|
Stres ve çözümsüzlük

Vestel Manisaspor''un oyun kurgusu maçın ilk dakikasında beli oldu. Kanatları yardımlaşmalı olarak kapat, orta alanda sayısal çoğunluk oluştur, ortada Alex''i durdur, fırsat bulunca etkili kontratak yap.

Nitekim Giray Bulak''ın bu planı tıkır tıkır olmasa da işledi. Alex markajcısı Ümit Bozkurt karşısında çaresiz kalırken, “yetenekli bir futbolcu yakın markaja bu kadar kolay teslim olur mu?” diye düşündürdü. Fenerbahçe''de Appiah''ın göbeğe dönüşü sonucu sağ kanat görevini üstlenen Mehmet Yozgatlı, ilk yarıda konuk ekip savunmasını en fazla zorlayan oyuncuydu. Aslında geri koşarken, zamanlama ve duruş yeri hataları yapmasına karşın, Mehmet Yozgatlı bu takımda ki en etkili sağ kanat oyuncusu olduğunu vasat oynarken bile kanıtladı. Ancak çok iyi kapanan Vestel Manisasaspor karşısında Zico daha ilk değişiklikte Mehmet Yozgatlı''yı oyundan çıkarıp, yerine kanat özelliği olmayan Deivid''i aldı.

Beşiktaş maçında sakat olduğu söylenen Appiah ise bırakın takıma dönmeyi bir de istediği yeri elde etti ve Aurelio''yla birlikte ön libero kardeşliğine soyundu. Fenerbahçe riskli oynayıp rakibinin üstüne giderken, Vestel Manisasspor ilk yarıda sadece bir tane kontratak pozisyonu bulduysa bunda Aurelio-Appiah uyumunun rolü büyüktü. 70. dakikada Appiah-Tümer değişikliği ise tamamen gole yönelik bir düşüncenin ürünüydü. Brezilyalı hoca, gol için tüm riskleri alıp, Appiah''ı oyundan çıkardı.

Fenerbahçe''nin dün gece gol yollarında yetersiz kalmasında Vestel Manissapor''un etkili savunmasının rolü büyüktü. Bu arada Kezman''ın da futbolsuz haftalarına bir yenisini eklediğini hatırlatmamızda yarar var. Alex''in etkisiz, Kezman''ın kötü olması bırakın golü, pozisyonlarda bile sıkıntının oluşmasına neden oldu. Tuncay''ın da geçmişi aratan performansı sıkıntının büyümesini sağladı. Tümer ve Semih takviyesi ile Fenerbahçe''nin aradığı golü bulmasını sağlamadı.

Sonuçta Beşiktaş''ın puan kaybettiği haftada Fenerbahçe ayağına kadar gelen fırsatı tepti. Aslında kötü futbolun böylesi sonuçlar getirmesinin normal olduğunu belirtelim buna bir de şampiyonluk stresinin eklendiğini vurgulayarak, bu Fenerbahçe''nin kaybedeceği daha çok puan olduğunu belirtelim.

17 yıl önce
Stres ve çözümsüzlük
Türkiye’nin ve coğrafyamızın istiklâl ve istikbal mücadelesi...
Evvelbahar
Siz hiç “ayben”e para gönderdiniz mi?
Irak: Kurtların sessizliği…
Direniş meşrudur, tükür kardeşim