|
Penaltı ve sonrası

Dakikalar 29''u işaret ediyordu. Gaziantepspor kalecisi Oğuz ile Fenerbahçeli Kezman arasında ki ikili mücadelede hakem Kamil Abitoğlu penaltı noktasını gösterince, Kamil Ocak stadında bırakın maçı, sezonun en kritik anı yaşandı. Çünkü pozisyon sonrası kafalarda soru işareti vardı. Acaba penaltı mı, yoksa Abitoğlu 33 haftalık penaltı özlemine kritik bir kararla mı son vermişti? İşin ilginç yanı, Hakem Abitoğlu bu sezon ilk kez beyaz noktayı gösteriyor, Fenerbahçe de sezonun ilk penaltısını kazanıyordu. Pozisyon şekil olarak değil ama yer olarak son derece tartışmalı gibi görünüyordu. Ancak Oğuz''un hareketi, Kezman''a çizginin içinde olduğu netleşince, herkesin üstünden bir yük kalktı.

Hiç kuşku yok ki bu yazıyı yazdığımın dakikaya kadar maçın kırılma noktası penaltıyla sonuçlanan ve Alex''in gole çevirdiği pozisyondu. Aslında ilk yarıda Fenerbahçe''nin oyunu kontrol altında tutmasına karşın, sadece bir net pozisyonu vardı. Teknik direktör Zico Tuncay''ı sağa, Tümer''i sola alarak, yalnız adan Kezman''a biraz daha etkili bir destek getirmeyi düşündü ama genel olarak bu hamlenin pozisyonlara yansıdığını söylememiz zor. Nitekim ilk yarıda Kezman-Tuncay işbirliği ile elde edilen bir pozisyon dışında Fenerbahçe''nin pozisyonu yoktu. Ancak hakkını verelim Kezman dün gece ilk 45 dakikanın en çalışkan oyuncusuydu. Ceza alanı çevresinde iyi yerleri gidip, aldığı topları olumlu kullandı.

Bu arada Aurelio ve Tuncay''ı dikkate almıyorum. Çünkü Aureilo ve Tuncay her zaman iyi. Gaziantep''te de Fenerbahçe''nin en iyisi olarak bu ikili göründü. Benim zaten bir iddiam var. Fenerbahçe''den Aureilo ve Tuncay''ı çıkartın, etrafındaki oyuncuların ne kadar defolu olduğunu gayet net göreceksiniz.

Başta Deniz gibi... Tabi bu ikili olmasa Alex''in yükünü kim taşır o da soru işareti. Bu arada Alex''le ilgili bir küçük not koyalım yazımıza; Vestel Manisaspor teknik direktörü Giray Bulak ona büyük kötülük yaptı. Geçen hafta Alex, Ümit Bozkut''un yakın markajında yok olunca, aynı senaryoyu Erdoğan Arıca, Özgür''le sahneye koydu ve Alex yine kayboldu.

17 yıl önce
Penaltı ve sonrası
Tevradî bir mitin Kur’anî bir kıssa ile tashihi
i-Nesli anlaşılmadan siyaset de olmaz, eğitim de…
İç talebe ilişkin öncü göstergeler ilave parasal sıkılaştırmaya işaret ediyor!
Enerjide bağımsız olmak
Târihin doğru yerinde durmak