|
İngiliz şehid, Müslüman Gurka

İngiltere İslam Forumu (The British Muslim Forum), ülke çapında kampanya başlatarak, Müslüman gençleri İngiliz ordusuna katılmaya ve cepheye gitmeye davet ediyor. Kampanyada en etkili argümanı ise, şehadet! İngiliz ordusuna katılan Müslüman gençler cepheye gönderilecek, savaşta hayatlarını kaybederlerse şehid olacaklar. İngiltere İslam Forumu, gençlere böyle bir güvence veriyor.

İkinci Dünya Savaşı döneminde değiliz. Nazi Almanyası İngiltere''ye saldırmıyor. Ya da, faşizmi ezmek için Almanya''ya çıkarma yapılmıyor. İngiltere tehdit altında değil. Peki hangi cephelerde şehadet dağıtılıyor? Bu gençler nerelerde savaşacak? Ne adına şehid olacak?

Elbette Afganistan ve Irak''a gönderilecek? Oralarda savaşacaklar. İngiliz emperyal mirası için hayatlarını verecekler. Ölürlerse, ülkelerini, vatanlarını korudukları için şehid sayılacaklar.

“Silahlı kuvvetlerde görev yaparken öldüğünüz ülke Irak ve Afganistan gibi bir İslam ülkesi olsa bile, İngiltere için savaşırken ölmeniz sizi şehitlik mertebesine ulaştıracaktır.” Verilen konferanslarda böyle söyleniyor.

Irak''a gelecekler. Basra''da, Bağdat''ta, Felluce''de Müslüman kardeşlerini öldürecekler. Çatışmalara ara verip ibadetlerini yapacaklar, namazlarını kılacaklar, bölgedeki camileri ziyaret edecekler, Allah''a zafer için, şehadet için dua edecekler.

İngiliz ordusunda savaşırken geçen Temmuz ayında bir çatışma sırasında ölen Pakistan doğumlu Jabron Haşmi''nin şehid olup olmadığı tartışması yaşanmıştı. Müslüman cemaatler şehid olmadığını, hain olduğunu söylerken, 600''e yakın caminin üyesi olduğu en büyük İslami kuruluşlardan biri olan İngiltere İslam Forumu şunu söylüyor: “O bir şehitti, zira ülkesi için savaşırken öldü. İslam sadakati, insanın doğduğu topraklara ve o toprakların hukukuna bağlı olmasını emreder.” Bu söz, Forumun başkanı Hurşid Ahmed''e ait.

7 Ekim''deki Londra bombalamalarından sonra Başbakan Tony Blair''in en büyük destekçilerinden olan Forum, İngiliz yönetiminin Müslüman toplumla ilişkilerinde en büyük destekçi gücü.

Irak ve Afganistan''da yüz binlerce Müslüman''ı, ''insan''ı kim öldürdü? ABD ve İngiltere. Kitle katliamları, toplu mezarlar, kimyasal silahlar, işkenceler ve esir kampları kimlerin ürünü? Tabi ki onların. Kimdi bu ölüm mangaları? Bu ülkeleri özgürleştirmek, medenileştirmek, insanlık ailesine katmak için gelenler. Düşmanları kimdi? Irak''ı savunan Iraklılar, Afganistan''ı savunan Afgan halkı? Neydi bunlar? Batı''nın hayat tarzı için tehdit oluşturan teröristler? Mağdurların terörist olduğu, katillerin özgürlük sembolü olduğu bir dünya!

İngiltere''de yaşayan 20 yaşındaki bir Müslüman genç, kalkıp ta Afganistan''a gidip savaşınca ne oluyor? Ölürse şehid, kalırsa özgürlük abidesi. Peki aynı genç Londra''dan kalkıp Kandahar''a gitse ve ülkelerindeki işgale karşı savaşan Müslüman Peştun direnişçilere katılsa ne olacak? Tabi ki terörist, tabi ki insanlık suçlusu. Yakalanırsa göreceği işkence ve aşağılama tahayyül bile edilemez. Afganistan işgali sırasında Taliban saflarında savaşırken yakalanan Batılı Müslüman gençlerini akıbetini hatırlayalım. İngiliz ordusuyla Basra''da savaşan Irak kökenli bir Müslüman kahramandır. Aynı kişi Irak''ın kurtuluşu için savaşırsa terörist!

İngiltere Müslüman Forumu''na soralım: Basra''da ülkesini İngiliz işgaline karşı savunurken ölen Müslümanlar şehid mi? Yoksa Blair''in “özgürleştirici” gayretlerini anlamadıkları için boş yere hayatlarını kaybeden zavallılar mı? Yine soralım: Çanakkale''de Osmanlı''ya karşı savaşırken ölen Hindistan kökenli askerler şehid miydi? Cevabı “evet”se, aynı kişiler Hindistan''ın özgürlüğü için İngiltere''ye karşı savaşırken neydi? Britanya''ya göre, eğer Çanakkale''de Osmanlı''ya karşı savaşıyorlarsa şehid, kendi ülkelerini İngiliz işgalinden kurtarmak için savaşıyorlarsa teröristlerdi?

Ortadoğu''nun çöllerinde; Irak''ta, Kanal''da, Akabe''de, Medine''de Osmanlı askerleriyle omuz omuza çarpışan Araplar terörist, İngilizlerle birlikte savaşıp ölenler şehitti. Anadolu''da işgale direnenler, Kuzey Afrika''da, Güney Asya''da direnenler de teröristti. Ama bu coğrafyalarda İngiliz emperyalizmi için savaşanlar şanlı, ölenler şehitti.

Şehadet tapusu dağıtan İngiltere İslam Forumu, yeni bir Gurka sınıfı oluşturuyor. Müslüman Gurka''lar! Para ve vatandaşlıkla kandırılan, 1815''ten beri İngiliz ordusunun pis işlerini yapan, şu anda bile binlercesi İngiliz ordusunda görev yapan Nepalli Gurka''lar gibi. Öldür deyince öldüren, yat deyince yatan, beş para etmez kiralık katiller onlar. Ne için savaştıklarını bilmeyen, kendi ülkelerine, kardeşlerine karşı savaştıklarını anlamayacak kadar aptal olan bu katiller sürüsü şimdi Irak''ta. Ne mi yapıyorlar? Bıçaklarıyla, ABD ve İngiltere''nin terörist tanımına girenleri yakalayıp boğazlarını kesiyor..

Şimdi Müslümanlara aynı misyonu yüklemeye çalışıyorlar. ABD ve İngiltere saflarında işgal edilen Müslüman ülkelerde terörizme karşı savaşacaklar. Sağ kalırlarsa para ve vatandaşlık alacaklar. Ölürlerse şehid olacaklar? Zihinler o kadar karıştırıldı ki, sadece İngiltere''de değil, yaşadığımız topraklarda da Müslümanların bir kısmı böyle düşünebiliyor. Terörle küresel savaşta kim terörist kim özgürlükçü? Gelin bir daha düşünelim.

Tarih bize ne öğretti?

17 yıl önce
İngiliz şehid, Müslüman Gurka
Ne olacak bu anne babaların hali?
Seçim sonrası ekonomide manzara nasıl?
Amerikan siyasetinin İsrail ‘trajedisi’
Jeopolitik sürpriz: ABD, Rusya ve İsrail nasıl anlaştı?
Nazlı seçmen günlerinde siyaset