|
Kupanın yarısı

Ev sahibi Gaziantespor topu ayağında daha fazla bulunduran taraftı. Ama net gol pozisyonları bulan ise, Trabzonspor''du. İlk 45 dakikada, orta alanı daha iyi kullanan Gaziantepspor, baskılı göründü. Özellikle Faruk ile sol kulvardan gitmeyi tercih etti. Trabzonspor''un arızası ise yan toplar. Güney ekibi ilk kornerinde Diawara''nın kafasıyla golü atarken, onunla birlikte topa yükselen Risp''in, altında kalması ise bireysel hata oranı çok yüksek olan bir pozsiyondu.

Teknik direktör Ziya Doğan, Beşiktaş maçında sahaya sürdüğü ilk 11''de tek değişiklik yaptı. Mustafa Keçeli yoktu, Ersen Martin vardı. Dörtlü savunma, önünde Hüseyin-Ayman ikilisi. Gökdeniz bazen sağda, bazen solda. Umut-Ersen önde. İkisinin arkasında Ceyhun. Trabzonspor orta sahayı rakibine teslim etti. Ne zaman Ceyhun bireyselliğini ortaya çıkarsa, Trabzonspor rakip kalede göründü. Yine savunmadan Ersen Martin''in kafasına “Uzun toplar” gitti. Bu toplar, Antep savunmasının uzunları Bekir ve Mehmet Çoğum için avantaj oldu.

Trabzonspor, ilk yarıda 4 net pozisyon buldu. Gökdeniz, Ceyhun ve Umut kaçırdı. 42. dakikada Umut''un kaçırdığını sadece irdeleyeceğim. İlk vuruşu gol yapmalıydı, olmadı. Günün iyi isimlerden biri olan Hasagiç''ten döndü. Kale boş. Nasıl vurursan vur. Mahalle futbolunda “Pisburun” diye bir vuruş tekniği vardı. Bunu yapsan bile gol olurdu. Ama bu topu dışarı atarsan, ne yapsın Ziya hoca?..

İkinci yarıyla birlikte G.Antep sahasına yerleşen Trabzonspor, Erdinç ve Umut ile pozisyon buldu ama kendi kalesinde de pozisyon gördü. Veysel, direk dibinden dışarı attı. Karadeniz ekibinin baskısı 72. dakikada sonuç getirdi. Musa''ın kenara inip arka direğe ortasında son haftaların golcüsü Umut, Trabzonspor''un beraberlik golünü atarak bordo-mavili takımı yarı finalist yaptı.

İsmet Arzuman gibi bir hakem, Krita''nın Ayman''a yaptığı hareketi nasıl atlar? Şaşırmamak elde değil. Bence direkt kırmızı kartlık bir hareketti.

Fortis Türkiye Kupası''nda dört takım arasına kalan Karadeniz ekibi, kupada yolu yarıladı artık.

17 yıl önce
Kupanın yarısı
Dizilimler ve çatlaklar
Cumhurbaşkanımız, Nur Vergin, Muallim Naci ve Yavuz Bahadıroğlu
Türkiye’nin tezlerini kim anlatacak…
Enflasyon ile mücadelede beklentileri kırmak ve fiyat yapışkanlığının önüne geçmek
Cari açık ve Gabar’dan gelecek 3,2 milyar dolar