|
Birbirinden çekindiler

Kısır bir futbol vardı her iki takımda da. Sadece mücadele ortaya koydular. Futbolu güzelleştirecek ve estetik açısından pek de iyi işler vermedi 90 dakikada hem Trabzonspor hem de Kayserispor.

Şöyle notlarıma baktım... Önemli sayabilecek net pozisyonun sayısı 3''ü geçmiyor. Kayserispor, çok iyi savunma yaptı. Alanı iyi daralttı. Trabzonspor''un dripling ile orta sahayı harmanlayacak özelliklere sahip olan futbolcularına yakın markaj yaparak oyunu orta alana sıkıştırdı. Çok faullü ve bol sarı kartlı maçta, Trabzonspor, çok top kaybı yaptı. 2 dakika ayağında topu gizleyemedi. Kenarları iyi kullanamadı. Şimdi Trabzonspor''un kadrosuna bir bakalım. Savunma tamam. Stepanov cezalı yok, Çağdaş var onun yerine. Sol kenarda Murat Ocak. Genç kardeşim 23 yaşında Trabzonspor formasını sana veriyorlar ama ne koşuyorsun ne de bir şey yapıyorsun.

Orta alanda, Hüseyin, Ayman ve Mustafa Keçeli. Hüseyin ve Ayman kazanıyor. Ama topu ileriye taşıyacak ve oyunu forse edecek futbolcu kim acaba?

İşte Trabzonspor''un sıkıntısı burada başlıyor. Bence, bordo-mavili takım, transfer dönemi bitmeden bu sorunu çözmeli ve oyun kurucu bir futbolcuyu kadrosuna almalı diyorum..

İleriye şişen toplar, ilk yarıda Ersen Martin ve Umut ikilisi tarafından iyi kontrol edilmedi.

Hoca''nın sahaya sürdüğü kadro bileceği iştir. Çünkü oyuncusunu bizlerden daha iyi tanıyor. Ancak, eğer sakatlığı ve hastalığı yoksa Yatara ve Musampa ikinci yarıda oyuna girmesine bir şeyler demeye hakkım olsa gerek diye düşünüyorum.

Trabzonspor''da Umut çok dağınık. Nefesini ekonomik kullanamıyor. Hele kaçırdığı bir gol varki, ligin birinci devresinde Sakarya''da atamadığından daha net.

Gökdeniz, serbest oynadı. Sağda başladı, sola geçti. İkili forvetin arkasında kaldı. Bazen ise pozisyon icabı tek forvet gibi hamleler yaptı. Hemde Kayserispor''un iri cüsseli Mendez, Aydın ve Tayfun gibi savunma oyuncularının arasına. Trabzonspor, oyunun son 20 dakikasında üstünluğü ele geçirmesine rağmen istediği pozisyonları bulmakta çok güçlük çekti. Kayserispor''un kazandığı penaltıda, Risp, önce topa vurdu, Özgürcan öyle düştü. Vedat Yüksel bunu bal gibi yedi.

Trabzonspor''da kaleci Tolga bence takımın en iyisiydi. Kurtardığı penaltının yanı sıra kalede dik durmasını bildi. Genç çoçuk hep böyle devam et..

Kayserispor, Trabzonspor''a pek net pozisyon vermedi. Gökhan Ünal, Tayfun ve Mehmet Topuz''u iyiler arasında gösterebiliriz.

Ligin ikinci yarısına 3 puanla başlamak isteyen Trabzonspor, kendi sahasında ancak bir puanla yetindi.

17 yıl önce
Birbirinden çekindiler
51 yıllık Devlet Memurları Kanunu ne zaman değişecek?
Bir daha “bizde ifade özgürlüğü esastır” demeyin oldu mu?
Ne olacak bu anne babaların hali?
Seçim sonrası ekonomide manzara nasıl?
Amerikan siyasetinin İsrail ‘trajedisi’