|
Tüketicilere yeni İnternet adresi

Müstakil Tüketiciler Birliği Gönüllüleri de artık İnternette. Tüketici hakları konusunda çalışan Derneğin henüz yapım aşamasında olan http://www.tuketiciler.org adresinin yanısıra insan hakları konusunda çalışmalarıyla bilinen Mazlumder''in web sitesi http://www.mazlumder.org adresinde de tüketicilere yer verilmeye başlandı. Tüketiciler bundan böyle bu adresten bilgi dünyasında da seslerini duyurabilecek, iletişim kurabilecekler. Müstakil Tüketiciler Birliği Başkanı Bülent Deniz her iki adresten ulaşılabilen Dernekte Türkiye tüketicilerine hakları konusunda gerekli bilgileri vereceklerini, bu sayede gerekli bilincin oluşması için çalışacaklarını bildirdi. Bu adreslerde verilen mail adresleri yoluyla tüketicilerin şikayetlerini de iletebilecekleri Müstakil Tüketiciler Birliği, son olarak cep telefonlarında önemli zamanlardaki kilitlenme problemi konusunda kamuoyuna yansıyan bir eylemle adını duyurmuştu.

Otogar yönetiminden çığırtkan sorununa cevap

Hayatımıza deprem gündemi girmeden önce İstanbul Otogarında yıllardır yaşanan tüketici şikayetlerinden birine işaret etmiş, yetkilileri duyarlılığa davet etmiştim. Yazımın başlığında "Yeni Otogar''a eski kötülükler yakışmıyor" şeklinde özetlediğim, aynı zamanda Ankara''lı Okurlarımızdan Abdülhamit Gül''ün, seyahati sırasında yaşadığı mağduriyetin nedenlerinden birini teşkil eden "çığırtkan" sorunu, sonunda çözüme kavuşacak gibi görünüyor.

Uluslararası Anadolu ve Trakya Otobüsçüler Derneği''nden bize gönderilen cevap yazısında, tüketicimizi hiç yetkili olmadığı halde, asılsız vaadlerle yanlış yönlendiren "çığırtkan, simsar" türü iş erbabı(?)nın sakıncalı faaliyetleri teyid ediliyor.

Dernek Başkanı Mehmet Özcan imzasıyla gönderilen yazıda Otogar işletmesinin, Büyükşehir Belediyesi ile imzalanan Yap-İşlet-Devret sözleşmesi gereği Büyük İstanbul Otobüs İşletmeleri A.Ş. ve Dernek Yönetimi tarafından yürütüldüğü hatırlatılıyor ve şöyle deniliyor:

"Derneğimiz ve ilgili şirket yönetiminin yanısıra, emniyet güçleri, belediye zabıtası, otobüs firmaları ve otogar esnafı, zaman zaman biraraya gelerek çözümler aramaktadır. Yazınızda ifade edilen çığırtkan konusu da, yayının ardından 8 Eylül 1999 günü yapılan toplantıda ele alınmıştır. "

Cevap yazısında, bu toplantıda alınan karar gereği tüm firmalara, çığırtkan sorununun önlenmesi için çağrı yapıldığı kaydediliyor. Aynı toplantıdan çıkan kararın, kaliteli hizmet açısından tüketicileri doğrudan ilgilendirilen metninde şu hususlara yer veriliyor.

"TÜM FİRMALARA;

Çığırtkan, kelleci, hamal gibi kişilerin çalışmasına ve yolcuların rahatsız edilmesine engel olunuz.

Personelinizi kontrol altında tutunuz ve yaka kartı taktırınız.

Kendi alanınızı ve çevrenizi kirletmeyiniz, kirlettirmeyiniz ve gerektiğinde temizletiniz.

Yolcuların park edebilmesi için özel araçlarınızı yazıhane önlerinden, daha uygun olan yerlere çekiniz.

Sahipsiz eşya ve araçlar ile şüpheli kişilere karşı dikkatli olunuz."

Yazımıza gönderilen cevapta, aynı konunun Otogar yönetimince çıkartılan "Güle Güle" isimli gazetede de ele alındığı kaydedilirken, tüketici mağduriyetlerinin önlenmesi ve Otogara ilişkin sorunların çözümü için gerekli çabaların sürdürüleceği vurgulanıyor.

Gerçekten yeni otogara yakışmayan ve birçok tüketici problemini de beraberinde getiren bu sorunun akılcı bir şekilde çözülmesi gerekiyor. Belki bu sayede çığırtkanların oraya işi düşen ailelere neredeyse yolunu şaşırtan "abla nereye?" tarzı nahoş diyalogları ve kulakları tırmalayan gürültülü yolcu aşırma gayretleri de bir son bulur. Çünkü bu konuda olduğu gibi birçok tüketici problemi önlenmediği takdirde toplum huzurunu bozan önemli ahlaki sorunları da beraberinde getiriyor.

Otogar idaresi''nin yazımıza gönderdiği cevabı, şikayetinin önemli bir yönünü teşkil ettiği için öncelikle Abdülhamit Gül isimli tüketicimizin dikkatine sunarken, başlatılan bu girişimlerin insanların huzur içinde kaliteli hizmete muhatap olarak seyahat etmelerine vesile olmasını diliyorum.

TÜKETİCİ DOSTU
Şikayetler takibimizde

Okurlarımızın, alışverişlerinde karşılaştıkları sorunlarıyla ilgili şikayetlerine hakları çerçevesinde çözüm aradığımız Tüketici Sorunları köşemize başvurular devam ediyor. İnternet yoluyla hnisa@yenisafak.com adresi kullanılarak anlatılabilecek sorunlar, ya da gazetemizin (0212) 613 14 93 veya (0212) 613 14 92 numaralı faksa ulaşan yazılar, öncelikle muhatapları nezdinde çözülmeye çalışılırken, tüketicilerimizin şikayetlerini ilgili mercilere iletebilmeleri ve sorunların yaşanmadan önlenmesi için de rehberlik hizmetimiz sonuna kadar sürdürülüyor. Bu anlamda "Bir Arçelik''zede Hikayesi" başlığıyla bir yazı gönderen Maruf Dindar isimli tüketicimizin, Mobilyasıyla ilgili olarak bütün tüketicilerin ortak yakınma konularında yaşadığı sorunu bizimle paylaşan Aydın Mutlu isimli okurumuzun ve AEG marka buzdolabının sorununu 4 sayfayla anlatan Ünye''li tüketicimiz Selahattin Kılıçlar''ın şikayet faksları değerlendirmeye alınmıştır. Bu okurlarımızın sorununu kendileriyle telefon aracılığıyla yaptığımız görüşmede belirttiğimiz gibi sonuçlanana kadar takip edecek ve buradan gerekli duyuruyu yapacağız.


٪d سنوات قبل
Tüketicilere yeni İnternet adresi
Evvelbahar
Siz hiç “ayben”e para gönderdiniz mi?
Irak: Kurtların sessizliği…
Direniş meşrudur, tükür kardeşim
Columbia’da ‘Filistin’le Dayanışma Çadırları’