|
Gülücük"ten Tayyip Amca"ya

Gülücük''ü tanıyor musunuz? Ben tanıyorum. Uzun zamandır Akra FM''de program yapıyor. Son görüşmemizde Gülücük, R. Tayyip Erdoğan''ın hapse gireceğini duyduğu için çok üzüldüğünü söyledi.

Programda onun için bir bölüm hazırlamayı düşündüğünü öğrenince, koordineli çalışmamızın iyi olacağını söyledim. "O ne demek?" diye sordu. Anlattım. "Bak Gülücük" dedim, "Tayyip Bey için bir bölüm ayırman çok güzel bir şey. Ben bu konuda sana destek olayım. Aynı şekilde sen de bana katkıda bulun. Ve ikimiz birden Tayyip Amca''ya destek verelim."

Böyle söyleyince Gülücük, hem koordinasyonun ne demek olduğunu öğrendi, hem de çok hoşuna gitti.

İşte Gülücük''ün Tayyip Erdoğan''a mektubu:

Sevgili Tayyip Amca,

Ben Gülücük Kapkara.

Seni çok seviyorum.Duydum ki seni hapse atacaklarmış. Çok üzüldüm. Sen biliyor musun, seni hapse attıkları zaman, ''Akbil''im çok ağlayacak. "Beni Tayyip Amca getirmişti. Ben onu çok seviyorum" diye ağlayacak.

''Akbil''imin rengi mavi ama, sarısı, kırmızısı, yeşili, beyazı falan da varmış. Ben onların hepsinden alıp hatıra olarak saklayacağım. Akbil, otobüste basınca "dıdıt... dıdıt" yapıyor ya, o aslında "Tayyip Amca, Tayyip Amca" diyor, senin haberin var mı? Gerçekten!.. Ama seni hapse atarlarsa, sadece "dıdıt... dıdıt" diyecek, çok üzgünüm.

Seni çok seviyorum.

Yeni vergiler geliyor!..

Evde oturup örgü örenlerden vergi alınacağı haberi yayıldı ve herkes hükümetin aklına şaşmak için sıraya girdi ya, o arada, bizim Karga da boş durmamış, ülkeye hizmet aşkıyla kaleme sarılıp, daha nerelerden, kimlerden vergi alınabilir sorusuna cevap aramış. Buyurun buradan yakın:

- Evde oturup tv seyredenlerden, bir dakikada on zap yapanlardan.

- Kaldırımda yürüyüp taşları eskitenlerden

- Parklardaki banklara ve ağaçların gövdesine isimlerinin baş harflerini kazıyanlardan

- Vitrinlere bakıp iç geçirenlerden

- Ucuz ekmek kuyruğunda futbol muhabbeti yapanlardan

- Evde oturup balkonda oturmayanlardan

- Ütüsüz çamaşır katlayanlardan

Karga müstearıyla yazılar yazıp köşeyi dönenlerden...

Tavsiye

Cem Özer''e bir tavsiye:

Osmanlı''ya dil uzatacağına, gidip Çankaya Köşkü önünde soyunsaydın, daha iyi olurdu.

SEÇİME

31 GÜN

KALDI

Ve yeni dergiler...

- Bu ne len? diye sordu birisi, öteki cevap verdi:

- Kardelen.

Erzincan Hukuk Fakültesi öğrencilerinden bir grup, "Umut çiçeği" altbaşlıklı Kardelen ismiyle bir dergi çıkarmışlar. Bu minik dergide Z. Çetin, E. Yaşin, D. Yeğin ve M.Ş. Erdinç imzalarına rastlıyoruz.

"Etrafın karlarla kaplı olduğu bir zamanda, karı delen bir umut çiçeğinin açması ne güzel" diyerek, söze başlayan gençler, minicik dergilerine büyük ve şerefli bir misyon yüklemişler.

Kardelen, acıyla yoğrulmuş Anadolu insanının umut meşalesi olmaya namzet.

Kardelen, farklılıklarımıza rağmen bir arada yaşamayı ve çalışmayı kendine şiar edinmiştir. Kardelen, hiç kimseden yana değildir ve alternatif olma gibi bir kaygısı yoktur...

Yolunuz açık olsun.

25 yıl önce
Gülücük"ten Tayyip Amca"ya
Rüya adam
Tahrip kalıbı gibi…
Aslında nedir?
Düşte gibiyim, ölmüşüm sanki
İnsaf!