|
Gezegenin sorunu, sorunlu din dersleri...

Matematik zorunlu değil, İngilizce zorunlu değil, kimya, biyoloji, felsefe zorunlu değil. Ama din dersi zorunlu .

Diğer dersler arzuya göre servis ediliyor.

İsteyen alıyor matematiği istemeyen almıyor .

Hele İngilizce söz konusu olduğunda keyfe keder.

Gezegenler birliği çok haklı elbette.

Bu kadar seçimlik dersin yanında zorunlu din dersi olunca elbette adaletini konuşturacak ve mazlumdan yana olacak. Her şey seçimlik olduğuna göre din dersi de seçimlik olsun diye hüküm bildirecek.

Matematik hayatta ne kadar işimize yarıyorsa din dersi de o kadar yarıyor. Madem matematik seçimlik, din dersi de seçimlik olmalı.

Edebiyat diye bir dersimiz var. Seç beğen boy boy. Din dersinin seçimliği de elbette edebiyat dersi ile uyumlu olmalı.

Edebiyat dersi gören çocuklarımız pek edip ve pek edebi olmuyor ama din dersi öyle değil. Din dersine maruz kalan çocuklarda ciddi bir molla olma potansiyeli olduğu "gözleniyor".

Din dersinde çocuklara öylesine muazzam bir baskı yapılıyor ki çocuklar hayattan soğuyor. 21. yüzyılda değil Asrı Saadet döneminde yaşamaya özeniyor.

Komşusu açken tok yatan bizden değildir hadisi şerifini duyduklarından bu yana L.Okulunun öğrencilerinin yemek yemedikleri, kullandıkları her şeyi yarıya indirerek Türkiye"nin sınırında bekleyen yaşıtlarına gönderdiği ortaya çıkınca, hükümetin zorunlu din dersi eğitimini yeniden gözden geçirme telaşı içine düştüğü görüldü.

Diğer taraftan seküler anne babalar ile çocukların arasındaki hayat tarzı makası giderek açılıyor. Çünkü çocuklar ebeveynlerinden tamamen farklı bilgilerle, din bilgisi ile donatılmış bireyler olarak mezun oluyor okullarından.

Din dersi hocalarının etkileme kapasiteleri öylesine yüksek ki, ciddi bir potansiyel tehlike oluşturdukları konusunda bütün siyasi ve bilimsel çevreler hemfikir.

Din dersinin sadece öğrenciler için değil, aynı zamanda diğer branşların öğretmenleri için de çok tehlikeli olduğu saptandı. Son yapılan araştırmalar neticesinde ortaya çıkan tablo şöyle:

Din dersi hocaları 21. yüzyılın tüketim kültürüne katkı sunacak her türlü davranış ve eyleme kökten karşı oldukları için öğrencilerinin dünyasını tamamen kuşatıcı bir program hazırlıyorlar. Öğrencilerine daha az tüketmek ve daha çok üretmek konusunda derslerinde düzenli olarak yol haritası sunuyor ve bu sunumu etkileyici bir vücud dili, zengin kelime hazinesi ve görsel malzeme eşliğinde gerçekleştiriyorlar. Diğer taraftan bu dünyanın sınırlı, ebedi dünyanın öldükten sonra gerçekleşeceği yolundaki telkinleri, ölümsüzlük projesinde çalışan bilim adamlarını tedirgin ediyor. Genç kuşaklar geri döndürülmesi adeta imkansız bir yolda hızla ilerliyor.

Yalan konusunda azami dikkat sarf eden öğretmenlerin öğrencilerinin her şart altında sadece doğruları dile getirme temrinleri meselenin tehlikelerine dikkat çeken diğer boyut.

Hükümet yetkilileri seçmeli derslerin yanında zorunlu din dersi koyarak yapmış oldukları hatayı düzeltmenin yollarının arıyor. Ancak öğrencilerin ve din dersi öğretmenlerinin baskısından çekindikleri için tereyağından kıl çekercesine kolay bir anlaşmanın yolları araştırılıyor.

Bilindiği gibi din dersinin zorunlu ders olarak konulmasından bu yana çocukların ve gençlerin davranışlarında gezegenin ölçülerini aşan bir "farklılaşma" olduğu ortaya çıkmıştı.

Muhabiriniz Vav, Yerdehiç gezegeninden bildirdi.

Zorunlu din dersi cephesinden yeni haberlerle yeniden karşınızda olacağız.

10 yıl önce
Gezegenin sorunu, sorunlu din dersleri...
Sünnet, mezhep ve Selefîlik
X’e kısıtlama an meselesi
Musevî bir yasadan Kızıl Düve miti üretmek
Sosyal çürüme yazıları 2: Her türden bağımlılıklar cumhuriyeti
Bir bu eksikti...