşerek 4.''lüğe geriledi. İsviçreli Roger Federer, yakın zamanda iki sefer mağlup olduğu Rus Nikolay Davydenko''yu rahat geçti. Fransız Jo-Wilfried Tsonga da, Sırp Novak Djokovic eleyerek yarı finale çıktı ama Federer''e elenmekten kurtulamadı. Federer, finalde sürpriz rakibi Andy Murray''ı (Britanya''nın neredeyse asırlık Grand Slam özlemi bu seferde gerçekleşmedi) 3/0 yenerek Grand Slam''da şampiyonluk sayısını 16''ya çıkardı ve 1 numara olduğunu bir kez daha kanıtladı.

Federer öncülüğünde yıldız tenisçiler, Avustralya Açık öncesi Haiti''deki depremzedelere yardım organizasyonu düzenleyerek 600 bin dolar gönderdiler. Böylece dünyaya, hayatın insani açıdan da var olduğunu gösterdiler.

Türk tenisçiler Marsel İlhan (Turkcell), İpek Şenoğlu (İntercity), Melis Sezer (Garanti Koza) eskiye göre çok daha başarılı bir şekilde ülkemizi temsil ederek ümit verdiler.

Hatalı haberler diz boyu

Başbakanımız Sayın Erdoğan''ın dahiyane buluşu ile dünya literatürüne giren ''One Minute'' sözcüğü adeta her derde deva oldu. Avustralya''dan ''One Minute'' diyoruz. Uluslararası yayın yapan ve haber geçen ajanslar çok fena çuvalladı. Turnuva ile ilgili tüm dünyaya Türk seyircilerle ilgili yanlış haber geçtiler ve onlardan haber alan ulusal yayınlar ve yorumcular da bu yanlış haberi servis ettiler. Oysa elimizde Türkiye olarak doğruları gösteren yazılı ve görsel belgelerimiz mevcut. Elimizdeki belgelerde Şilili seyircilerin yanlış yaptığını gösteren delillerimiz var. Üstelik geçen yıl da Sırplar kortları ve çevresini savaş alanına çevirmişlerdi. Her nedense onlarınki görmezden geliniyor ve Şilililerin işlediği suç, Türk seyircilerin üstüne atılıyor. İşlemedikleri suçtan haber oluyorlar gurbetçilerimiz. İlhan''ın rakibi, Şilili Gonzalez de “Kendimi sanki Davıs Cup''ta oynuyorum sandım” diyerek en güzel şekilde olayı özetlemişti. Bu konu ile ilgili Türk Büyükelçiliği düzeltme için girişimlerde bulundu mu bilemiyoruz ama isterlerse belgeleri sunabiliriz. Dünya çapında kendini ispatlamış itibarlı yerli haber ajanslarımız var. Bu vesile ile onlarında değerini anlamış oluruz.

14 yıl önce
Avustralya"dan One Minute
Ne yapmalı?
Ne olacak bu anne babaların hali?
Seçim sonrası ekonomide manzara nasıl?
Amerikan siyasetinin İsrail ‘trajedisi’
Jeopolitik sürpriz: ABD, Rusya ve İsrail nasıl anlaştı?