|
Elele mutlu yarınlara

Makedonya''dan bir Türkiye geçti. Epeyce de izler bıraktı. Zaten Makedonya tarihi Türk izleriyle dolu. Osmanlı''nın hatırası özellikle Üsküp''te her haliyle yaşıyor. Onlar birer antik eser.

Peki ya Türkiye izleri? O da daha çok futbol ağırlıklı. Milli Takımımız''ın Hollanda başarısı, bizim kadar Makedonları da memnun etmiş. Galatasaray''ın Avrupa şampiyonluğu ise doyasıya kutlanmış burda. Hemen bütün evlerde, iş yerlerinde Türk tv kanalları mutlaka ayarlı. Maksat Türkiye Liglerini daha yakından takip edebilmek ve futbolda dünyanın başbelası haline gelen çıkışımızı alkışlamak.

Gelelim Makedonya-Türkiye milli maçına. Yüzde 48''i müslüman olan Makedonya''da şu anda iç savaş var. Günlerdir şehirler top sesleri altında hayatını idame ettiriyor. Kulakları çınlasın Futbol Federasyonu Başkanı Haluk Ulusoy, "Biz gideriz ve savaşı bitiririz" demişti. Gerçekten de maçtan bir gün önce sağlanan ateşkes maç biter bitmez yeni bomba seslerini getirdi. Bir kaosa bir Türkiye maçı sıkıştırdı Makedonya.

Milli Takımımız, elbetteki her ekip gibi sıkıntısı olan bir takım. Makedonya karşısında da zor anlar yaşadık. Oldukça korkulu dakikalar geçirdik. Ancak bunda Makedonya''nın Türkiye''ye kendini gösterebilmek ve pazardan pay kapabilmek için olağanüstü mücadelesinin de rolü büyüktü.

Şenol Güneş''in anında müdahaleleri ve yerinde değişiklikleri ile derlenip toparlanan Milli Takımımız, Makedonlar''ın da alkışını aldı. Ve galibiyeti kurtarmasını bildi.

Eleştirmek istesek elbetteki çok şey buluruz. Ama hiç bir büyük takım bütün maçlarını aynı performansla ve yüksek galibiyet yüzdesiyle tamamlıyamıyor ki. Almanya''nın evinde Arnavutluk, İsveç''in Makedonya maçları bunun örneği.

Biz de elbette zorlanacağız. Ama unutulmamalı ki zoru aşarken, avantajlı duruma da geçiyoruz. Dün Fatih Terim ve Mustafa Denizli''nin yaşadığı sıkıntıları bugün Şenol Güneş de yaşıyor.

Bu futbolun bir gerçeği. Bu futbolcularla çok büyük başarılar kazandık. Yıpratmak kimseye yarar sağlamaz. Bu Şenol Güneş''le hem Japonya''ya gideceğiz hem de asıl orada büyük başarılar elde edeceğiz.

Bu Milli takımı seviyoruz ve destekliyoruz.

Elele mutlu yarınlara.

23 yıl önce
Elele mutlu yarınlara
İnsaf!
Dağ yürekli adamların büyük seçimine doğru
Demografik dönüşüm
Seçim bitsin, önümüze bakalım!
Yerel seçime ramak kala: DEM, Yeniden Refah ve İYİ Parti