|
Efes ve çağrı

Buradan tüm basketbol kulüplerine, Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü''ne ve de Spordan Sorumlu Bakan sayın Faruk ÖZAK''a sesleniyorum. Efes bu yıl da play-off''un açık ara favorisi. Şampiyonluğuna sevinemeden kapanabilir. Tütün-Alkol Piyasası Kurulu yönetmeliği çok ciddi boyuttadır. Görüşmeler dikkate alınırsa, tekrar ediyorum, EFES ŞAMPİYONLUKTAN HEMEN SONRAKAPANABİLİR.

Dikkat ederseniz basketbolun federasyon başkanına seslenmiyorum. Çünkü O işin vahametinde değil. Görünen o ki umurunda da değil. Sağda solda “Kerem Gönlüm''ü bir yıl ceza ile ben kurtardım” diye reklam yapıyormuş. Bunu gelsin Efes''lilere anlatsın. Unutmasın ki, milli takım kadrosunun yarıdan çoğu Efes''li oyunculardır. Bu geçmişte de böyleydi, şimdi de böyle. Efes bir ay sonra kapanırsa, o milli takım kadrosuna giren 6– 7 oyuncuyu hangi moralle Dünya Şampiyonasında oynatacak merak ederim. FİBA-Europe''ye başkan olacakmış. Ol, ol da Efes''siz ol bakalım.

Efes sadece kendi bünyesinde değil, 34 yıldan beri ülke sporunun gelişmesine katkıda bulunmaktadır. Efes kapandığı anda, ülke sporunda sponsörlük geliri 3/5 oranında gerileyecektir. Bu böyle biline. Milli takımlar, Milli Olimpiyat Komitesi, çeşitli federasyonlar bir yana, hemen hemen hiçbir spor kulübü yoktur ki, Efes ona direk veya dolaylı reklam vs ile katkıda bulunmamış olsun.

Bırakın sponsorlukları bir tarafa, Efes yıllardır basketbolda sürdürdüğü çağdaş yapılanma modeli ile Türk sporunun fenomenidir. A Erkekler takımı altında kendi bünyesinde 2. Lig Pertevniyal dahil, Genç, Yıldız, Küçük ve Minik takımlar olarak toplam 10 lig takımına sahiptir. Geniş ve sürekli kendini yenileyen teknik uzman bir ekibi vardır. Küçük takımının daha yeni Türkiye Şampiyonu olması, alt yapıya verdiği önemin bir göstergesidir. Efes son beş yıldan beri basketbol okulları olarak GSGM alt yapı desteği ile tüm ülke sathında on binlerce çocuğa ücretsiz eğitim vermektedir. Efes Türkiye''de en fazla şampiyon olmuş, kupa ve Cumhurbaşkanlığı kupası almış, bize Avrupa''da kupa sevinci yaşatmış, ismini ülke sınırları dışında "bira" olarak değil," üstün spor markası" olarak tanıtmış bir kulübümüzdür.

Hemen hemen her basketbol kulübünde Efes''in tedrisatından geçmiş bir iki oyuncu vardır. NBA''de gururla isimlerini andığımız Türk sporcular fundamental''i Efes''in parkesinde kazanmışlardır.

Tüm kulüplerimizi Bölgesel, 2. Lig ve 1. Lig takımlarımızı, basketbol internet sitelerini, eski antrenörleri ve hakemleri, kaldıysa basketbol yazarlarını dayanışmaya çağırıyorum. Sesinizi en üst makamlara kadar iletin. Efes görgüsü ve yapısı, bunu sizden kendisi istemeyecek kadar kapanmaya gidecek yolda hızla ilerlemektedir. Geleneğimizdir, iş işten geçtikten sonra hareketleniriz. Unutmayalım, Efes AB''ye girmiş bir kulüptür. AB''den çıkarılmasına izin vermeyelim. Sonra onu Başbakan da spora geri getiremez.

14 yıl önce
Efes ve çağrı
Kamu kurumları çift maaş alan memurlara dikkat etmeli
Seferberlik...
Eğitim ve gelir ilişkisi
Evvelbahar
Siz hiç “ayben”e para gönderdiniz mi?