|
Eyvah ki eyvah!..

Bu sütunu takip eden okuyucularımız hatırlayacaktır.. Trübinlerdeki kavga, küfür ve kargaşayı önlemek için yazdığımız pek çok yazıda, her daim yeşil çimen üzerinde puan savaşı veren oyuncuların saha dışındaki dostluklarından bahseder; maç nihayetinde, birbirlerine sarılarak sahayı kol kola terkedişlerinden dem vururduk... Verdiğimiz bu güzel ve örnek sahnelerdeki davranışların neden trübinlerde sergilenemediğinden yakınırdık!.. Kısacası, sağduyu yoksunu taraftar kitlesinin adam gibi maç seyretmesini sağlama uğraşı içindeydik anlayacağınız!.. Meğer tüm çabamız boşunayımış!.. Örnek alın dediklerimiz, emsal olmaktan çok uzaklardaymış!..

Şimdi biz bu tribünlere ne diyeceğiz?..

Dünya derbisi (!?..) denen karşılaşmada, sahada birbirinin gırtlağına sarılarak en galiz küfürleri savuran futbolcuların hareketlerini nasıl izah edeceğiz?.

Çok iyi bir defans adamı olmasına rağmen Türkiye''ye geldiği günden beri hemen hemen her maçta olay çıkardığı halde bana göre sırf Fenerbahçe''de oynadığı için hakemlerin aşırı müsamahasına mazhar olan Lugano, aynı hareketleri Avrupa maçlarında neden yapmıyor, yapamıyor?.. Erman Toroğlu''nun tabiri ile futbol katili olmasına ramak kalan Lugano, karşısında Emre değil de mesela Drogba veya Lampard olsa ayni kafayı rakibinin ense köküne atabilir miydi?.. Bu soruya acaba kendisi nasıl cevap verir?.. Hiç düşündünüz mü?..

Eyvah ki eyvah!.. Sayın Adnan Polat nasıl bu kadar değişti anlamak mümkün değil!.. Galatasaray şampiyon olursa acaba ne diyecek?.. Bir başka takım şampiyon olunca “Tezgah..'' Kendi takımı zirvede bitirirse her şey süt liman!.. Anlayan beri gelsin!.. Eyvah ki eyvah!..

Ya Bülent Uygun ve başkanının demeçlerine ne diyeceksiniz?.. Kamuoyunun, kendilerine ve Sivasspor''a olan sempatisini bir kalemde dümdüz edip yıktılar!.. Gönüllerin şampiyonu derken gönlümüzü kırdılar!.. Sayın Polat''ın izinden giderek hepimizi şaşkına çevirdiler!.. Allah aşkına lig başladığından beri Sivasspor''un aleyhinde olan bir hakem hatasını hatırlayanınız var mı?.. Aksine, Eskişehir, Geçlerbirliği ve Antalya maçlarında Sivasspor leyhinde olanlar ve kazanılan puanlar apaçık ortada!..

Bu nasıl “Tezgah” Bülent hocam?.. Bir anlat da öğrenelim! Futbolumuz nereye gidiyor, bizler de bilelim!

Gittiğimiz bu yol doğru ise vahlanmak bile çok az. Feryadı figanımız tam anlamıyla “EYVAH Kİ EYVAH.”

٪d سنوات قبل
Eyvah ki eyvah!..
ABD Başkanı Lincoln"un, oğlunun öğretmenine yazdığı mektup
Bu çocuğu daha kaç defa öldüreceksiniz?
Daralma(1)…
Tevradî bir mitin Kur’anî bir kıssa ile tashihi
i-Nesli anlaşılmadan siyaset de olmaz, eğitim de…