|
Bu bir Zafer

Zafer dergisi, 23. yıla ulaştı. Bu gerçekten bir zaferdir. Birkaç sayı çıkıp kapanan dergilerin çokluğu dikkate alındığında, 23 yılda 269 sayı çıkmak, takdire şayan. Emeği geçenleri kutlamak istiyorum.

Zafer''in "Kırkambar" köşesinde Nazım Hikmet''in bir şiiri var. Köşeyi hazırlayan Selçuk Yıldırım, şairin "İlk şiirler"inden (8. kitap) seçmiş. İsmi Sekiz yüz elli yedi. Bu da miladi olarak 1453 demektir. Yani İstanbul''un fethi.

SEKİZ YÜZ ELLİ YEDİ

İslâmın beklediği en şerefli gündür bu;

Rum Konstantaniyye''si oldu

Türk İstanbul''u!

Cihana karşı koyan bir

ordunun sahibi,

Türkün genç padişahı, bir

gök yarılır gibi

Girdi "Eğrikapı"dan kır atının

üstünde;

Fethetti İstanbul''u sekiz hafta

üç günde!

O ne mutlu, mübarek bir

kuluymuş Allahın...

"Belde-i Tayyibe"yi fetheden

padişahın

Hak yerine getirdi en büyük

niyazını:

Kıldı Ayasofya''da ikindi

namazını.

İşte o günden beri Türkün

malı İstanbul,

Başkasının olursa, yıkılmalı

İstanbul. Nazım Hikmet

Kim tercüme eder iddianameyi?

Hukukçuları güldüren Vural Savaş''ın iddianamesi, görüldüğü üzre Türkçe''ye tercüme edilmesi icabeden bir metin. Adam, kafasına koyduğunu muhakkak gerçekleştirmek için, üsluba, gramere, usule dikkat etmeden, alelacele yazmış herhalde. Oysa Fazilet Partisi kurulduğu günden bu yana çok uzun zaman geçti. Baştan beri o niyette olduğuna göre, epeyce vakti vardı. Rahat rahat, günlük tutar gibi her gün bir paragraf yazsaydı, ortaya işe yarar bir metin çıkabilirdi. Biraz Orhan Pamuk''un cümlelerini andıran bozuk ifadelerle dolu olan bu iddianamenin, -Mustafa Karaalioğlu''nun dediği gibi- üsluptan reddedilmesi gerekir.

Eğer kabul edilir ve çığırtkan medyanın baskısı hukukun üstüne çıkarsa, parti kapatılır. Kapatılınca ne olacak, bütün FP üyeleri, oy verenler buharlaşacak değil ya!.. Siyasetten vazgeçeceklerini ve domates yetiştirmek için tarlalara koşacaklarını da düşünemeyiz. O halde yeni bir parti kurulacak demektir.

Değerli medyamız ve Vural Savaş hayretten donakalacak mı? Tabii ki hayır. O parti için de aynı iddialar ortaya atılacak ve "Bu parti, şu partinin devamıdır, kapatılmalıdır" diye yeni davalar açılacak.

Refah Partisi''nin kapatılmasıyla ilgili hazırlanan iddianame yüzlerce sayfaydı. Fazilet için hazırlanansa sadece 7 sayfa. Herhalde bir sonraki sadece 7 satır olur.

Çekirge, balıkların dünyasını merak eder

- Hocam, balıklarla ilgili örnekler vermiştiniz geçenlerde. Arkadaşlarıma anlatınca hepsi çok beğendi. Bugün de balıklarla ilgili yeni örnekleri lütfeder misiniz?

- Ne demek Çekirge. Bizim görevimiz, seni ve arkadaşlarını yetiştirmek, hayata hazırlamak değil mi? İşte şimdi aç kulaklarını: Büyük balık, ağlardan etkilenmez. Çünkü parçalar geçer. Küçük balıklar, ağların delikleri arasından kaçıp kurtulabilir. Sadece orta büyüklükteki balıkları yakalar ağlar.

Kaç idam yeter?

Adnan Menderes''i idam eden zihniyet ile, Kavakçı''nın başını açmaya zorlayan zihniyet aynı diyor telefonda Mehmet Ali Sivaslıoğlu. Dolayısıyla Aydın Bey''in istifa etmesini doğru bulmadığını söylüyor.

Çoğunluk bunun farkında zaten. Üstelik bazıları o kadar farkında ki bir başka okurumuz da birilerinin Aydın Bey''e haber gönderdiğini iddia ediyor. Güya diyesiymişler ki: "Bir aileden bir idam yeter!.."

Yok canım, o kadar da değil! Çünkü bu aynı zamanda şu demektir: Her aileden bir kişi!.. Çok abartılı!.. Ama yine de sormak lazım? Kaç idam yeter?

Ötekiler ve berikiler

Kız çocuklarınızı niçin okutmuyorsunuz dedi birileri. Berikiler kızlarını okula gönderdiler ama, ötekiler o kızları okullara sokmamak için ellerinden geleni yaptı.

Başörtülü kadınların oyunu alıyor, parti çalışmaları için gece gündüz koşturuyorsunuz ama bir tane bile başörtülü aday göstermiyorsunuz dediler...

Berikiler baktı ki adamlar doğru söylüyor. Başörtülü aday gösterdiler. Seçilince de ötekiler o kadını Meclis''e sokmamak için çirkefliğe başvurdu.

Şimdi kim ne yapmalı, bilen var mı?

25 yıl önce
Bu bir Zafer
İnsanlık için paniklemek mi? Şaka mı yapıyorsun dostum?
Mülteciler, intiharlar ve ötesi
Düveli Muazzama tutkusu (Bölüm 2)
Evvelbahar
Siz hiç “ayben”e para gönderdiniz mi?