|
Kezman golü hatırlayınca

Bu sezon vizyonda olan Beşiktaş-Fenerbahçe maçlarının 3.''sünde öncekileri göre ciddi bir farklılık yoktu. Yine Beşiktaş kontrollü oyunu benimseyen taraf Fenerbahçe kazanmayı ön planda tutan ekipti. Beşiktaş teknik direktörü Tigana belli ki 1-0''lık futbolsuz maçların büyüsüne kapılmıştı. Nitekim İnönü''de ki yılın maçında Fenerbahçe daha ilk dakikalardan itibaren, az adamla da olsa Beşiktaş kalesine yüklenirken, ev sahibi ekip, tek forvet Nobre arkası Ricardinho ile sürpriz gol arayışı peşindeydi.

Fenerbahçe''nin Kezman''la golü bulup öne geçmesi bile Beşiktaş''ın rakibinin üstüne gitmesini sağlamadı.

Son iki maç ortaya şu gerçeği çıkarmıştı; “Beşiktaş göbekten kolay geçiliyor. Çünkü İbrahim Toraman ve Gökhan Zan, birer adama yapıştıklarında etkili oluyor ama tandemde yer tutuş hatası yapıyordu. Bunun sonucu olarak Şükrü Saraçoğlu''nda Fenerbahçeli oyuncular Runje ile kucak kucaka maç oynamıştı. Ancak o maçta olmayan pozisyon üretenlerin, gol vuruşunda ki kısırlığıydı. Oysa İnönü''de durum ilk 45 dakikada daha farklı göründü. Çünkü Tuncay savunma arkasına topu attı, göbekten delinen savunmanın arkasında topla buluşan Kezman''ı bu kez Runje de durduramadı.

Fenerbahçe bu golden sonra bir süre dağınıklık yaşayan Beşiktaş savunması üzerine iyi yüklense başka golde bulabilirdi. Nitekim Mustafa Doğan, Tümer''i orta alanda sarı kart görme pahasına düşürmese, Fenerbahçe ilk yarıda istediği bir skoru elde edebilirdi. Beşiktaş''ın ilk yarıda sadece duran toplarda etkili olurken, orta alanda Delgado-Ricardinho ikilisine Deniz-Appiah üstünlüğü Beşiktaş''ın etkisiz görüntüsünde ciddi rol oynadı.

Tigana ikinci yarıya Delgado-Bobo değişikliği ile çift forvete dönerek başlayınca, kontrolüde ele geçirdi. Tuncay''ın sakat oynaması Alex''in hiç ortada görülmemesi sonucu savunmadan çıkarılan toplar, hemen geri döndü ve Fenerbahçe''nin svunmaya gömülmesine neden oldu.

Bu dakikalarda Beşiktaş kanat organizasyonlarında sıkıntı yaşamasa, çok sayıda pozisyon üretebilirdi. Siyah-beyazlı takımın aradığı Ali Tandoğan''dı ama ne ilginçtir ki Mustafa sakatlanmasa Tigana''nın onu düşüneceği yoktu.

Hiç kuşku yok ki oyun böyle oynanırken, Tuncay''ın sakat olması Fenerbahçe adına talihsizlikti. Çünkü savunmadan çıkan topları taşıyacak bir oyuncu etkili kontratak pozisyonları üretebilirdi. Bu maçta Zico''ya iş düşmediğini yazabiliriz. Çünkü sahaya çıkaracağı kadroda seçeneği yoktu. Tuncay ve Deniz''in oyundan çıkmasının nedeni sakatlıktı. Appiah-Mehmet Yozgatlı değişikliğinde de Appiah''ın kondisyon sıkıntısı baş rolü oynadı.

Sonuçta Fenerbahçe, İbrahim Toraman''ın da atılmasıyla rahatladı ve kritik maçtan üç puanla çıkarak, şampiyonluk yolunda en büyük rakibini geride bıraktı.

17 yıl önce
Kezman golü hatırlayınca
Kürtler Ve Milli Görüş-1
Ne olacak bu anne babaların hali?
Seçim sonrası ekonomide manzara nasıl?
Amerikan siyasetinin İsrail ‘trajedisi’
Jeopolitik sürpriz: ABD, Rusya ve İsrail nasıl anlaştı?