|
Malatyalı gençlerin 15 Temmuz’a bakışı

Bu yıl altıncısı düzenlenen Malatya Kitap Fuarı yanında yer alan 15 Temmuz Şehitler Çadırı'nda gençlerle buluştuk, sohbet ettik.



Onlara Mustafa Cambaz, Erol Olçok ve o gece kurşunlara göğsünü siper eden şehitlerimizden bahsettim.



Yunus'un “Bu dünyada bir nesneye yanar içim göynür özüm / Yiğit iken ölenlere, gök ekini biçmiş gibi” mısralarını hatırladım, sıra Abdullah Tayyib'e gelince. Boğazım düğümlendi.



Belli etmemeye çalışarak konuyu değiştirdim.



Çok geniş çadır içinde, bir yanda 15 Temmuz Fotoğraf Yarışması'nda dereceye girenlerin eserleri sergileniyor, bir yanda ise gençler tuvallere resim çiziyordu.



Girişteki masada ise ziyaretçilere ayrılmış bir hatıra defteri vardı.



Sayfaları karıştırdım ve şu satırlara rastladım.



*


“Hayatımda yaşadığım ilk darbeydi. Yüce Rabbim bir daha yaşatmasın da inşallah. Korku içindeydim. Reisimiz Recep Tayyip Erdoğan babamızın sokağa çağırmasıyla bayraklarla şehir merkezine gittik. Yüce Rabbim reisimizi başımızdan eksik etmesin. Allah, yüce komutanımız Ömer Halisdemir'den razı olsun. Senin izinden yürüyeceğiz. Seni asla unutmayacağım ve unutturmayacağım.”



*


“Vatanımızın milletimizin geleceğini değiştiren sayın yurttaşlarım ve kahramanlarım… Öncelikle Allah böyle bir günü bizlere bir daha yaşatmasın. İlk ve son olsun inşallah. Darbe kulağa basit geliyor tabii. Eski zamanlardaki 12 Eylül'de 28 Şubat'ta yaşananlar anlatıldığında hafife alırdım. Ama öyle değilmiş. Darbe deyip geçilmiyor. Öncelikle sokaklara, tanklara, silahlara kafa tutan halkımız, tüm soysuzlara yaptıklarının bedelini fazlasıyla ödettiler. Allah'ın izniyle bir daha cesaret edemeyeceklerdir.”



*


“Milletimiz Türkiye'mizin başına gelen üç darbe, 12 Eylül, 28 Şubat ve 15 Temmuz günlerini hiçbir zaman unutmayacağız. Allah'ın izniyle kimse bu milleti bölemeyecek, diz çöktüremeyecek. Bizler sadece rükûda eğiliriz. Allah seni başımızdan eksik etmesin.”



*


“Bu millet, bu vatanı yolda bulmadı. Kolay kolay da hiç kimseye yedirtmez.”



*


“Rabbim tüm şehitlerimizin şehadetini kabul eylesin. Allah onlardan ebeden razı olsun.”



*


“15 Temmuz gecesi, ay yıldız bir başka dalgalanıyordu göklerde. Her zamankinden daha canlı, daha kırmızı… Sanki biliyordu tankın önüne yatan canları. O masum gençleri, korkusuz yürekleri. Açılan onca ateşe rağmen, cesurca bekledi herkes. Şehit verdik yüzlerce, yara aldık bağrımıza.”



*


“Vatandır bu, namustur. Öyle kolay kazanmadık ki. Fetö gibi köpeklere kolaylıkla verelim. Bizler vatanı için, namusu için can verecek yürekli vatansever gençleriz. Bizler, Fatihlerin Yavuzların, Abdülhamitlerin torunlarıyız. O yüzdendir Fetö değil, diğer itler bir araya gelse yıkamaz bizi. Allah 15 Temmuz şehitlerimize rahmet etsin. Ülkemize bir daha böyle darbeler yaşatmasın. Allah Recep Tayyip Erdoğan'a hayırlı ömürler versin.”



*


“Gençler! Okuyun; tarihinizi milletinizi kudretinizi okuyun, öğrenin. Kokuşmuş batının rezilliklerine aldanıp onlar gibi olmaya çalışmayın. Bilin ki bizim gibi bir millet, dünyanın hiçbir yerinde yoktur. Allah milletimize bir daha darbeler yaşatmasın.”



“Geride bıraktıkları sevgileri için, canlarını vermeye hazır olan o aziz insanlara vatan minnettardır. Onların sayesinde aziz vatanımızda hür yaşıyoruz. Hepsinin ruhu şad olsun. Onlar ölümsüzdür.”



*


“Kahramanlar can verir, yurdu yaşatmak için. 15 Temmuz Kürdüyle, Türküyle, Çerkeziyle, Alevisiyle Sünnisiyle o kara gecede vatanı savunmaya giden insanlarla doluydu. Rahat uyuyun şehitlerim. Biz o geceyi ne unutacağız, ne de unutturacağız.”



*


“Biz Fatih'in aslanları, başbuğun askerleriyiz. 15 Temmuz Türk milletinin zor günlerinden biriydi. Ama biz Çanakkale'de olduğu gibi, 15 Temmuz'da Türk milletinin gücünü gösterdik.”



*


“Rabbim sizlerden binlerce kez razı olsun. İnşallah Rabbim sizin gibi evlatlar yetiştirmeyi nasip eder. Sizin sayenizde şu an buradayız. Bunun farkında ve şükründeyiz.”



*


“Allah'ım vatanımızı milletimizi muhafaza eyle. Bizi vatansız bırakma. Sen her şeye kadirsin, her şeye gücün yeter.”



*


“15 Temmuz, Türkiye'nin diriliş günüydü bence. Böyle yiğitler, böyle millet olduktan sonra, ülkem zeval görmez, Allah'ın izniyle. Reisimin ve ülkemin yanındayız. Bu vatana canlar feda olsun.”




#15 Temmuz
#FETÖ
#Erol Olçok
#Mustafa Cambaz
7 yıl önce
Malatyalı gençlerin 15 Temmuz’a bakışı
Mülâhaza etmek
Siyasetçileri bürokratlara kurban etmek
Musallada bir sosyolog daha… Vehbi Başer’in ardından
Taşkent’in öbür yüzü
‘Korkuluk’…