|
Trabzon bırakmıyor

Antalyaspor, Trabzonspor''un yapısına uygun bir oyun sistemiyle oynadı. Trabzonspor ise kontratağı tercih etti. Kazanan ise Karadeniz ekibi oldu. Ev sahibi takım ilk yarıda daha temkinli oynadı, pek açık vermedi. Ancak 2. yarıda Trabzonspor''un etkili silahlarını unuttuğu anda yenilen iki gol bordo-mavili takımın hiçbir zaman hafife alınmayacağının bir örneğiydi. İlk yarıda Yattara ile iki- üç deneme yapan Trabzonsporí''da Ceyhun''un dış şutlarında Antalyaspor kalecisi Cordoba başarılıydı.

Moralsiz Trabzonspor karşısında daha iştahlı görünen Antalyaspor''du. Orta sahasını ilk yarıda İlyas ile kontrol ediyordu. 41. dakikada bu futbolcunun uzaktan şutunu genç kaleci Tolga son anda kornere çeldi.

Çok pas kayıbın yaşandığı 90 dakikanın ikinci bölümüne Trabzonspor etkili başladı. Tecrübeli futbolcu Ceyhun oyuna ağırlığını koyunca gol geldi. Umut''un golündeki pas bu oyuncunun eseriydi. Trabzonspor, ikinci golü Gökdeniz ile bulduktan sonra oyunun şekli birden bire değişti. Herkes farkın daha artacağını beklerken tersi oldu.

Kendi savunmasına gömülen Karadeniz ekibi bir türlü topu ayağında tutamadı ve ileride çıkamadı. Oyun Trabzonspor kalecisi Tolga ile Antalyaspor forveti arasında geçmeye başladı. Öyle ki teknik direktör Ziya Doğan, Ceyhun''un yerine Milan Stepanov''u alarak defansını kalabalık tutmaya hedefledi.

Şunu gördüm. Trabzonspor''da Ceyhun ve Gökdeniz, çok uygun pozisyonlarda Yattara''yı neden tercih etmiyorlar acaba?

Halbuki bu futbolcu öyle boştu ki, belki goller daha erken gelebilirdi. Antalyaspor''un Ali Bilgin''i yoktu. Trabzonspor ise ideale yakın kadrosuyla oynadı.

Trabzonspor, deplasmanda kazanarak ligi bırakmadığını gösterdi. Antalyaspor ise ateş çemberinin içerisinde kaldı.

17 yıl önce
Trabzon bırakmıyor
Evvelbahar
Siz hiç “ayben”e para gönderdiniz mi?
Irak: Kurtların sessizliği…
Direniş meşrudur, tükür kardeşim
Columbia’da ‘Filistin’le Dayanışma Çadırları’