|
Bölgesel istila ve nihai hesaplaşma!..

Şu işe bakın!.. ABD ve İsrail saldırı altındaymış! Lübnan ve Filistin değil. Savaşı İran ve Suriye başlatmış İsrail ve ABD değil! İsrail hem Amerikan topraklarını hem de dünya demokrasi için savaşıyormuş! Füzeler İsrail topraklarını yakıp yıkıyormuş Filistin ve Lübnan'ı değil. İsrail, İran-Suriye ekseninin kurbanı olmuş! Bu iki ülke hem ABD'ye hem de İsrail'e savaş açmış! Amerikan medyası ve buradan beslenen dünya medyası barbarlığı böyle pazarlıyor. İsrail'in kendini savunma hakkı olarak pazarlıyor. ABD yönetimi ve dünya liderleri de buradan beslenip aynı sözleri tekrarlıyor.

Sanki; İsrail Gazze'yi, Batı Şeria'yı Güney Lübnan'ı işgal etmemiş de Hamas ve Hizbullah İsrail'i işgal etmiş! Sanki; İsrail ABD'nin verdiği F-15 ve F-16'larla Gazze'yi ve Lübnan'ı harabeye çevirmemiş de, İran ve Suriye Tel Aviv'e saldırmış! Sanki; ABD'nin İsrail'e verdiği beş bin adet Bunker Buster sığınak bombası Beyrut'a atılmamış da, İsrail'e atılmış!

Bunlar, Irak'ı da kitle imha silahı gibi yalanlarla işgal etmişlerdi. Bunlar; Ortadoğu'yu nükleer silah deposuna dönüştüren İsrail ortadayken nükleer çalışması var diye İran'a saldırmaya hazırlanıyor! Bunlar, Suriye'yi parçalama planlarını bile kitle imha silahı var yalanlarıyla pazarlıyor! Bunlar, bütün dünyayı aptal yerine koyuyorlar. Hepimizi...

Beyaz Saray eski Sözcüsü New Ginrich; şu anki durumun "Üçüncü Dünya savaşı"nın bir parçası olduğunu söylüyor. Yine Cumhuriyetçi senatörlerden biri Müslüman ülkelerde bir çok bölgenin Batı ile İslam'ın çatışma alanı olduğunu söylüyor. Aynı senatör, şunu ekliyor: "Avrupalı dostlarımız şunu anlamalı: Bu, Ortadoğu'da karşı karşıya olduğumuz en ciddi meydan okuma. ABD doğrudan müdahale etmeli." Seferberlik havası hakim. Sanki İsrail bütün Ortadoğu'da yapayalnız ve korkunç saldırı altında inliyor.

İsrail Başbakan Yardımcısı Şimon Peres, iki örgüt ve iki devletle savaş içinde olduklarını söylüyor. Bunlar, İran, Suriye, Hamas ve Hizbullah... İsrail yapayalnızmış. İsrail teslim olursa İran, Suriye, Hamas ve Hizbullah'a karşı koyabilecek hiç kimse kalmayacakmış. Barbarlığı hâlâ gözyaşlarıyla pazarlayan bir zihniyet bu!

Lübnan Başbakanı Fuad Sinyora, "Hizbullah'ı silahsızlandırmamız için tüm dünya bize yardımcı olsun. İsrail'in bombardımanı derhal sona ersin. İsrail, Şeba bölgesinden çekilsin, tutukluları da serbest bıraksın. Biz de Hizbullah'a silahı bırakması gerektiğini anlatalım" diyor. Bu da barışın özeti. Ama kim dinleyecek? Hiç kimse...

Yeni hedef ortada. Öteden beri hedef alınan ülkeler ve çıkarılmak istenen Büyük Ortadoğu Savaşı apaçık ortada. Irak işgalinden bu yana Suriye ve İran'ı parçalayıp bölgede etnik ve mezhep eksenine göre kukla devletçikler, garnizon ülkeler kurmaya çalışıyorlar. Irak'tan üç devlet çıktı, Suriye'den de üç devlet çıkar. İran'dan da birkaç tane. Bütün bölge Körfez emirlikleri gibi olur. ABD, İngiltere ve İsrail ise 21. yüzyıl boyunca Ortadoğu'nun efendileri olup bütün kaynaklarını talan eder. "İslam tehdidi" de ortadan kaldırılır. Bölge insanı için yüzyıllık bir esaret hayatı başlatılır!

Bu bölgesel bir savaş. Amacına ulaşana kadar durmayacak. Kısa süreli ateşkesler kimseyi yanıltmasın. Lübnan'da ABD/İngiliz/İsrail ekseninin İran ve Suriye'ye karşı açtığı savaşı izliyoruz bugün. Yarın bu savaş Suriye topraklarında devam edecek. İsrail ve ABD, bunun, İran ve Suriye'ye karşı başlattıkları savaşın ilk aşamaları olduğunu söylüyor. Onlara göre Hizbullah, bu ülkelerin Lübnan'daki savunma hattı. Saldırı bu nedenle Lübnan'da başlatıldı. Hesap bu olunca sonuçlarının çok ürkütücü olacağı ortada. Bir sonraki aşamasının ne olacağı da. Lübnan'da kısa süre içinde bir ateşkes beklemek fazla iyimserlik olacak. Ne dünyanın merkez ülkeleri ne de Birleşmiş Milletler böyle bir girişimde bulunmayacak. Ne İslam Konferansı Örgütü ne de Arap ülkeleri ateşkes girişiminde bulunmayacak. Sivil kayıplar, kentlerin yakılıp yıkılması kimsenin umurunda olmayacak.

ABD savaş gemileri, uçak gemisi, helikopter gemileri ve binlerce askeri bölgeye geldi. Kurtarma harekatı için mi? Hayır! İşgale hazırlık için... Hepsi İsrail'e getirilen mühimmatlarla doluydu. İsrail'i yeniden silahlandırıyorlar. İngiltere bölgeye altı savaş gemisi gönderdi, aynı amaç için.

Peki bunu beklemiyor muyduk? Irak işgalinden bu yana dünyayı ve bölgeyi buna hazırlamıyorlar mıydı! Bilmediğimiz bir şey yok. İran'dan Kızıldeniz'e kadar, daha doğrusu Büyük Ortadoğu Projesi kapsamındaki bütün bölgelerde sarsıcı çatışmalar, çözülmeler işgaller göreceğiz. Lübnan çatışması uzadıkça ABD'nin doğrudan müdahalesini göreceğiz. Çünkü Ortadoğu, 1973 savaşından bu yana hiç bu kadar tehlikeli bir sürece girmedi.

Bu coğrafyada yaşayan herkes artık şu gerçeği görmeli: Bütün bölge kapsamlı bir savaşın eşiğinde. Topyekün bir istilanın, parçalanmanın, çatışmaların arefesinde. Bütün ülkeler bir şekilde bu savaşın içinde yer alacak. Türkiye de. Türküyle, Arabıyla, Acemiyle, Kürdüyle bu bölgede yaşayan bütün insanların ağır yara alacağı bir süreç bu. Nihai bir hesaplaşma ve yeniden varolma süreci....
18 yıl önce
Bölgesel istila ve nihai hesaplaşma!..
Evvelbahar
Siz hiç “ayben”e para gönderdiniz mi?
Irak: Kurtların sessizliği…
Direniş meşrudur, tükür kardeşim
Columbia’da ‘Filistin’le Dayanışma Çadırları’