|
Perde-ekranın arkasında neler gizleniyor?

Türkiye büyük bir tiyatroya benziyor. Seyirciler, perde arkasında gizlenip bir şeyleri gizleyerek işini yürütenlerin dışında kalan bütün halk. Perde bir türlü açılmıyor, seyirciler sabırsızlandıkça, aynı zamanda ekran olan perdeye yeni manzaralar, görüntüler, ilgi çeken, eğlendiren, oyalayan oyunlar getiriliyor. Bunların bir kısmı hayalî, asılsız, bir kısmı abartılı, bir kısmı da, seyircilerin birçoğu bakımından ilgi çekici, oyalayıcı, fakat onlar için faydasız, işe yaramaz. Birileri bu oyalamaya karşı çıkıp perdenin açılmasını, asıl oyunun ve oyuncuların ortaya çıkmasını isterse, halka oyalandığını ve aldatıldığını hatırlatırsa derhal onun işi bitiriliyor ve uygun bir şekilde susturuluyor.

Aynı zamanda ekran olan, seyircileri oyalamaya yarayan perdede neler, perdenin arkasında neler var?

1. İrtica: Bu kelimeye verilen mana "Türkiye''de şeriat düzenini hakim kılmak için yapılan bilinçli faaliyet" ise kasten yapılmış bir abartma söz konusudur. Çünkü bu ülkede yaşayan Müslümanlar''ın kahir ekseriyeti, kendi hayatlarında, kendi anladıkları Müslümanlığı uygulamak isterler, devletin buna imkan vermesini talep ederler. Legal siyasi partilerin olsun, sivil toplum örgütlerinin olsun istek ve faaliyetleri aynı doğrultudadır. Yeraltında faaliyet gösteren ve güce dayalı bir rejim değişikliği isteyen fertler ve gruplar devede kulaktır, marjinal kalmışlardır, devlet bunları bilmektedir ve istediği anda yakalayabilme, faaliyetlerini bitirme gücüne sahiptir. Tarikat ve tasavvuf adına ortaya çıkıp bir avuç avamı kandıran ve bu yoldan menfaat sağlayan sahtekârlar ile birkaç sahte/hasta mehdiyi, lazım oldukça ekrana getirenler, bunların Türkiye Müslümanları''nı temsil edemeyeceklerini, sayılarının da devede kulağın bir tüyü kadar olduğunu bilmektedirler. Bunların devamlı perdeye yansıtılması, masum ve meşru talepleri, hukuk dışına çıkma pahasına da olsa engellemeye, insan hakkı olan din eğitimini sınırlamaya kılıf hazırlamak içindir.

2. Terör ve çeteler: Lanetlik terörün engellenmesini istemeyenler insanlık suçu işlemiş olurlar. Devletin bulunduğu yerde çeteler de var ise bu bir devlet ayıbıdır; tez elden yok edilmeleri gerekir. Ancak gerek terör ve gerekse çetelere karşı yürütülen harekat ve yapılan faaliyetlerin, bitirici olmaktan ziyade oyalayıcı olduğu konusunda ciddi şüpheler vardır. Bir terör başını paketleyip teslim etmeye karar verenlerden alıp Türkiye''ye getirmeyi meydan savaşı kazanmış gibi perdeye yansıtmanın da, amacı aşan sebepleri olmalıdır.

3. Aptal kutusu adı verilen televizyon başta olmak üzere medyada, sırf aptallaşmış kitlelerin ilgisini çekmek, okumalarını ve seyretmelerini sağlamak ve bu yoldan para kazanmak için gösterilen kirli çamaşırlar, özel hayatlar, adi polisiye vak''alar, çıplak vücutlar, iğrenç manzaralar. Bunları yapanlar ile onlara destek verenlerin dile getirdikleri, "Efendim kumanda ellerinde, istemiyorlarsa seyretmesinler, promosyona tamah edip almasınlar..." şeklindeki savunma bize, okulların önlerinde veya gençlerin devam ettikleri mekanlarda uyuşturucu satanların "Biz zorla vermiyoruz, istemeyen almasın..." demelerini hatırlatıyor.

4. Bütün bunları destekleyen veya göz yuman, amacına ulaşmak için başta devletin ve siyasetin kurumları olmak üzere hemen her şeyi kullanan zümreye gelince bunları menfaatçiler ve dava sahipleri diye ikiye ayırmak gerekiyor. Uluslararası uzantıları ve bağlantıları bulunan bazı kuruluşlar mesela din veya milli devlet düşmanlığını kendilerine dava edinmişlerdir. Yıllardan beri ülkenin kaymağını yiyen, para muslukları ile önemli makam ve mevkileri, dededen toruna, takımdan takıma ellerinde tutan bir avuç insan (insanımız değil) menfaatçilerdir; bunların dini ve ahlakı maddedir, maddidir. Ekrana durmadan oyalayıcı görüntüler süren ve sürdüren, perde açılır da arkası görülür, takke düşer de kellik ortaya çıkar diye ödleri patlayanlar işte bunlardır. Ancak korkunun ecele faydası yoktur, seyirciler içinde patlama noktasına gelenlerin de, hileyi anlamaya başlayanların da sayıları gün geçtikçe artmaktadır.

5. Ekrandaki görüntüleri kullanarak beceriksizliklerini örtmeye, siyasi ömürlerini artırmaya çalışan iktidarları ise anmaya bile değer görmüyorum.


25 yıl önce
Perde-ekranın arkasında neler gizleniyor?
İnsaf!
Dağ yürekli adamların büyük seçimine doğru
Demografik dönüşüm
Seçim bitsin, önümüze bakalım!
Yerel seçime ramak kala: DEM, Yeniden Refah ve İYİ Parti