|
Perşembeyi cumaya bağlamak
Perşembeyi cumaya bağlayan gece mübarek cumanın gelişine hürmeten salâ okunması ve bu vesileyle minarelerden Peygamber Efendimiz'e salât-u selam getirilmesi yüzlerce yıldır yaşayan güzel bir geleneğimiz... Anadolu'da bu gelenek bugün de canlı... En son Bursa Müftülüğü'nün kararıyla Bursa'da da bu gelenek yeniden canlandırıldı. Ancak İstanbul ve Ankara başta olmak üzere halen salâ okunmayan bazı şehirlerimiz de var. İstanbul'dan başlayarak bütün şehirlerimizde perşembeyi cumaya bağlayan gecelerde yatsı namazı öncesi salâ okunmasını talep etmek bu ülkenin her insanının en tabii hakkı... Düşünün İstanbul'da her perşembeyi cumaya bağlayan gece Eyüp Sultan'dan, Sultanahmet'ten, Süleymaniye'den, Fatih'ten, Üsküdar'dan salâ sesleri yükseliyor ve gökkubbe Efendimize salât-u selâm sedalarıyla adeta çınlıyor. Bu güzelliği tarife imkan var mı? İstanbul, Ankara ve diğer bazı şehirlerimizin yüzlerce yıldır yaşayan bu güzel gelenekten bugün neden mahrum edildiğini anlayabilmek mümkün değil. Diyanet İşleri Başkanlığımız'ın ve müftülüklerimizin bu eksiği tamamlamalarını, bu güzellikten şehirleri mahrum bırakmamalarını talep ediyoruz. Bu talep son dönemde sosyal medyada en canlı şekilde dillendiriliyor. Bu hayırlı talebin seslendirildiği
cumasalasi
şeklinde bir hasthag açıldı. Ayrıca
'da konuyla ilgili “İstanbul'da yeniden cuma salâsı duymak istiyoruz” başlıklı bir imza kampanyası var, herkesi hem bu kampanyaya katılmaya, hem de her zeminde bu hassasiyeti paylaşmaya davet ediyorum.


Hayatı neyin bereketlendirdiğini, bir topluluğun istikametini nelerin hayırda tuttuğunu unutur hale geldik. Dinî vecibeleri yerine getirmek her inanan insanın görevi... Ama görülüyor ki sadece dini vecibeleri yerine getirmekle gönüller mâmur olmuyor, artık gönüllerimizi ve dolayısıyla hayatı bereketlendirecek olanı da kâl ile ve elbette hâl ile niyaz edenlerden olmalıyız. Haydi o zaman!



Bir hayrın ucundan tut, bir hayırla meşgul ol; kazandığın bir yana, nice şerden muhafaza eder bu seni.



Bir hadis-i şerifte: “Kim bana bir defa salât-u selâm getirirse, bu sebeple Allah Teâlâ da ona on misli merhamet eder” buyruluyor (Müslim).



“Muhabbet kalbin meylidir” buyuruyor Cüneyd-i Bağdadî (k.s.) Hazretleri. Bizim meylimiz neye, bunu sık düşünelim!



Her hâlimizden razı olacağız ama bulunduğumuz hâlde demir atmaktan da kaçınacağız. Çünkü yerinde sayan kayıptadır. İnsan için tekâmül esastır ve kemâle doğru adım atmak herkes için her daim mümkündür. Hangi hâl içinde olursak olalım, insan için ondan daha hayırlısı vardır. Çünkü ne istersek, hazinesi ve keremi sonsuz olandan istiyoruz.



“Sen, 'sen'in ne kadar azında yaşayıp gittiğini biliyor musun?” diye ortaya bir soru bıraktı beyaz saçlı adam, hiçbiri bilemedi.



Her insan yaşadığı müddetçe bir şeyleri biriktirir, ama hayrı, ama şerri! Heybende ne birikiyor iyi bak!



Benliğini küçülte küçülte bitiren, kendini kalbinin içinde yitiren insanlar da var.



Hayatını güzellikle müzeyyen kılmaya bak, ince ol, inceliği bul, incelikli yaşa. Ömür dediğin karalama defteri değil!



“Bazı günler var ki” dedi meczup, “damlaya damlaya gül oluyor”


#meczup
#cuma
#perşembe
#change.org
#cumasalasi
٪d سنوات قبل
Perşembeyi cumaya bağlamak
Kendini koruyan irade
İkiyüzlü dünyanın 200 günü
Garson nereye baksın?
İnsafsız takas!
Erdoğan’ı/AK Parti’yi Kürtsüz bırakma operasyonu…