|
Nerem doğru ki...

Ne güzel sözdür; “Deveye sormuşlar boynun neden eğri” diye... Deve yanıtlamış; “Nerem doğru ki.” Dün geceki Fenerbahçe''yi işte bu söz anlatıyor. Kötü... Kötü... Kötü...

Kötülerin başına Zico''yu koyalım. Biz yazmaktan yorulduk, Zico inadından vazgeçmedi.

Deiz ilk onbirde, Appiah sağ kanatta. Fenerbahçe koca 45 dakika mehter müziği hızında oynuyor ama Zico ikinci yarıya ilk yarıda ki aynı kadroyla çıkıyor. Oyuncu değiştireceği zaman, ilk tercihi Appiah oluyor. Oysa Deniz''i çıkarıp, Appiah''ı göbeğe çekerek, Mehmet Yozgatlı''yı oyuna alsa, bir ihtimal Fenerbahçe''nin sağ kanadı çalışacak. Ne yapıyor Zico, hemen Deivid''e sarılıyor. Şimdi son dakikada gol attığı için Deivid''e övgüler dizileceğini biliyorum, ama Fenerbahçe''nin asıl sorunu da bu işte. Deniz, Bursa''da gol attı, öyle bir şişirildi ki dünya yıldızı oldu.

Evet Zico, oyuna başlarken de, değişikliklerde de ilk suçlu. Bunu bir kenara bırakın, Fenerbahçe''nin bu kadar etkisiz ve yetersiz oynamasının suçlusu da Zico''dan başkası değil.

Kayserispor maçında Fenerbahçe''nin sadece iki net pozisyonla oynadığına işaret edersek, durum daha net ortaya çıkar.

Şimdi gelelim futbolculara; Ümit Özat''ı eleştirenler Uğur Boral''ı izleyince, kalemlerini ve dillerini ne yapacaklarını şaşırmışlardır sanıyorum. Fenerbahçe''nin yediği ilk golde, pozisyonu yoktan var etti. Dışarı çıkan bir topu gole çevirerek, Kayserisporlu bir oyuncunun yapamayacağı kadar ev sahibi takıma yararlı oldu. İşin ilginç yanı, Zico, Uğur''u 45. dakikada yaptığı bu hataya rağmen ikinci yarıda da sahaya sürdü. Sonuç Gökhan Uğur''Un koruduğu soldan topu getirdi, Kemal tamamladı ve Fenerbahçe ikinci golü yedi.

Kötü demiştik ya, aslında yanına kimi eklersen olur. Ancak Uğur''dan sonra başrolde Edu-Lugano ikilisini saymak doğru olur. Ne adam paylaşımı, ne kademe... Sanki hayatlarında ilk bir araya geliyorlar. Sonuçta Fenerbahçe defansı kevgire dönüyor.

Kayseri''de Fenerbahçe sadece iki gol yediyse, yatıp kalkıp Serkan''a dua etsin. Ters kademeleri ve yerinde müdahaleleri ile dün gece Fenerbahçe adına ayakta kalan ender futbolculardan biriydi Serkan.

Ev sahibi ekip Kayserispor''un özellikle ikinci yarıda tempo olarak oyun planı olarak Avrupalı bir görüntü verdiğini söylememiz mümkün. Sakat olmasına karşın Gökhan Fenerbahçe defansının hırpalarken, Mehmet Topuz, kanat organizasyonunda önemli oyuncu olduğu kanıtladı. Bu futbolu oynatan Ertuğrul Sağlam''ın da hakkını teslim edelim.

Son cümlemiz hakem Vedat Yüksel''e. Fenerbahçe bu kadar kötü oynarken bile maçı kazanabilirdi. Çünkü Yüksel bulunduğumuz yerden gördüğümüz kadarıyla Tümer''e yapılan penaltıyı vermedi.

Sonuçta maç bitti, Fenerbahçe Kayseri''de iki puan bırakınca artık ligde “nefes nefese” dönemine girildi.

17 yıl önce
Nerem doğru ki...
Fıkıh bize ayak bağı mı oluyor?
ABD Kongresi Trump’ı zorluyor
Çıkanlar ve batanlar: Hasan Cemal ve Ertuğrul Özkök
Bir 28 Şubat saldırısının muhatabı olmak
Mülâhaza etmek