|
Elenmeyi hak etmedi

Futbolda, gol vuruşu en iyi vuruş olarak değerlendirilir. Elbette biraz da şans faktörü olacak. Yıllar önce bir mülakatımda ünlü teknik direktör Ahmet Suat Özyazıcı''ya, “Tanju''nun kafasına ve uzuvlarına çarpan toplar gol oluyor. Kısmet mi, şans mı yoksa beceri mi” diye bir soru yöneltmiştim. Suat hoca “Golcünün en büyük özelliği alacağı pozisyondur.” demişti. Umut Bulut, eğer iyi bir golcü olsaydı oyunun hemen başlarında Trabzonspor''u rahatlatırdı. Niye mi yazıma böyle başladım. Futbolun, gülü ve iç açı yönü gol. Yoksa sabaha kadar iyi top çevir ne yarar ki.

Aslında fena başlamadı maça bordo-mavili ekip. Arkasına aldığı müthiş seyirci desteğiyle üzerine gittiği Galati karşsında istediği erken golü de tecrübeli ayağı Ceyhun ile buldu. Ama bu baskı kısa sürdü. Neden mi ? Trabzonspor''da pas yapabilme oranı çok düşük. Kim yapacak pası Ceyhun''un dışında. Kötü oynamayan Trabzonspor, Rumen kaleci Grybauskas''ın kurtrışlarına takıldı. Erdinç ve Ceyhun''un ceza sahası içersindeki iki bombasını kurtaran file bekçisi takımına da büyük moral verdi.

Trabzonspor''un kanatları yine çalışmadı. Celalettin ve dün akşam sağ kulvarda oynayan Serkan Balcı hucuma çıkışlarda etkisiz kaldı. Kenarlardan top bekleyen Umut ve Ersen Martin ise Rumen savunmasıyle boğuşmak zorunda kaldılar. Bir takım bu kadar basit gol yememeli. Trabzonspor''un yediği gol zincirleme hata. Serkan Balcı''dan başlayan sırasıyla. Tayfun, Ayan ve Hüseyin''in kademe eksikliğine kadar sürdü.Orta alanda oyun kurgusunu kuran Ceyhun ne zaman topla oyuna girdiyse Trabzonspor Romen kalesinde tehikeli oldu. Onun dışında, aldığı topları seri çalımlarla taşıyan Gökdeniz, sağ ve sol kenarlardan çalışan isimdi. Milli futbolcunun bir vuruşu varki futbolda ''Çatal'' tabir edilen yerden döndü. Bu bir kısmetsizlik olsa gerek.

İlk 45 dakikada daha etkili olan Trabzonspor''un temposu 2. yarıda zaman zaman düştü. Bir parladı bir söndü. Ama öyle pozisyonlar oldu kı..

Galati ahım, şahım bir takım değil.. Savunmasını sağlam tutmasına rağmen çok açık verdi.Trabzonspor bu açıkları kullanamadı. Bir tek şut attılar o da gol oldu.

Rakibine direnme gücü veren Trabzonspor, oyunun son bölümlerinde ise ''doldurt-boşalt'' sistemine döndü. Bu da işe yaramadı. Trabzonspor gibi bir takım kendi sahasında eline geçen fırsatı değerlendiremedi. Çok yazık oldu.

17 yıl önce
Elenmeyi hak etmedi
Erzurum’da kadın kooperatifleri
Ne yani LGBT hakkında haber yapamayacak mıyız?
Türkiye’nin tezlerini kim anlatacak…
Enflasyon ile mücadelede beklentileri kırmak ve fiyat yapışkanlığının önüne geçmek
Cari açık ve Gabar’dan gelecek 3,2 milyar dolar