|
Ankara"da Mossad"lı kontrgerilla toplantısı!

31 Ağustos''ta “Türk kontrgerilla timleri Lübnan ve İsrail''e neden gönderildi?” başlığı altında yayınlanan yazımda; İsrail''in Lübnan''a saldırıları devam ederken Türk özel birimlerinin Lübnan ve İsrail''e neden gönderildiğini sorgulayıp, BM gücü''ne asker vermeye hazırlanan Türkiye kamuoyuna olayın bir başka yönünü sunmaya çalıştım. Önce o bilgileri tekrarlayalım:

“Haziran ayı sonlarına doğru üç bölgeye kontrgerilla timleri gönderilir. Her biri 15 kişiden oluşan timlerden biri Kuzey Irak''a gider. Türkiye''de gizli operasyon tartışmalarının merkezindeki grup budur. Peşmergelerle çatışmaya girerler, birkaç tanesi yaralanır. Tim geri çekilir. 24 Temmuz akşamı bir başka birlik, operasyon için Kuzey Irak''a gönderilir. (…)

İsrail''in Lübnan''a saldırıya başladığı günlerde ''Türkiye de bu savaşın içinde'' demiştim. Hatta İsrail ve ABD kontrolündeki güçlerin Türkiye topraklarında PKK üzerinden yaptığı saldırılara dikkat çekmiş, ''İsrail Türkiye''yi nasıl susturdu'' başlıklı bir yazı yazmıştım. Çünkü Lübnan''da patlayan füzelerin sesi Kuzey Irak''a ve Türkiye''ye kadar ulaşıyordu.

Şimdi asıl soruya gelelim: Haziran başlarında başlayıp Ağustos ortasında sona eren kontrgerilla operasyonları başka nerelerde yapıldı? 15''er kişilik gizli timler başka nerelere gönderildi?

En gizli birimlerden iki tim İsrail''e gönderilir. Savaş sırasında orada bulunurlar. İsrail''e gidenler Türk-İsrail istihbarat anlaşmaları çerçevesinde buradadır. Bu ülkede yaşayan herkesin, orada ne yaptıklarını sorma hakkı var. Bu soruyu biz de soruyoruz: Savaşın en yoğun olduğu zamanda 30 kişilik iki tim İsrail''de ne yapıyordu?

Dahası var: Bir tim de Lübnan''a gönderilir. Amaçları bilgi toplamaktır. Onlar da savaş sırasında oradaydılar. Ama nasıl olduysa İsrail saldırısı altında kalırlar. İçlerinden biri hayatını kaybeder. Ve geri çekilirler. İsrail''dekiler İsrail''le işbirliği içinde çalışırken Lübnan''dakiler İsrail''le çatışma içinde buluyorlar kendilerini. Nasıl oluyorsa!

Afyon''da eğitim gören bu birlikler simdi yabancılarla birlikte hareket ediyor. 7 yıldır bu birimin içinde bulunan Afyon doğumlu kişinin bu yabancılarla ne işi olabilir? Kimlerden emir alıyorlar? En mahrem birimlerin içinde ABD ve İsrailliler de mi var? Yeni bir operasyona hazırlanıyorlar. Acaba Kuzey Irak''a mı yoksa Lübnan''a mı?”

G. Doğu, K. Irak ve Lübnan''a dikkat!

Bu yazıdan sonra ne oldu? Lübnan''a asker tezkeresi Meclis''ten geçtikten sonra üç bölgeye yeni timler gönderilir. Lübnan''a ulaşanlar CIA ve Mossad birimleriyle buluşur. Kuzey Irak''a ise, dört ya da beş tim gönderilmesi kararı alınır. Lübnan''a yeni birimler de yol hazırlıklarına girişir. Bugünlerde Afyon''dan Güneydoğu, Kuzey Irak ve Lübnan''a yolculuklar yoğunlaşır.

Beş/altı gün önce: Ankara''da Lübnan ve Kuzey Irak konusunda aynı birimler çerçevesinde bir toplantı yapılır. Dört saat süren toplantıya bir süredir özel birliklerle birlikte olan beş yabancı da katılır. Kim mi bu yabancılar? Mossad''a bağlı birimler! Ankara''da Türkiye''nin en mahrem güvenlik birimleriyle Mossad mensupları toplantı yapıyor! Ne toplantısı bu? Neyi planladılar? Bu toplantının Güneydoğu, Kuzey Irak ve Lübnan''da etkisi nasıl olacak? Bekleyip göreceğiz.

Dün de İstanbul''a Kuzey Irak''tan bir ekip geldi. Bazı görüşmelerden sonra Ankara''ya geçtiler. Orada, aynı birimlerden birkaç subayın da katılacağı bir toplantı yapılacak. Tabiî yine yabancılarla! Ve bir şey daha;

ABD, İngiltere, Fransa ve Almanya''da belli adreslere virüs içeren mektuplar gönderilir bugünlerde. Salgın hastalıklara yol açan virüs içeren mektuplarla ilgili bakalım kamuoyuna bir şey sızacak mı? Yoksa yeni bir El kaide kampanyası mı başlatılıyor?

İsrail''in Lübnan''a saldırısından önce bölgeye giden, ateşkes ve uluslararası güç yerleştirilmesi aşamasında yeni birliklerle takviye edilen, Güneydoğu, Kuzey Irak, Lübnan ve İsrail gibi dört önemli bölgede Türk özel birimleri, CIA ve Mossad unsurlarıyla ortak operasyon ve toplantılar yapılan bir süreç yaşanıyor. Bu bölgelerde meydana gelen her olayı kılı kırk yararak sorgulamayı öneririm. Diyarbakır''da 10 kişinin ölümüne yol açan son saldırıyı da tabiî…

Hizbullah neden sertleşti?

BM Genel Sekreteri Kofi Annan, Lübnan içinde devletin dışında hiçbir silahlı güce izin verilmeyeceğini içeren bir rapor hazırladı. 1701 sayılı BM kararı ve atıf yaptığı 1559 sayılı kararla, silahsızlandırma sürecinin başlatılacağı işaretini verdi. Buna paralel olarak Hizbullah lideri Hasan Nasrallah''ın, Lübnan Başbakanı Fuad Sinyora''yı topa tutması, istifasını istemesi ve onu “Amerikan taşeronu” olarak nitelemesi de, çok yakında şahit olacaklarımıza ilişkin ilginç ipuçları veriyor. İsrail askerleri, uluslararası gücün korumasında, daha önce giremediği sınırdaki Lübnan köylerine yerleşiyor bugünlerde. ABD, İsrail, Türkiye üçgeninde, Güneydoğu, Kuzey Irak, Lübnan ekseninde neyin hazırlıklarının yapıldığını bir kez daha düşünmek geriyor. Özellikle El Kaide''nin ABD''ye nükleer saldırı yapacağı, Sovyetler''in kayıp 200 çanta nükleer bombasının bazısının örgütün elinde olabileceği, hatta İran''ın Ramazan ayında ABD''yi nükleer silahla vuracağına dair neocon merkezli sansasyonların tekrar piyasaya sürüldüğü bir dönemde, üç bölgeyi çok dikkatli izlemek gerekiyor.

18 yıl önce
Ankara"da Mossad"lı kontrgerilla toplantısı!
Türkiye’nin tezlerini kim anlatacak…
Enflasyon ile mücadelede beklentileri kırmak ve fiyat yapışkanlığının önüne geçmek
Cari açık ve Gabar’dan gelecek 3,2 milyar dolar
Küresel savaşın kaçınılmazlığına dâir
Yeni tehditler ve Türkiye’nin kurumsal güncellenmesi