|
Kusur hangisinde

Büyük İslam düşünürü İkbal, Doğu ve Batı düşüncesini, dinleri, ve İslam"ı, o derin tefekkür kabiliyeti ve büyük birikimi ile inceledikten sonra şu sonuca varıyor: "İslam"ın hiçbir kusuru yoktur, bütün kusur bizim Müslümanlığımızdadır!".

Her şeyi bildiğini zanneden bazı bilgisiz asker ve sivil şahıslar ile köşe yazarları ise söz birliği edercesine, konferanslarında ve yazılarında şunu söylüyorlar: "Moda tabir; aslında İslam"ın özünün iyi olduğu fakat Müslümanlar tarafından yanlış anlaşıldığıdır. Bu doğru değildir. Şiddet, terör, akla karşı çıkma İslam"ın bizzat ana kaynakları olan Kur"an ve Hadisler"dedir. Bunu bize en açık şekilde bizzat bu kaynaklardan örnekler vererek isbat etmek mümkündür. İlk örnek bir hadis; bu hadis, Türkler"in ne kadar kötü bir millet olduğundan bahsederek onlarla savaşana sevap vaat etmektedir. Bu nasıl bir peygamberdir? Zaten İslam"ın özünde bir Türk düşmanlığı vardır; diğer örnek bir âyet "O kavmin insanları çekik gözlüdür, elmacık kemikleri çıkıktır, yeryüzünde bozgunculuk yaparlar." İşte Türkler hakkında Kur"an"ın söyledikleri budur. İşte bundan dolayı Araplar onbinlerce Türk"ü katletmiş, kellelerinden tepe yapmışlardır. Türkler"in İslam"ı kabulü zorbalık ve şiddetle olmuştur. Oysa Türkler temiz Şaman dinine mensup barışçı insanlardı. Bir de İslam hoşgörü dini diyorlar. Düpedüz yalan. İşte size bir âyet. Ne diyor? "Öldüreceksin" diyor. Böyle hoşgörü mü olur?...". "Bazı İslam ülkelerinde zina eden kadınlara dayak atılıyor; bu bir vahşettir..."

Bu satırları okuyanlar, bu sözlerin nerede, hangi konferansta ve hangi köşe yazılarında aynen söylendiğini ve yazıldığını hatırlayacaklardır. Bizim maksadımız yanlış düzeltmek olduğu için isimleri açıklamıyoruz.

Yanlışları düzeltmeye başlamadan önce bu kadar eksik bilgi ile yazma ve konuşma cesaretinin ancak cehaletten kaynaklanabileceğine işaret etmek gerekiyor.

İslam"ın ana kaynaklarında şiddet ve terör yoktur. Yüzlerce âyet aklı kullanmakla, tefekkür etmekle, düşünmekle ilgilidir. Kur"an kadar akla vurgu yapan bir kutsal kitap bulunamaz.

Türkler"in aleyhindeki hadisler sahih (Hz. Peygamber"e ait) değildir. Olsaydı bile İslam"dan öncesine ait olacak ve ancak kötülük yapanları kapsayacaktı. İslam"ın özünde de sözünde de Türk düşmanlığı yoktur, daha doğrusu bir etnik grubun diğerinden üstün veya aşağı tutulması söz konusu değildir. Kur"an"a göre bütün insanlar bir kökten gelirler, bu mânada kardeştirler, üstünlük güzel ahlaka, erdemli davranışlara ve hayırlı hizmetlere bağlıdır.

"O kavmin insanları..." şeklinde bir âyet yoktur.

Araplar eğer onbinlerce masum Türk"ü katlettilerse bu, Kur"an"a ve Sünnet"e göre büyük bir cinayettir. İslam"a göre haksız yere (meşru savaş veya idamlık suç söz konusu olmadıkça) bir kişiyi öldüren bütün insanları öldürmüş gibi olur, bu kadar büyük bir insanlık suçu işlemiş sayılır.

Tarih kitapları Türkler"in İslam ile müşerref olmalarını şiddete ve zorbalığa değil, sevmeye, beğenmeye ve hür irade ile benimsemeye dayandırıyorlar.

Kur"an ancak, din yüzünden insanlara savaş açan, inanç ve ibadet özgürlüğünü ortadan kaldıran, insanları yurt ve yuvalarından söküp atmaya kalkışan, devlete isyan ederek eşkıyalık yapan insanlara karşı savaşa (yani onları öldürmeye) izin verir. Bunun dışında kimse için "Öldürün" demez.

Zina eden erkeğe ve kadına, vücutlarında iz ve sakatlık bırakmayacak hafiflikte yüzer sopa vurulacağı Kur"an"da vardır. Bu cezanın hedefi İslam"a göre ağır bir suç olan ve aile hayatını tehdit eden zina suçunu engellemektir. Kur"an"ın nazil olduğu çağda böyle bir ceza asla ilkellik ve vahşet değildir. İslam ülkelerindeki yanlış uygulamaların da çoğu, İslam"ın değil Müslümanlar"ın kusurudur.

Konferanslarında veya köşelerinde bu kadar yanlışı söyleyenler ve yazanlar; tafargir, garazkâr, kötü niyetli, bilerek çarpıtan ve saptıran bazı kalemlerin ve kaynakların etkisinde kalıyorlar, doğru bilgiye ulaşmak için de hiçbir gayret göstermiyorlar; bunun bir manevi sorumluluğu yok mu? İnsanları yanlış bilgilendirmek ve yönlendirmek, samimi dindarları üzmek onların vicdanlarını sızlatmıyor mu?

Yazık, çok yazık!

il y a 23 ans
Kusur hangisinde
“Avrupa’da kayıp mülteci ve göçmen çocuklar”
Nasuhi Güngör’ün vurduğu yerden gol olmaz…
İnsaf!
Dağ yürekli adamların büyük seçimine doğru
Demografik dönüşüm