|
Güneş"in tek çözümü

Trabzonspor-Antalyaspor maçını canlı izledikten sonra birde televizyondan takip ettim. Bordo-mavili takımın kulübesinde yer alan teknik heyetin bir ve iki numaralı kurmayları Şenol Güneş ve Ünal Karaman''ın yüzündeki mimiklerini gördükten sonra kendi kendime sordum. “Neden bu kadar gerginler” diye. Çünkü, yüz ifadeleri bana bunu hissettirdi..

Trabzonspor Teknik Direktörü Şenol Güneş için tek çözüm önerisi.

Kalan 14 maç için ne diyecek ?

Bir kere kesin ve net konuşacak. Hem topluma hem de futbolcularına.

“Arkadaşlar biz bu sezon sonunda şampiyon olacağız. Kaybedeceğimiz kadar puan kaybedeceğiz ama şampiyon olacağız.”

Türk futbolunda çamura yatan, ağlayan, sızlayan, bağıran ve çağıran prim yapıyor.

Trabzonspor''un hem Ankaragücü hem de Antalyaspor maçında iki penaltısı “güme“ gitti. Şenol hoca “Ben hakemler için konuşmam” diyorsun. Başkan Sadri Şener, “Ben soyunma odası basamam” diyerek kendisini taca atıyorsunuz. Sizden soyunma odasını basmanızı kimse istemez elbette. Ama bir Sadri Şener olarak ağırlığınızı hissettirmelinisiz. Hocam “Siz konuşacaksınız.” Siz bakmayın birilerinin sizleri öyle övdüklerine. Onlara inanmayın. Sizler sustukça daha da Trabzonspor''un üzerine geleceklerdir. Siz ister konuşun, istersen konuşmayın çünkü nufüs kağıdınızda doğum yeriniz Trabzon yazılı. Milli takımı, Dünya şampiyonu yapsanız, Trabzonspor''a Şampiyonlar Ligi Kupası kazandırsanız da birileri buna bir kulp takacaktır. Susarsanız, hem Trabzonspor, hem Trabzon hem de siz kaybeder ardından da bordo-mavili gökkubbenin altında kalmakta var bu işin ucunda.

Nasıl ki , Davos zirvesinde “One munite” diyen Sayın Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan, İsrail Cumhurbaşkanı Şimon Perez''in yüzüne, “Sizler çocuk katilisiniz” diyerek tüm dünyanın takdirini üzerinde topladı. Sizlerde, Türk futbolunda oynanan ve genellikle Trabzonspor''u hedef alan bu “Ergenokon çeteleri” gibi hareket edenler hakkında eğer konuşmazsanız bunun hesabını size ve Trabzon''a kesebilirler.

Trabzonspor''un içersinde ne kamplaşma ne inatlaşma ne de birbirini çekememezlik vardır. En önemli unsur, futbolcuların hocaya güvenleri ve hocanın da şampiyonluğa yürekten ve kalpten inanmasıdır.

Türkiye''de futbolun sadece saha içersinde oynanmadığını bilmeyen yok. Sayın Başkan Şener ve Sayın Güneş, bu kadar insanları sevin, bağrınıza basın. Ancak futbol dışındaki ayak oyunları için susmayın. Bu yıl kazanılacak şampiyonluk Trabzonspor ve Trabzon şehrinin geleceği için çok önemlidir.

13 yıl önce
Güneş"in tek çözümü
O iğrenç söz neyin işareti?
“Heidegger Sarkacı”
Efendimiz’in (sav) Zekatı-1
Milyonlar milyarlar havada uçuşuyor
Sandık başına giderken…