|
Eleştiriye kızmayın... faydalanın....

Bir sanat eleştirmeni, bir ressam veya heykeltıraşı dilediği gibi analiz ederek hatalarını ortaya çıkarır ama asla onların yapıtlarının bir eşini yapamaz..

Hangi müzik eleştirmeni, eleştirisini yaptığı dahi bir müzisyen kadar kullandığı keman veya bir başka enstrumanı ayni maharet ve hünerle çalabilir?

İsterseniz sizlere yaşanmış bir misal de verebilirim..Rahmetli dostum Kenan Onuk''un tedavisinde New York''ta sevgili Hüsnü Özyeğin''in bize tahsis ettiği ev, tam Carnige Hall''ün karşısında idi ve bir klasik müzik fanatiği olan Kenan kardeşim burada olan hiçbir konseri kaçırmazdı.. Bir akşam yine şimdi adını hatırlamadığım bir ustanın konserine gittikten yarım saat sonra eve dönünce, çok şaşırarak sebebini sordum.. Yüzünü buruşturarak çok kızgın bir ifade ile bana “Orkestradaki kemanlardan biri yanlış ses çıkarıyor dayanamadım ve konseri yarıda bıraktım..” diye cevap verdi.. Kenan o kemanı çalamıyordu ama hassas kulakları yapılan hatayı anlamasına yetmişti!..

İşte böyle sevgili Mustafa Denizli hocam... Bizler futbolu senin kadar veya Fatih Terim kadar bilemeyiz ama yapılan hataları analiz ederek dilediğimiz eleştiriyi yaparız... Zaten futbolu sizler kadar bilemediğimiz için teknik direktör değil, yorumcuyuz!. Gazeteciyiz ve okurlara bizden beklediklerini vererek onların dillerine tercüman oluyoruz... Tıpkı Ernst''i oyundan aldığında sana tepki koyan kartalsevelere destek çıktığımız gibi!.. Sizlerin hocalık yapmadığınız dönemlerde yorum ve eleştiri yapmaya hakkınız var da bizlerin niye olmasın?.

Estonya gibi sadece fizik üstünlükleri ile top oynayan ve çok koşan bir takımı yendik diye sevinirken eksik yönlerimizi neden dile getirmiyelim?..

On sekiz içine yapılan sayısız ortada kafa topları Estonya defansı tarafından armut gibi toplanırken hava hakimiyeti mükemmel olan bir Fath Tekke''nin neden bu takımda olmadığını niye sorgulamıyalım?..

Sahi, UEFA kupasını kaldırdığı maçta dev İskoç defansına tek kafa vurdurmıyan Fatih Tekke şu anda Rusya''da leblebi gibi goller atmıyor da yoksa biz mi yanılıyoruz?

Sahada uyuyan Kazım Kazım''ın yerine bir Gökdeniz Karadeniz olsa fena mı olurdu?..

Bu ülkede istisnasız herkes Ay Yıldızlı takımı Fatih Terim''le Güney Afrika''da görmek istiyor... Herkes hocamızın başarısı için duacı.. Ama bunun gerçekleşmesi için yapıcı eleştirilerimizle Fatih hocamızı uyarmak da bizlerin görevi... İş işten geçtikten sonra hocaya veryansın etmektense erken uyarılarla ona yardımcı olmaktan başka bir arzumuz olamaz ki!..

Mustafa ve Fatih hocalarımız bizlere kızma yerine biraz anlamaya çalışsalar çok ama çok daha rahat ederler!

Unutmasınlar, bu fani dünyamızda eleştirilemeyen tek kişi yoktur!..

15 yıl önce
Eleştiriye kızmayın... faydalanın....
1 Kasım’da görecem sizi ‘değişikler’!...
Kuzu kuzu bekleyeceksin artık Kemal abi!...
Ama yüzde 50?!...
Ne olacak bu anne babaların hali?
Seçim sonrası ekonomide manzara nasıl?