|
Şakird subayların altın vuruşu

Fetullahçı çeteninin bu ülkede darbe yapmak istediğini bilmeyen yok. Gülen Cemaatinin 7 Şubat 2012 MİT krizi ile başlayan, Gezi süreci, 17-25 Aralık ve son olarak PKK'nın şehir savaşlarıyla devam eden darbe arzusu son aşamaya geldi.



Bütün bu süreçlerden istediği neticeyi alamayan daha doğrusu aldığı ihalenin gereğini yerine getiremeyen Gülen örgütü, son kozunu oynamaya hazırlanıyor. Yaklaşan Yüksek Askeri Şura (YAŞ) öncesi TSK içerisindeki Fetullahçı unsurlar hareketlenmeye başladı.



Hareketliliğin iki anlamı var. Birincisi, özellikle paralel yapının mali kaynaklarına yönelik operasyonlar nedeniyle çözülmek üzere olan örgütün tabanına 'dağılmayın' mesajı vermek. İkincisi, YAŞ'ta Fetullahçılara yönelik yapılacak olumsuz girişimlerin önünü kesmek. Daha büyük tehlike ise bütün umutlarını kaybettikleri için TSK'nın içinde yıllardır kümelenen

Kemalist maskeli şakird subayların bir darbeye kalkışması.


Gülen örgütünün soru çalarak bütün kurumlara sızdığı gibi TSK'ya da sızdığı bir gerçek. Bütün kuvvet komutanlıklarında personel ve istihbarat başta olmak üzere epey bir güce kavuştukları biliniyor. Kumpaslarla kendilerine nasıl yol açtıkları zaten ayyuka çıktı. Tedbir adı altında içki içerek, tuvalette göz ile sözde namaz kılarak, oruçtan uzak durarak, namaz kılanlardan 'ajan' diye uzak durarak, hatta ispiyonlayarak, ordu içerisinde yıllarca gizlenmeyi ve yükselmeyi başaran Fetullahçılar, yeni bir karar aşamasında.



Nereden mi biliyoruz. Duyduklarımızı yazarsak, kıyamet kopar. İyisi mi bir dönem TSK imamlığı yapan FETÖ kaçağı Faruk Mercan, namıdiğer

Faruk Küçük

'ün yazdıklarına göz atalım. Cemaatin TSK'daki yapılanması ve YAŞ'ta olası bir tasfiye korkusuyla hareket eden Mercan, -pardon Küçük müydü?- 21 maddelik tweet döşemiş.



Genelkurmay Başkanı Hulusi Akar'ı geçmişte ziyaret ettiğini ilan ederek, kendince bir mesaj vermeye çalışan Gülen'in Mercan'ı, Hulusi Paşa'nın Ergenekon operasyonları sayesinde Genelkurmay Başkanı olduğunu söylüyor. Başka ne diyor bu zat? ABD'de Newsweek, Foreign Policy ve Foreign Affairs gibi saygın dergilerde peş peşe yayınlanan darbe senaryolarından korkan Erdoğan, askeri müdahale senaryolarının yoğunlaşması nedeniyle Genelkurmay Başkanı üzerinden TSK'ya tuzaklar kurmaya başlamışmış.



Rus uçağının düşürülmesinin ardından Rusya'ya methiyeler dizen Hocası(!)'nın gayretlerinin boşa çıkmasından endişe eden Okyanus Mercan'ı, Rusya ile ilişkilerin düzelmesi yönündeki çabaları da yine darbe ihtimaline bağlamaya çalışıyor.



Kendini hâlâ TSK imamı zanneden kaçak Mercan, açıkça şu talimatı veriyor:

“TSK, Hilmi Özkök ve Necdet Özel çizgisine oturmuş bulunuyor ve Hulusi Akar, devletin bekası için hayati öneme haiz bu TSK'nın başındadır. Genelkurmay Karargahında Hulusi Akar'la yaptığım iki görüşmede olumlu izlenimler edinmiştim. Sarayın tuzaklarından kurtulmasını umuyorum.”


Bu konuda bir de Cemaatin köpükçüsü Faruk Arslan'a kulak vermek lazım. Daha önce Fuat Avni'yi Hızır A.S. ilan eden köpükçübaşı Arslan, bu kez yeni bir iddia ile karşımıza çıktı. Köpük yüzünden kayıp kafayı çarpmadıysa Arslan'a göre, “

Fuat Avni, askeri istihbarat havuzunun ta kendisidir. Fuat Avni derin devletin ta kendisidir.”

Fuat Avni'nin Cemaatin arkasına saklandığını dile getiren Arslan'ın bir temennisi var:

“Fuat Avni bir araç olabilir. Derin devletin deva diye sunduğu çare mi? Fuat Avni'nin Hizmet'ten gibi gözükmesi veya Hizmet'in haklılığını ortaya koyması umarım TSK görüşü haline gelir.”

Evet, rüyalarıyla meşhur köpükçübaşı Faruk da gördüğünüz gibi yine bir darbe rüyasına daldı.



Dalga geçtiğimi düşünmeyin. Bunlar ciddi konular. TSK'da paralel yapıyla mücadele konusunda gözle görülür bir adım atıldığı söylenemez. Aksi örnekler de çok. Şu an TSK'da Fetullahçı subaylar en sıkı Atatürkçü kesilmiş. İnternet paylaşımlarında Atatürkçülükten geçilmiyor. Mübarek Ramazan ayında şişenin dibini, eğlencenin zirvesini buluyorlar.



Anlayacağınız 'Şakird subaylar rahatsız' her an haşhaşı fazla kaçırıp altın vuruş yapabilirler.


#FETÖ
#TSK
#Fuat Avni
#Cemaat
8 yıl önce
Şakird subayların altın vuruşu
Mülâhaza etmek
Siyasetçileri bürokratlara kurban etmek
Musallada bir sosyolog daha… Vehbi Başer’in ardından
Taşkent’in öbür yüzü
‘Korkuluk’…