|
Trabzon hız kesmiyor

Bu maç hem sıralamayı etkileyecekti hem de ekonomik olarak Trabzonspor''a önemli katkı sağlayacaktı. 3 puan almak demek bordo-mavili takımın ligi 5. sırada tamamlaması ve kendisine düşen ekonomik payın bir o kadar artması demekti. Bunun bilincinde sahaya çıkan Trabzonspor''un elinde kalan futbolculara sahadaydı ve 3 puan alarak Olimpiyat''ı dolduran taraftarlarının yüzünü güldürdü.

200 günlük bir ayrıldıktan sonra tekrar formasına kavuşan Yattara''nın gelişiyle Trabzonspor hem sağdan hem de soldan attığı ortalarla etkili oldu. Ancak bu ortalarda golcülerden Umut ve Teofilo yine topları çerçeveyle buluşturamadı.

Küme düşmesi kesinleşen Denizlispor''un ortaya koyduğu mücadeleyi kutlamak gerekir. Ayağa top yaptılar, hücuma çıktılar, kendi kalelerinin önünde beklemediler. Giray''ın nefis kafayla Trabzonspor''un 1-0 öne geçmesinin ardından Ege ekibi oyundan düşmedi. Denizlispor''un tek golünü atan Ahmet Cebe, çok yönlü bir oyuncu. Daha önceki maçlarda takip ettiğimde savunmanın sağ kenarında oynatılan bu oyuncu Türk futbolunun genç teknik adamlarından Hakan Kutlu, tarafından ileri uç oyuncusu hattına sürülmesi bence önemli bir katkı.

Kupa şampiyonu Trabzonspor''da koşmayan, mücadele etmeyen ve oyunu bırakan hiçbir futbolcu yoktu. Bordo-mavililer için sanki ligin birinci maçı gibiydi. Bu da demek ki. Karadeniz ekibi her maça aynı önemi veriyordu. Arjantinli Colman, orta sahada Trabzonspor''u taşıyan önemli silahlarının başında geldi.

İlk yarıda sakatlanan Alanzihno''nun yerine ikinci yarıda oyuna giren Murat''ın attığı şık galibiyet golü Olimpiyat''a gelen bordo-mavili taraftarları mutlu etti. Çünkü son haftalarının en güzel gol vuruşlarından biriydi. Zevkli ve çekişmeli bir 90 dakika yaşandı. Ligin son haftasında yine İstanbul''da Fenerbahçe ile karşılaşacak Trabzonspor, bu maç öncesi kazandığı üç puanla kupadan sonra ligde de hızına devam etti.

14 yıl önce
Trabzon hız kesmiyor
Mülâhaza etmek
Siyasetçileri bürokratlara kurban etmek
Musallada bir sosyolog daha… Vehbi Başer’in ardından
Taşkent’in öbür yüzü
‘Korkuluk’…