|
İnce nasihatler

Ey insan, bir keresinde benim de burnumda sivilce çıkmıştı. Doğru bu canımı sıktı, ama senin gibi paniğe kapılmadım. Hadi bunu yaptın, bari o plastik kovayı kafana geçirmeseydin. Hadi bunu yaptın, bari kendini odaya kilitlemeseydin. Hadi bunu yaptın, bari anahtarı camdan atmasaydın. Hadi bunu da yaptın, bari o kahrolası çeneni kapalı tutsaydın. Tam on gündür odana kilitli vaziyette ve kafanda bir plastik kovayla durmadan bağırıyorsun! Ne yani, senin burnunda sivilce çıktı diye ben de kafayı mı yemeliyim?

Ey insan, insanların uyandıktan sonra kahvaltı yapmaları gerektiğini biliyorum. Ama sen koltukta otururken uyukluyor ve iki dakikada bir uyanıp "Kahvaltı hazır mı?" diye soruyorsun. Bu saçmalığa hemen bir son vermezsen elime ilk gelen şeyi kafana fırlatacağım, bilmiş ol!

Ey insan, bunu söylemeye dilim varmıyor ama galiba sen bu genç yaşında bunamaya başladın. Bana üç gündür Henry Kissinger''la nasıl balığa gittiğinizi anlatıyorsun. Ondan önceki üç gün de Salvador Dali''nin ayakkabılarını tamir ettiğinden dem vuruyordun. Acaba bir doktora mı görünsen!..

Ey insan, durmadan bir televizyon bağımlısı olmadığını söylüyorsun ama televizyonun bozulduğundan beri sıkıntıdan ne yapacağını da bilemiyorsun! Evdeki bütün koltukları kemirdin, bütün dolapları tırnakladın, bütün elbiseleri parçaladın! Bari o kristal vazoya dokunma! Ben onu lisedeki uzun eşek yarışmasında kazanmıştım!

Ey insan, birşeyi diline doladın mı asla vazgeçmiyorsun! Söylediğin de bir şey olsa!.. İskoçya''ya lahmacun ihraç ederek zengin olmak da senden başkasının aklına gelemezdi. Geçen ay Moritanya''ya içli köfte ihraç etmeye kalktın da ne oldu?

Ey insan, çocukken masal dinleyerek uyumaya alışmış olabilirsin ama herşeyin bir sınırı olduğunu da unutma! Neredeyse emekliliğin yaklaştı, uyuman için ben sana hâlâ her gece masal anlatmak zorunda kalıyorum!

Ey insan, ben alışverişten dönerken şu balonunu patlatma demedim mi? Bak yine korkudan süt şişelerini elimden bıraktım. Mahallenin bütün kedileri başımıza toplanacak yine!

Ey insan, postacılara hiç güvenin kalmamış olabilir. Ancak bu yüzden kendi mektuplarını kendin dağıtmaya kalkarsan yollarda telef olursun. Bu kesinlikle berbat bir fikir ve ben senin berbat fikirlerde ne kadar ısrarlı olduğunu biliyorum. Hiç olmazsa bundan böyle Hillary Clinton''la mektuplaşmaktan vazgeçsen diyorum...

Ey insan, kaybolan dişimi bulduğun için sana gerçekten minnettarım. Ama bunun karşılığı olarak benden "Carmina Burana"yı söylememi istemen çok insafsızca... Geçen defa çene kemiğimin yerinden çıktığını unutma!

Ey insan, bakkaldan iki adet gofret aldık ve biz de iki kişiyiz. Birini sen yiyeceksin, ötekini de ben. Kendini balkondan sarkıtarak bu durumu değiştiremezsin. Aşağıya atlasan bile yine de gofretimi sana vermem!

Ey insan, böyle giderse cimriliğin kitabını yazma işi sana kalacak! Senden sadece bir paket tuz istedim, kalkmış "Hadi Tuz Gölü''ne taşınalım diyorsun! Haritadan bir de Şeker Gölü bulsan iyi edersin, çünkü o da bitti bitecek!

Ey insan, bana iyilik yap ve ben ameliyat yaparken ameliyathaneye girme! Girdiysen bari çeneni kapa! Zır zır konuşup bana herşeyi unutturuyorsun. Bak adam karnında koca bir delikle orada yatıyor ve ben onun neyini alacağımı unuttum!

25 yıl önce
İnce nasihatler
Özel otomobiliyle seyahat eden memura yol parası nasıl ödenir?
İnsaf!
Dağ yürekli adamların büyük seçimine doğru
Demografik dönüşüm
Seçim bitsin, önümüze bakalım!