|
İnce nasihatler

Ey insan, ayak parmaklarının tırnaklarını keserken lütfen başka şeyler düşünme! Dikkatin dağılıyor ve her defasında ayaklarından bir parmak eksiltiyorsun. Böyle devam edersen yakında hiç parmağın kalmayacak!

Ey insan, sonunda "Alo İtfaiye" numarasını bulduğuna sevindim. Ama onları şimdi aramasan iyi edersin. Evimizdeki yangın geçen hafta çıkmıştı hatırladın mı?

Ey insan, senin bu dağınıklığın beni bir gün öldürecek! Ne demeye diş macununu getirip salonun ortasına bırakıyorsun. Üstüne basılan bir diş macunu tüpünün yeni mobilyalar üzerinde ne kadar tahripkar olabileceğini biliyor musun?

Ey insan, sabahları çocuğunu kreşe bırakırken yüzüne iyice bakmanı sana söylemiştim. Ama sen beni dinlemiyor ve her akşam gelip hangi çocuğun sana ait olduğunu hatırlayamadığını söylüyorsun. Hiç olmazsa kız mı, erkek mi olduğunu söyle!

Ey insan, kendine bir araba almana kesinlikle karşı değilim. Paran varsa altına istediğin marka, istediğin model, istediğin renk bir araba çekebilirsin. Fakat bu işi günaşırı yapman biraz aşırı kaçmıyor mu?

Ey insan, deneysel müzikle ilgilenmeye başlaman çok hoşuma gitti.

"Metalin Döngüsel İzdüşümü" isimli besteni tamamlandıysan, düdüklü tenceremi geri verebilir misin artık acaba?

Ey insan, onunla aynı çatının altında birlikte yaşayamam. Senin için çok zor da olsa birimizi seçmek zorundasın: Ya o sekiz metrelik piton yılanı, ya da ben!..

Ey insan, kaloriferli bir eve taşınmak senin fikrindi ve bu fikri tam üç yıl önce gerçekleştirdik. Neden hâlâ her sonbahar gidip iki ton kömür almakta ısrar ediyorsun?

Ey insan, küçükken iki bisküvinin arasına taze soğan değil lokum koyup yiyorduk. Babaannenin meşhur keki domatesli değil cevizliydi. Tutup çevirdiğin kapının kolu değil benim burnum. Lütfen kendine gelir misin?

Ey insan, doğrusunu istersen bulaşık eldiveni koleksiyonunu çok etkileyici buldum. Bulaşık koleksiyonun içinse aynı şeyi söyleyemeyeceğim! Sadece eldiven biriktirmekle yetinsen olmaz mı?

Ey insan, üzgünüm ama mahkeme "cumhurbaşkanının görev süresinin uzatılması"nı boşanma sebebi saymıyor. Buraya "şiddetli geçimsizlik" yazmama ne dersin?

Ey insan, gece rüyanda Rolling Stones''la birlikte gitar çalmış olabilirsin. Ama bu senin meşhur olduğun anlamına gelmez. Lütfen mahallenin çocuklarına imzalı resmini dağıtmaktan vazgeç!

Ey insan, yetmiş yaşından sonra ıslık çalmayı öğrenmiş olman güzel bir şey! Ama şunu sakın unutma, belediye otobüsünde durmadan ıslık çalan yetmiş yaşındaki bir adam, yanlış anlaşılmaya en müsait adamdır!

Ey insan, akvaryumu temizlerken balıkları klozete koymamanı sana kaç kere söylediğimi ben bile hatırlamıyorum. İşte yine bilmeden sifonu çektim ve temiz bir akvaryum hiçbir işimize yaramayacak!

Ey insan, kendine bir bilgisayar aldığın iyi olmuş. Internet''e abone olmanı da anlıyorum. Ama bu sörf tahtasını ne yapacaksın, onu anlamadım!

Ey insan, kapıda biri var ve adının Balzac olduğunu söylüyor. Gelip kendisiyle ilgilenecek misin, yoksa birkaç kuruş verip göndereyim mi?


25 yıl önce
İnce nasihatler
Ne olacak bu anne babaların hali?
Seçim sonrası ekonomide manzara nasıl?
Amerikan siyasetinin İsrail ‘trajedisi’
Jeopolitik sürpriz: ABD, Rusya ve İsrail nasıl anlaştı?
Nazlı seçmen günlerinde siyaset