|
Küçük hatalar büyük cezalar

Fenerbahçe''nin hangi sonucu aldığına bakmaksızın, yanlışları yazmaya devam edeceğim.

Bir... Deniz, bu takımda ancak Aurelio ve Appiah gibi oyuncuların yokluğunda forma giyer.

Sakın attığı gole bakıp, kararımı değiştireceğimi sanmayın. O golün hazırlanış ve finaline alkış tutuyorum ama şunu eklemek istiyorum “Bozuk saat bile günde iki kez doğruyu gösterir.”

İki... Appiah bu takımda sağ açık oynamaz.

Ancak Zico''nun inadı inat. Metin Şentürk''ün bile gördüğü bu gerçeği Brezilyalı hoca göremiyor ya da “Ben yaptım oldu” diyerek herkesle dalga geçiyor.

Nitekim ilk yarıda Zico''nun sahaya sürdüğü kadro Tuncay''ın bir cılız şutu dışında rakip kaleye dahi gidemedi. Söz gelimi Fenerbahçe ceza alanına ilk ortayı 15. dakikada Önder''le yaptı. Bu sırada ceza alanında Fenerbahçe adına sadece Kezman vardı. Sonrasında o ortaya bile hasret kaldık. Neyse ki bu dakikalarda Bursa''nın istekli futbolu vardı ama onlar da bal yapmayan arı gibiydiler.

Bu kısır ve etkisiz ilk yarının ardından Fenerbahçe''nin ikinci yarıya başlarken değişiklik yapacağını düşünenler de hayal kırıklığına uğradı. Anlaşılan Zico ya oynanan futboldan memnundu, ya da Bursa''da önce beraberliği korumayı hesaplıyordu.

Ancak futbol öyle bir oyun ki bazen küçük hatalar büyük sonuçların oluşmasını sağlıyor.

Hele bir de elinizde küçük hatalara büyük cezalar kesecek oyuncular varsa. Bursa''da işte bu gerçekle yüzleştik. Haftalardır futbolculuğu tartışılan Kezman, yıldız bir futbolcunun neler yapabileceğini ve bir oyunun kaderini nasıl değiştireceğini kanıtladı. Savunmanın arkasına sürdüğü topu Alex''le buluşturup, oyunun kırılma anını oluşturdu. Bu pozisyonda Alex''in kafası da ortanın kalitesi kadar etkileyiciydi. Bursa- spor savunması bu golden üç dakika sonra ilk golün şokunu yaşarken, Önder''in ortasında inanılmaz bir paylaşım hatası yaptı ve Kezman golü atıp, Bursaspor''un galibiyete olan inancını ve ümitlerini bitirdi.

Bu dakikadan sonra oyun Bursaspor''un şuursuz atakları ile devam ederken, Fenerbahçe için rahat bir maç şekline dönüştü. Deniz''in Tuncay''la ver-kaç yapıp, tüm savunmanın arkasına sarkması bu kopmanın bir göstergesiydi.

Sonuç olarak ilk yarısı ile ikinci yarısı arasında gece-gündüz kadar fark olan bir maç izledik ve Fenerbahçe zor maçı kolay kazandı. Ancak farkı getiren faktör, maça Zico''nun elinin değmesi değil, Kezman, Alex ve Tuncay''ın bireysel becerilerinin öne çıkmasıydı.

17 yıl önce
Küçük hatalar büyük cezalar
X’e kısıtlama an meselesi
Musevî bir yasadan Kızıl Düve miti üretmek
Sosyal çürüme yazıları 2: Her türden bağımlılıklar cumhuriyeti
Bir bu eksikti...
IBAN veren esnafın katli vacip mi?