|
İsrail komutasındaki peşmergeler sınırda!

Bu başlığı daha önce de kullandım! Peki neden tekrarladım? Açıklayayım: Kuzey Irak yönetimi, PKK''ya desteğin dışında, kendi güçlerini ağır silahlarla donatarak Türkiye sınırına kaydırıyormuş. Türkiye''nin PKK, İran''ın PJAK saldırılarına karşı bölgeye müdahaleye hazırlanması uluslararası gündemde yerini korurken, ABD''nin Türkiye''yi engellemeye yönelik girişimleri devam ederken sorun PKK''nın ötesinde bölgesel bir hal almaya başladı.

Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Büyükanıt''ın ısrarla müdahale istemesi, hükümetin tezkere konusunu gündeme getirmesi seçim dönemiyle sınırlı bir durum değilse, önümüzde sıcak gelişmeler var demektir. K. Irak yönetiminin peşmerge güçlerini alarma geçirerek, tank, top ve uçaksavar gibi savunma silahlarını İran ve Türkiye sınırına kaydırması artık sorunun PKK olmadığına, sürecin bir çeşit Türk-Kürt çatışmasına doğru sürüklendiğine işaret ediyor. Bu çatışmayı kim hazırlıyor? Türkiye mi, K. Irak yönetimi mi? Ya da bölgesel savaşı Türk-Kürt çatışması üzerine kuran malum güçler mi?

Barzani''nin birliklerini sınıra kaydırması sadece Türkiye''ye karşı savunma hazırlığı olarak mı? Ve bu yeni bir durum mu? İşte ben bugün bu konudaki tespitleri aktarmak istiyorum. Önce haberi özetleyelim: Sayıları 200 bini aşan Kürt birliklerin sınıra yakın noktalara kaydırılarak portatif kamplar oluşturulduğu, bu bölgelerde zırhlı askeri araç, tank, uçaksavar, 55 ve 81''lik tahribat tipi top ve havan silahları sevkedildiği söyleniyor.

Aslında hazırlık çok önce başladı. Neden şimdiye kadar gündeme gelmedi anlaşılır bir şey değil. Aylardır ısrarla söz konusu hazırlığa, kimlerin bu hazırlığı yönettiğine ilişkin bilgiler aktarıyorum. Mesela:

16 Ocak 2007: Peşmergeler, son günlerde yoğun olarak Türkiye sınırına yakın bölgelere yerleştiriliyor. 6 bin peşmerge Kerkük''e, 2 bin tanesi Musul''a, 3 bini de Türkiye sınırına yerleştirildi. İşin ilginç yanı, buradaki Kürt birliklerini ABD ve İsrailli komutanlar yönetiyor. Bölgeye askeri teçhizat nakli yapılıyor, yakın muharebe silahları naklediliyor. Yakın zamanda Bağdat''tan da peşmergelerin Türkiye sınırına nakledileceği ifade ediliyor. Kürtler hem Irak iç savaşına, hem İran''a karşı hem de Türkiye''ye karşı ateşe sürülüyor.

2 Şubat 2007: Üç gün önce bölgedeki Kürt birliklerine füzeler, gece görüş dürbünleri, termal kameralar ve silahlar nakledildi. Kimler tarafından? ABD ve İsrail! Bu malzemeler ayrıca Kerkük, Musul, Erbil ve diğer bölgelerdeki birliklere dağıtılıyor. Yakında yeni füzeler ve ağır silahlar gelecek ve dağıtılacak."

"K. Irak tarafına yoğun yığınak başladı. Türkiye sınırına yabancı birlikler indirilip mevzileniyor. Birkaç gün önce Şırnak''ın Altıntepe bölgesine tam sınıra yabancı birlikler indirildi. Tam sınıra değil, sınırın Türkiye tarafına. Yani Türkiye topraklarına. (ABD savaş uçaklarının Trük hava sahasını ihlalinden önce) Bu yığınağın sebebi ne?"

"K. Irak''taki hareketlenme, ağır silah sevkıyatları, füze nakilleri, füze rampaları, askeri üs inşaatları, Türkiye sınırına indirilen ABD askerleri, sınır bölgelerinde yapılan ölçümler ve arazi araştırmaları… Bunlar acaba Türkiye''nin bölgeye müdahil olmasına yönelik hazırlıklar mı?"

"Türkiye sınırına helikopterlerle indirilen Ankara''nın iki müttefikine ait askeri birimler ölçümler yaparken, bazı bölgelerin koordinatlarını belirlerken, uydu üzerinden hedef noktalar netleştirip ülkelerine aktarırken ne düşüneceğiz?"

"Önceki gece Zapsuyu yakınlarına helikopterlerle ABD askeri ve peşmerge indirildi mi? Bölgede arazi ölçümleri yapılıyor. Sadece Irak-Türkiye sınırı değil. Irak''tan Ermenistan sınırına kadar ABD ve İsrail tarafından yapılan sınır ölçümlerinin, arazi taramalarının anlamı ne?"

"Türkiye''nin sınır bölgeleri, K. Irak tarafı füzelerle tahkim ediliyor. Neden ağır silahlar bu bölgelere naklediliyor, neden peşmerge birlikleri ABD askerleriyle birlikte sınıra yakın bölgelerde mevzileniyor? İsrail ve ABD''nin teknik desteğiyle bütün bu bölgeler ne amaçla peşmergeler tarafından uydudan kontrol edilebilecek hale getiriliyor? Bu bölgelere neden son teknoloji ürünü uydu cihazları yerleştiriliyor? Birileri Türklerle Kürtler arasında bir savaş mı tezgahlıyor?"

Diğer örnekleri hatırlatmaya gerek yok. Sadece tanklar değil, füzeler de Türkiye sınırına yerleştirildi. Ağır silahlar ABD/İsrail tarafından sağlanıyor. İsrail''in bölgedeki füze stokları, depoları, askeri üsleri ne olacak? O zaman zor sorularda ısrar edelim:

Türkiye''de asker, diplomat, siyasi çevreden ve iş dünyasından bazı kişiler ABD ve İsrail istihbaratı ile K. Irak merkezli nasıl bir işbirliği içinde?

K. Irak''tan Türkiye''nin bazı şehirlerine nakledilen patlayıcı ve silahlarla ilgili trafiği bu kişiler mi yönetiyor? Ve bu patlayıcı ve silahlar hangi saldırılarda kullanıldı? Nerelerde, ne amaçla saklanıyor?

Bir yandan Türkiye içinde örtülü operasyonlar yapan bu istihbarat teşkilatları sınırın diğer tarafından 18 bin PKK''lıyı neden Türkiye''ye karşı hazırlıyor?

17 yıl önce
İsrail komutasındaki peşmergeler sınırda!
Siyah Sancak’la düşmanlarımıza verilen “yaman mesaj” nedir?
İkiyüzlü dünyanın 200 günü
Garson nereye baksın?
İnsafsız takas!
Erdoğan’ı/AK Parti’yi Kürtsüz bırakma operasyonu…