|
İhanet"in bedeli!

Bir insan için en büyük darbe dost gördüğü kişilerin arkadan vurmasıdır. Özellikle arkadaş gibi görünüp, bir takım dolapların çevrilmesi daha da acı bir durum. Futbolda da ihanetler oluyor. İşte bunun en yakın örneği Sheffield United''ın eski hocası Neil Warnock''un yaşadıkları gibi. Sheffield''ı 7 sezon çalıştıran ve Premier Lig''e taşıyan Warnock, geçen sezonun sonunda hem Manchester United''ın teknik patronu Alex Ferguson, hem de Liverpool''un hocası Benitez tarafından adeta arkadan bıçaklandı. Warnock''un anlattıkları hem düşündürücü hem de ibret verici. Ligin son haftasına girildiğinde Sheffield evinde Wigan''ı ağırlıyor. West Ham United ise Manchester United deplasmanında. Sheffield eğer Wigan''ı mağlup ederse sorun yok. Ancak yenildiği taktirde puan cetvelinde hemen altında bulunan West Ham''ın alacağı sonuca bakacak.

Ferguson''a büyük bir saygısı olan Warnock, Alex''in hafta içinde basına yaptığı “West Ham''a karşı ideal 11''le oynayacağız. Şampiyonluğu garantilememiz bir şey değiştirmez. Ligde kalma mücadelesi veren takımlar açısından adaletli olmak gerekiyor” açıklamasıyla bir hayli rahatlıyor. Bundan sonrasını Warnock''un ağzından yazıyorum. “Wigan maçı öncesinde bir hayli heyecanlıydım. Soyunma odasında bir televizyon vardı ama izlemiyordum. Maçı takip eden bazı oyuncularım büyük bir şok içinde yanıma koştular. ''Böyle bir şey olmaz'' diye hayıflanıyorlardı. Yardımcım geldi ve Manchester''ın kadrosunu getirdi. Ferdinand yok, Vidic yok, Scholes yok, Giggs yok, Ronaldo yok. Büyük bir hayal kırıklığı yaşadım. Manchester''ın bu maçı kazanmak için oynamayacağı çok açıktı. Çünkü yedek oyuncuları gören West Ham''lı oyunculara ayrı bir güven gelecekti. Zaten Tevez''in attığı golle de maçı kazandılar. Biz de Wigan''a 2-1 kaybettik ve küme düştük. Ertesi gün sekreterim Alex''in beni telefonla aradığını ve bana bir şeyler ifade etmek istediğini söyledi. Onu arayıp aramama konusunda tereddüt ettim. Ama sonunda aradım. İlk sözü, ''Old Trafford''ta olanlardan dolayı çok üzgünüm. Onları yenmek için her şeyi yaptık. 25 şut attık. İstatistikler beni haklı çıkarıyor'' dedi. Ben de, “Yedek oyuncularla çıkman onlara psikolojik destek verdi” tepkisini gösterdim. O da, ''Nasıl üzgün olduğumu anlatamam” dedi ve konuşmamız bitti. Tüm bu yaşananları içime sindirmem çok zordu. Alex alçak gönüllü olmasıyla ve davranışlarıyla İngiliz teknik adamların adeta babası gibiydi. Bir İskoç oyuncuyla ilgilendiğimde aradığım ilk isim Alex''ti. Ama bu kez Alex''ten büyük bir kazık yemiştim” diyor.

Warnock yine bir hafta önce Fulham''a puan veren Liverpool''un da tam 9 as oyuncusunu sahaya sürmemesini ihanet olarak adlandırıyor. Benitez Şampiyonlar Ligi''nde iki hafta sonra Milan''la oynayacakları final maçı öncesi takımının büyük bir bölümünü dinlendiriyor ve yaşam savaşı veren takımların dengesini bozuyordu. Warnock şöyle devam ediyor: “Benitez''den de nefret ediyorum. Alex''le birlikte büyük hata yaptılar. Manchester''ın Federasyon Kupası finalinde Chelsea''yle oynadığı maça gittim. Alex sahada önümden geçiyordu. Kendi kendime ''Üzgünüm Alex bugün kaybedeceksiniz. Tıpkı Liverpool''un Milan''a kaybedeceği gibi'' dedim. Ve kupayı Chelsea aldı. Sonrasında Liverpool-Milan finali için Milan''a bahis oynadım. Onlar da kazandılar” diyor.

Evet, hem Manchester hem de Liverpool finalleri kaybederek ihanetin bedelini ödediler. Warnock''un anlattıklarından anlıyoruz ki, kişi “Sir” de olsa sözünde durmayacaksa durmuyor. Ama bir gün her ikisi de Warnock''a yaşattıklarıyla karşı karşıya gelebilir. Ligin son haftasına girildiğinde rakiplerinin yedek kadroyla çıktığını görürlerse artık bundan yakınma haklarını kaybettiler. Türkiye''de de ligin son haftasında kasti olarak yedek takım sürenler oldu mu diye bir süre düşündüm. Benim aklıma gelmedi. Varsa benle paylaşmak ister misiniz? Sonucu kötü biten bu olay bizim takımların da kulağına küpe olmalı.

17 years ago
İhanet"in bedeli!
Evvelbahar
Siz hiç “ayben”e para gönderdiniz mi?
Irak: Kurtların sessizliği…
Direniş meşrudur, tükür kardeşim
Columbia’da ‘Filistin’le Dayanışma Çadırları’