|
Ne çıkarsa bahtına

İstanbul sokaklarında bir zamanlar niyetçiler vardı. Kollarına astıkları tahta kutularının içinde bir tavşan taşır, niyetini öğrenmek isteyenler için kutudan çıkardıkları tavşana bir kağıt çektirerek, içindeki dörtlüğü okuturlardı. “Ne çıkarsa bahtına” işte buna denirdi.

Zico''nun Konyaspor karşısına çıkardığı kadro ve oynattığı futbol bana, bugünlerde anılarda kalan o niyetçileri hatırlattı. Çünkü bu kadro ve oynanan futbol bu tanıma birebir uyuyordu.

Nitekim Brezilyalı hoca eleştirilere kulak asmıyor olacak ki Appiah''ı sağ kanatta oynatma ısrarını sürdürürken, vazgeçemediği Deniz''i de Aurelio''nun yanına monte ediyordu.

Son iki maçta gol atan ve F.Bahçe''ye dinamizm getiren Mehmet Yozgatlı''nın suçu nedir onu sanıyorum sadece Zico biliyor.

Ayrıca böyle savunmacı bir orta alan ve tek kanatlı bir takımın gol atmasının niyet çekip, beklemekten başka bir anlamı olmadığını söylemeye bilmem gerek var mı?

İlk yarıda F.Bahçe''nin organize tek pozisyonu vardı. 21. dakikada gelişen o kritik pozisyonda Alex ve Kezman''ın şutlarında Konyaspor savunması başarılıydı. Bunun dışında F.Bahçe ne hücumda çoğalabildi, ne de organize atak geliştirdi. Kezman arada sırada buluştuğu topları ezerken, orta alanda hücuma destek veremedi. Buna karşın konuk ekip, oyunun kontrolünü elinde bulundurdu. Konyaspor topu iyi dolaştırıp, agresif savunmayla sonuca gitmeyi hedefledi.

Ancak belikli niyette yazılı bir sözcüğü Konyaspor bilmiyordu. “Duran toplara dikkat”

F.Bahçe futbol adına hiçbir şey sergilemediği ilk yarı biterken uzun süredir hasret kaldığı bir duran top golü buldu. Alex''in kornerinde maçın en çalışkan adamı Aurelio Edu''nun aşırtmasını gole çevirdi ve F.Bahçe oynamadan skor avantajı yakaladı. Aslına bakılırsa F.Bahçe''nin bunun dışında gol atma ihtimali yok gibiydi.

Oyunun 2. yarısında F.Bahçe Alex''in korneriyle başlayan Kezman''la finalize olan bir duran top golü daha atınca maçın seyri tamamen değişti. Konyaspor riskleri alıp, F.Bahçe''nin üzerine daha çok adamla gidince F.Bahçe savunmasının defoları ortaya çıktı ama konuk ekebin boşalttığı alanda özellikle Alex iyi işler yapmaya başladı. Alex bu bölümde üçüncü golü atarken, Kezman başta olmak üzere Appiah ve Tuncay''a olumlu paslar attı. Bu oyuncular final vuruşlarında dikkatli olsa fark daha da açılabilirdi. Bu konuda Zico''nun da istekli olduğu Mehmet Yozgatlı-Deniz, Tümer-Appiah değişiklikleriyle belli oldu.

17 yıl önce
Ne çıkarsa bahtına
Türkiye’nin tezlerini kim anlatacak…
Enflasyon ile mücadelede beklentileri kırmak ve fiyat yapışkanlığının önüne geçmek
Cari açık ve Gabar’dan gelecek 3,2 milyar dolar
Küresel savaşın kaçınılmazlığına dâir
Yeni tehditler ve Türkiye’nin kurumsal güncellenmesi