|
Tutunacak tek dal

Galatasaray, korkarak gittiği Denizli deplasmanından 3 puanla dönerek kupadan sonra tutunacak tek dalı olan lige 4 elle sarıldı.

5 oyuncusunun sakat Cihan'ın da cezalı olması nedeniyle kolu kanadı kırık bir şekilde maça çıkan sarı-kırmızılılar, beklentilerin aksine oyuna iştahlı başladı. Saidou ve Cihan'ın yokluğunda ön libero nöbetini devralan Volkan, topu kanatlara yayarak Galatasaray'ın ataklarına yön verdi. Uğur ve Ferhat'ın kanat bindirmeleriyle hücumda etkinlik oluşturma çabaları bu oyuncuların final paslarını iyi kullanamaması neticesinde çabalar beyhude kaldı. Özellikle Ayhan'ın topu ayağında fazla tutması pozisyonları başlamadan bitirmesine neden oldu. Sarı-kırmızılıların en tehlikeli atağı, Denizlispor korneri sonucu Mondragon'un oyunu çabuk başlatmasıyla yakalandı. Ancak onda da Necati, topu arkadaşlarına yerine Denizli'li oyuncuları verince sonuçsuz kaldı.

Denizlispor'un planı ise, kendi yarı alanında kabul ettiği oyunda kapacağı toplarla ani ataklarla sonuca gitmekti. Bir de sarı-kırmızılı oyuncuların bireysel hataları kovalamaktı. Bunu da maç boyunca iki kez buldular. İlkinde İliç'in kaptırdığı topta Selahattin'in vuruşunu Mondragon olağanüstü kurtardı. Diğerinde ise Mehmet Yılmaz affetmedi. Kuşkusuz golde Yusuf'un yürüyerek adam geçmesine izin verilmesinin payı büyüktü.

Gerets, ikinci yarıya sahada dolaşan İliç'in yerine Sabri'yle başladı. Bunun da etkisiyle oyunu rakip alana yıkan Galatasaray, şişirme toplarla Hakan'ı buluşturmak istedi. Bu ortalardan birinde Galatasaraylıların yapmak istediğini Denizli'den Bülent Ertuğrul yaptı ve topu Süleymanuo'nun üstünden kendi ağlarına gönderdi.

Gerets'in 58'de yaptığı Uğur-Heinz değişikliği oyunun kontrolünün tamamen Galatasaray'ın eline geçmesini sağladı. Geldiğinden bu yana ilk kez etkili bir görüntü çizen Çek futbolcu, önce Necati'ye "al da at" diye bir pas verdi. Ancak Necati, topu kaleciye nişanladı. Daha sonra ise bu işi kendisinin daha iyi yapacağına hükmetmiş olacak ki, ceza alanının üstünden nefis vuruşuyla Galatasaray'ın bitmekte olan ümitlerini yeniden yeşertti.

18 yıl önce
Tutunacak tek dal
Ne olacak bu anne babaların hali?
Seçim sonrası ekonomide manzara nasıl?
Amerikan siyasetinin İsrail ‘trajedisi’
Jeopolitik sürpriz: ABD, Rusya ve İsrail nasıl anlaştı?
Nazlı seçmen günlerinde siyaset