|
Sistem mi defolu?

Kategorileri ve anlamları kuşkusuz farklı ama Fenerbahçe''nin dört gün önce Süper Lig''deki rakibi İstanbul Büyükşehir Belediye takımı bu Anderlecht''ten en az iki kat daha iyiydi.

Belçika ekibi özellikle ilk yarıda iki pası yan yana getirmekte zorlandı. Kalabalık orta alandan Tchite''nin önüne atılacak toplarla gol arama düşüncesi ise, iflas etmiş tüccarın son çırpınışından farksızdı. Ahmed Hassan ve Boussoufa forvete destek görevini yapamadı.

Buna karşın Zico, Fenerbahçe''nin pas özürlü oyuncusu Deniz''i tolere etmek için Deivid, Tümer ve Alex gibi topla akrabalığı iyi olan oyuncuları orta alana yerleştirmişti ama bu kez Fenerbahçe birinci viteste takıldı kaldı. Brezilyalı hocanın 67. dakikada yaptığı Tümer-Uğur Boral değişikliği aslında vites yükseltme düşüncesinden başka bir şey değildi.

Deniz''in yerine Selçuk''un girmesi ise Zico''nun bir başka doğrusu oldu. Çünkü Deniz''le karşı kaleye gitmek için üç gün üç gece şart. Zico''nun prensi, 10 santimetre ileri gittiği zaman zafer çığlıkları atmak düğün dernek kurmak, kaçınılmaz oluyor. Ayrıca Deniz''in yerine kim oynasa daha kötüsü olmaz.

Fenerbahçe''nin bu değişikliklere kadar özeti temposuzluk ve hücumda etkisizlikti. Aslında değişikliklerde sonucu etkilemedi. Gerçi Zico “Suç sistemde değil, Kezman''da” diyor ama Kezman''ın buluştuğu topların nasıl “yakan top” olduğunu bu maçın kasetini izlerse daha iyi görecek. Kezman''ın savunulacak tarafı olmasa bile yanına iyi bir partner istemesinden daha doğal ne olabilir ki.

Bu arada hücumda çoğalamayan Fenerbahçe''nin kalabalık savunmaya karşı Alex''in kafasından gol bulması da Anderlecht defansının gücü hakkında en ışıltılı bilgiyi verdi.

Hemen Mehmet Aurelio''nun hakkını da teslim edelim; Kararlılık, azim ve takiple Alex''in golünde asisti yaptı.

Dün gece ki çalışkanlığını gol noktalarında beceriyle birleştirse Fenerbahçe''nin ilk maçta Şampiyonlar Ligi vizesini alması işten bile değildi.

Sonuç olarak Fenerbahçe iyi değildi. Ancak kendisinden kötü bir rakiple mücadele edince bir adım öne geçti. Bu skor Belçika''da yeter mi? Konuk takım böyle oynayacaksa, Fenerbahçe şampiyonlar ligine daha yakın diyebiliriz.

17 yıl önce
Sistem mi defolu?
Tevradî bir mitin Kur’anî bir kıssa ile tashihi
i-Nesli anlaşılmadan siyaset de olmaz, eğitim de…
İç talebe ilişkin öncü göstergeler ilave parasal sıkılaştırmaya işaret ediyor!
Enerjide bağımsız olmak
Târihin doğru yerinde durmak