|
Golü kim atacak?

Fenerbahçe''nin kupa yarı finalinde Beşiktaş karşısında ki kadrosu Gaziantepspor maçıyla aynıydı. Buna karşın Beşiktaş''ta cezası biten Runje kalede, İbrahim Üzülmez de sol kanattaydı. Zico''nun Tuncay''ı ters kanatta oynatması nedeniyle Tigana karşı hamleyi yapmış ve Baki''nin önüne İbrahim Üzülmez''i koyarak, bir bakıma Fenerbahçe''nin etkinliğini azaltmayı düşünmüştü. Çünkü Baki ve İbrahim yardımlaşmalı olarak Tuncay''ın koşu yolunu kapatmaya çalıştı. Ancak maçın ilk 45 dakikasında Fenerbahçe''nin sağ kanadını yine de olumlu kullandığını söylersek yanlış olmaz. Sarı-lacivertli takım ilk yarıda sağ kanadını kullanırken gösterdiği başarıyı sol kanatta Tümer-Ümit ikilisiyle gösteremedi. Tek kanat hücumlarına ortadan destek gelmeyince, ilk yarı Beşiktaş''ın istediği tempoda oynandı.

Nitekim iki takım adına birer karambol pozisyonu dışında önemli kırılma noktası yoktu.

Maçın bu tempoda oynanması halinde iki takımında gol bulması sadece duran toplara ve kale içi karışıklıklara bağlı görünüyordu. Ancak Fenerbahçe ikinci yarıda müthiş bir tempoyla başladı. Tümer sol kanadı çalıştırmaya soyunurken, Alex ve Kezman''ın ortadan yaptığı girişimler bir anda Beşiktaş savunmasının çözülmesine neden oldu. Siyah-beyazlı ekibin orta alanda Burak-Delgado ve Ricardinho gibi direnci zayıf oyuncularla oynamasının doğal bir sonucu olarak Fenerbahçe ortadan da yüklenmeye başlayınca 15 dakikada maçı kopartacak kadar gol pozisyonu ve bir de Tümer''in ayağından gol buldu. Beşiktaş orta alanda öylesine etkisiz kaldı ki savunmanın göbeğinden hücuma çıkan Edu, bir pasla Runje''nin karşısına geldi ama tıpkı Alex ve Kezman gibi net fırsatı gole çeviremedi.

Beşiktaş yediği golden sonra Burak-Bobo değişikliği ile Nobre-Bobo çift forvetine dönüp, golü daha fazla arzulayan bir görüntü çizmeye başladı. Doğal olarak orta alan direncinin düşeceğini düşünen Tigana ardından Mehmet Sedef''i Delgado''nun yerine sahaya sürdü.

Fenerbahçe 20 dakikalık müthiş tempo ve üst düzey futbolu nedeniyle biraz yorulmasına karşın yine de özellikle Tuncay ve Aurelio''nun müthiş oyunuyla gole yakın olar taraftı. Nitekim son saniyeye kadar pozisyon üreten takım Fenerbahçe''ydi. Final pasları ve son vuruşlarda Alex ve Kezman biraz başarılı olsa maçı uzatmaya bile gitmezdi.

Fenerbahçe bu kadar çok gol kaçırdığı maçta bir korner vuruşunda Nobre''yi unutmanın faturasını Türkiye Kupası hasretini bir sonraki yıla bırakarak ödedi.

17 yıl önce
Golü kim atacak?
En iyisi Livakovic en kötüsü Numanoğlu
Evvelbahar
Siz hiç “ayben”e para gönderdiniz mi?
Irak: Kurtların sessizliği…
Direniş meşrudur, tükür kardeşim