|
Trabzon adım adım

Oyun sistemi açısından birbirine benzeyen iki takımın maçında Trabzonspor, deplasmanda istediği gibi oynadı ve 3 puanı kazanan ekip oldu. Trabzonspor''da Risp, Hüseyin, Yattara ve Ersen yoktu. Ev sahibi takımda 7, Trabzonspor''da ise 4 futbolcu kart sınırında olunca futbolcular rahat hareket edemedi. İlk yarıda Trabzonspor, rakibine karşı alanda pres koydu ve Konyaspor''u kendi sahasından çıkarmadı. Baskılardan, kazanılan toplardan goller buldu. İkinci yarıda ise oyunun şekli değişti. Karadeniz ekibi, 2-0''lık skoru korumak için geriye yaslanınca Konyaspor orta sahayı ele geçirdi. Kenar ve serbest atışlardan pozisyon buldu.

Dünkü 90 dakikada Konyaspor''dan Tayfun ve Trabzonspor''dan Erdinç''in hava toplarında mücadelesi müthiş idi. Musa ve Celalettin''in önüne Ferhat ve Mustafa Keçeli''yi çeken Trabzonspor, ilk 45 dakikada rakibine önemli pozisyon vermedi. Ferhat''ın erken kart görmesi ve 2. yarıda oyundan düşmesi üzerine Konya iyice yüklendi.

Trabzonspor''un 2. golü hazırlanış bakımından mükemmeldi. Kaleci Tolga''nın topu elle oyuna sokuşu, Ayman''ın topu Umut''a aktarması, Gökdeniz''in de ön direğe hamlesi golü getirdi. Üst üste yapılan paslardan çıkan bir gol. Hüseyin''siz orta sahayı Trabzonspor, Ayman ile doldurmak zorunda kaldı. Plan ve program açısında iyi izlenim veren Trabzonspor''a karşı Konyaspor''da atakların başlangıç ismi Erman Özgür''dü. Bu futbolcu ile orta sahayı yönlendiren ev sahibi takımın çıkışlarında kazanılan topları bordo-mavili takım daha iyi kullanabilseydi, sonuç daha farklı olurdu.

Ceyhun-Gökdeniz ve Umut''un birbirlerini yanlış tercih etmeleri girilen pozisyonları kaybettirdi. Trabzonspor, ikinci 45 dakikada sadece alanını savunmakla yetinmek zorunda kaldı. Kontrataklarla alanından çıktığında Trabzonspor, özellikle Umut ile girdiği birden çok pozisyonda son hareketi yapamadı. Karadeniz ekibi kaçırdıkça Konyaspor daha da iştahlandı ve direncini yükseltti.

Maç içersinde Konyasporlu Tayfun''a sarı kart göstermemekte direnen hakem Süleyman Abay''ın Musampa''ya iki sarı kartı üst üste göstermekte tereddüt etmesi dikkat çekiciydi. Trabzonspor, son 4 maçını kazandı ve çıkışını sürdürdü. Bordo-mavililer, Konyaspor deplasmanında çok önemli bir üç puan aldı.

17 yıl önce
Trabzon adım adım
Türkiye’nin tezlerini kim anlatacak…
Enflasyon ile mücadelede beklentileri kırmak ve fiyat yapışkanlığının önüne geçmek
Cari açık ve Gabar’dan gelecek 3,2 milyar dolar
Küresel savaşın kaçınılmazlığına dâir
Yeni tehditler ve Türkiye’nin kurumsal güncellenmesi