|
Yeni diziler sessiz sedasız ekranda yerini alıyor

Yeni sezonun yeni dizileri izleyiciyle buluşmaya başladı. Her yeni sezonda geçtiğimiz dönemlerden farklılıklar, ilk dikkat çeken unsurlar oluyor. Her sene bir önceki seneyi geride bırakacak derecede büyük prodüksiyonlar yapılıyor. Hangi isimler, hangi projelerde yer almış? Ünlü aktör ve aktrislerin eşleşmesi olmuş mu olmamış mı? Kim rolünü büyütmüş, kim kendine yer bulamamış vesaire…

Tabi bir de yapılan işlerin reklam boyutu var. Reklama yoğunluk verilecek, ilginç tanıtım filmleri çekilecek, gösterime sokulacak… Bu yıl bu gibi işlerden uzak duruluyor, pek tantana koparmadan başladı çoğu dizi. Sezondan erken ekrana sürüldüler. Anneler İle Kızları, Ay Tutulması, Reis ve diğerleri. Eskiden uzun uzun reklamları döndürüp, hakkında haber yapılacak isimlerin projeleri aslında bunlar. Ama bu sezon tantanasız geçiyor.

Yayına başlayanlar kadar tanıtımı ''sessiz sedasız'' süren diziler de mevcut. Kıvanç Tatlıtuğ''un rol aldığı Kuzey Güney bunlardan biri. Normalde kimle oynamış, nasıl bir rol olacak, nedir, ne değildir diye hakkında çokça konuşturabilecek bir isim Tatlıtuğ. Ve fakat tanıtım filmi yayınlandı, konuşan eden yok. Üstelik yanında son dönem yıldızı parlayan Buğra Gülsoy da var.

Fragmanı yayınlanan bir diğer dizi de Sensiz Olmaz. Nurgül Yeşilçay dizileri her daim konuşulan isimlerden biri. Bu defa Murat Han''la beraberler. Rolleri hakkında pek bir şey yok henüz. Tabi alıştığımız üzere esas oğlan ve esas kız olarak iyi kalpli olmalarını ve etrafta aşklarına çomak sokmak isteyenlere karşı amansız bir mücadele vermelerini bekliyoruz. Bekliyoruz da Murat Han genelde her şeyi alt üst etmek isteyen adam olurdu. Şimdi iyi kalpli başrol mü olacak tam anlayamadık. Olacaksa nasıl olacak? bir de o var.

Fahriye Evcen de yeni sezonda yeni bir dizi ile ekranda. Mazideki Kadın… Cansel Elçin eşlik edecekmiş. Bu ikili iş yapar. İkisi de birbirini gölgede bırakmayacak iki ünlü oyuncu. İyi bir hikaye de varsa söylenecek çok şey yok. Yaprak Dökümü''nün uğuru Evcen ile sınırlı değil. Bennu Yıldırımlar Umutsuz Ev Kadınları uyarlaması ile, Deniz Çakır İffet ile ekranda olacak.

Bu İffet bıçaksırtı bir dizi olacak tabi. Malum geçtiğimiz sezon Fatmagül''ün Suçu Ne, tecavüz sahnesini pazarlamış, merak uyandırmıştı. Çok da eleştirildi. İşi toparlamak için çok uğraştılar, hala uğraşıyorlar. İffet her ne kadar aynı heyecanla ekrana getirilecek olsa da bu defa aynı hataya düşmüyor yapımcılar. Buraya bir ''şimdilik'' eklemek gerek. Çünkü tanıtım kadar hikayeyi nasıl işleyecekleri de önemli. Hatta daha önemli.

Tabi ''şimdilik'' ekini eklemek gerek buraya. Henüz ekibi, oyuncuları dahi belirlenmeyen ve üzerinde harıl harıl çalışılan işler olduğunu da duyuyoruz çünkü. Haliyle onlar için yoğun bir PR çalışması kapıda olabilir.

13 yıl önce
Yeni diziler sessiz sedasız ekranda yerini alıyor
Kara dinlilerle milletin savaşı
Evvelbahar
Siz hiç “ayben”e para gönderdiniz mi?
Irak: Kurtların sessizliği…
Direniş meşrudur, tükür kardeşim