|
Zico"nun aklı!

Kim demiş stajyer diye!!! Teknik ve taktik açıdan cin gibi bir hoca Zico. En azından böyle olduğunu cümle aleme ispat etmeye çalıştı Beşiktaş maçına çıkardığı kadroyla... Öyle her babayiğidin harcımı Alex, Kezman ve Appiah gibi takımın banko oyuncularını kesip, yerlerine Tümer, Semih ve Deivid''i oynatmak. Siz ister “ya tutarsa” deyin, ister teknik adam dehası. Ancak benim bildiğim gerçek, her durumda Zico''nun kendini savunacağı bir gerekçesi var. Kazanırsa, “işte taktiğin zaferi” diyecekti. Kaybederse bu kadroyu ben kupa maçlarında hep oynattım ve iyi sonuç aldım, bu kez olmadı” savunmasının arkasına saklanacak.

Kuşkusuz deplasmanda iyi savunma için böyle bir kadro kurduğunu iddia edebilir. Nitekim Fenerbahçe, İnönü''de tipik bir deplasman takımı görüntüsündeydi. Sarı-lacivertli takımın ilk düşüncesi gol yememekti. İlk yarıda bu amacına da ulaştı. Bir büyük takım görüntüsü vermese bile Beşiktaş''a sadece iki pozisyon verdi. Bu pozisyonların gol olmaması tamamen Nobre''nin son vuruşta ki başarısızlığıydı. Bir de Fenerbahçe''nin 45 dakikada yakaladığı pozisyonlara, pardon pozisyona bakıyorsun, Deniz''in bir şutu... Gerisi, elde var sıfır.

Bu maç iki ayaklı olsa bile Fenerbahçe takımı bu kadar defansif olabilir mi? Lugano ilk yarıda geriden gelişigüzel tam 6 top attı. Gökhan gibi uzun boylu bir stoperin kontrolündeki Semih''e... Varın gerisini siz düşünün. Deniz''in orta alanda yaptığı pas hatasını sayamadım. Listede görmesen ikinci yarının ortalarına bir ara kendini hissettiren Deivid''in oynadığına inanmazdım. Tümer''in de İnönü''de ağır baskı altında olumlu bir görüntü veremediğini söylemekte yarar var. Geriye kalan bir Tuncay... O da ne yapsın. Koşup baskı mı yapacak, savunmaya destek mi verecek?

Şimdi bu kadar kötü oynayan Fenerbahçe''de Zico futbolu olumlu hale getirmek için kimleri oyuna soktu diye bir soru aklınıza gelebilir. Merakını giderip, yazayım; 85. dakika da Alex''i... İşte tek değişiklik bu.

Beşiktaş iyi mi oynadı? Hayır. Ancak özellikle ikinci yarıda kazanmayı daha çok arzu etti. Tigana, değişiklikleri yerinde yaptı ve kötü oynayan Burak''ın yerine giren Bobo, Beşiktaş''ı bir adım öne taşıdı.

17 yıl önce
Zico"nun aklı!
Gençlik başımda duman!
Türkiye’nin tezlerini kim anlatacak…
Enflasyon ile mücadelede beklentileri kırmak ve fiyat yapışkanlığının önüne geçmek
Cari açık ve Gabar’dan gelecek 3,2 milyar dolar
Küresel savaşın kaçınılmazlığına dâir