|
Cumhuriyet"e yardım

"Girdi fiyatlarında yaşanan yükselişler" gerekçesiyle Cumhuriyet gazetesi satış fiyatığı geçen gün 200 bin liraya çıkardı. Gazete, birinci sayfada yaptığı kısa açıklamada şöyle diyordu:

"Geniş bir holdingin ya da tarikatın gazetesi olmayan Cumhuriyet, ortak bir parasal havuzdan da yararlanmamaktadır. Cumhuriyet''in bağımsızlığına önem veren ve özen gösteren okurlarımızın 25 bin liralık artışı anlayışla karşılayacaklarına inanıyoruz."

Yeni Şafak tarikatı olarak biz bu açıklamayı okuyunca üzüldük. Bu konuda yardımcı olacağımız bir husus varsa, Cumhuriyet yöneticilerinin çekinmeden bildirmelerini rica ediyoruz.

Neler görüyoruz

Şu hayatta neler oluyor... Dün, siyaseti bırakma noktasında kamp kuran Yalım Erez''in adı, yeni kurulacak hükümette başbakan adayları arasında anılıyor.

Öte taraftan, Erbakan''ı saf dışı bırakmak için elinden geleni ardına koymayanlar, şimdi Hoca''nın eteğini öpme yarışındalar.

Şu hayatta neler görüyor göz dediğin...

SEÇİME
33 GÜN KALDI.
Apo''yu öpmek

Gazetelerin birinde şöyle bir haber çarpmış bizim Karga''nın gözüne:

"Sigara içmek, Apo''yu öpmek gibidir".

Tiryaki bir Karga olarak, o da bu sözün gerisinde bakın neler düşünmüş:

- İstanbul''u beton şehir haline getirmek, Apo''yu kucaklamak gibidir.

- Şehrin en güzel muhitlerini ve yeşil alanlarını ağa-babalara peşkeş çekmek, Apo''yu kahvaltıya davet etmek gibidir.

- Memleketin havasını kirletenlere göz yummak, Apo''yu sırtında taşımak gibidir.

- Yolları arabalarla doldurmak, Apo''yu gıdıklamak gibidir.

Demokrat...

Eğitim Bilim''in bu sayısında Ali Bayramoğlu ile yapılan bir röportaj yer alıyor. "Türk aydını devletin refleksleri üzerine şekillenmiştir" diyen Ali Bey, başlığa çıkartılan cümlesinde önemli bir noktaya işaret ediyor: "Türkiye''de aydın hiçbir zaman demokrat olmadı!"

Hatun Karaismail''in sorularını cevaplayan Ali Bey''in bütün söylediklerini dikkatle okumak gerekiyor diye düşünüyorum. Eğer birkaç cümleyle özetleyebilecek olsaydım, buraya alırdım. Derginin bu sayısı biraz fazla "dolu" olmuş. Bu haliyle ciddi bir eleştiriyi hakediyor.

Fırtına Vadisi kurtuldu mu?

Rize Çamlıhemşin''deki Fırtına Vadisi, dünyanın korumada öncelikli 200 ekolojik bölgesinden biri... Fırtına Vadisi''ne hidroelektrik santrali yapılmak isteniyordu. Bu santralin yapımı, şimdilik durduruldu. Durdurma kararını alan Trabzon Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kurulu''nu tebrik ediyoruz. Zira, bin tane santral yapabiliriz ama, bir tane Fırtına Vadisi yapamayız.

25 yıl önce
Cumhuriyet"e yardım
Kara dinlilerle milletin savaşı
Evvelbahar
Siz hiç “ayben”e para gönderdiniz mi?
Irak: Kurtların sessizliği…
Direniş meşrudur, tükür kardeşim