|
Stres sırası Fener"de

Bursaspor, ne stres dinliyor, ne imkansızlık. Bildiği yolda yürümeye devam ediyor. Sezon başında, “Şampiyonlar Ligi''ne katılmayı kabul eder misiniz?” diye sorsaydınız her halde tüm camia havada kabul ederdi. Ancak şimdi bu başarıya burun kıvrılıyor. Çünkü tüm camia, bu başarının taçlandırılmasını istiyor.

Ertuğrul Sağlam önderliğindeki Bursaspor, Kayserispor galibiyetiyle ilk ikiyi garantiledi. Yani tarihinde ilk kez Şampiyonlar Ligi ön elemelerine gitme hakkı kazandı. Yapılan iş doğrusu inanılmaz.

Kayseri, karşısında Ertuğrul Sağlam, Sercan''ı dinlendirip takımı en başarılı olduğu 4-3-3 sistemiyle oynattı. Turgay, oyunuyla sahada yıldızlaştı. Gol attı, pres yaptı, mücadele etti. Sahada basmadık yer bırakmadı. Golde bir yerde kendi kendine asist yaptı. Kendine yapılan bir faul sonrası, yapılan ortada kilidi açtı. Sonra da takımına bir penaltı kazandırdı. Bir futbolcu daha fazla ne yapabilir ki…

Sahada oynadığı oyunla ön plana çıkan bir diğer oyuncu Volkan oldu. Sağ kanatta tren gibi durmadan gidip geldi. Ancak gördüğü sarı kartla cezalı duruma düştü. Şampiyonluk coşkusunun yaşanacağı maçta oynayamayacak. Yazık.

Bursaspor''un Kayseri karşısındaki oyunu, bazı düşünceleri de boşa çıkardı. Stres falan taktığı yok yeşil-beyazlıların. Sahada aslanlar gibi mücadele ediyorlar. Kayseri karşısındaki oyuncuların üzerinde ne stres vardı, ne de baskı. Çok üstün oynadılar. İstediklerini rahatça yaptılar.

Taraftar tek kelimeyle mükemmeldi. Şovlarıyla takımlarına büyük destek verdiler.

Önümüzdeki hafta baskıyla baş etme sırası Fenerbahçe''de. Çünkü Bursaspor''un 3 puanı şimdiden cepte. Onlarsa zorlu Ankara deplasmanında Ankaragücü karşısında ter dökecekler.

Şu belli oldu ki, düğüm son haftadan önce çözülmeyecek.

14 yıl önce
Stres sırası Fener"de
Mülâhaza etmek
Siyasetçileri bürokratlara kurban etmek
Musallada bir sosyolog daha… Vehbi Başer’in ardından
Taşkent’in öbür yüzü
‘Korkuluk’…