|
Yetenek avcısı Sir Alex Ferguson

Geçen yazdığım yazının birinde Meksika'ya gitmişken biraz futbolcu ve takımları araştırma fırsatım oldu demiştim. Yetenek avcısı Sir Alex Ferguson, gözünden kaçmayan Javier Hernandez'i 10 milyon Euro karşılığında Meksika'nın Deportivo Guadalajara takımından transfer etmişti.



Transferin ardından Sir Alex Ferguson çarpıcı bir açıklamada bulundu: “Muazzam bir transfer yaptık, buna şüphe yok. Çocuğu resmen çaldık. Onu buraya getirmek için uzun süre uğraştık. Onu izledik, iyice araştırdık. Sonra Jim Lawlor bir ay boyunca Meksika'da kaldı ve transferi gerçekleştirdi.”



Lakabı 'minik bezelye' anlamına gelen Chicharito!



Yeteneği aileden gelen Javier Hernandez'in babası Javier Gutierrez Hernandez'in lakabı yeşil gözlerinden dolayı “Bezelye” (Chicaro). Baba, 1986 Dünya Kupası'nda; Dede Tomas Balcazar ise 1954 Dünya Kupası'nda Meksika için oynamışlar.



2005 ABD yapımı “Goal!” filmini hatırlar mısınız bilmem… İzlemediyseniz tavsiye ederim. O filmin başrol oyuncusu, filmdeki ismiyle Santiago Munez'e çok benzer bir hikaye Chicarito'nunki… Meksika'da sefalet dolu bir hayattan futbolcu olma hayallerinin peşinde şöhrete kavuşan; Meksika'dan, Premier Lig'e, oradan da Real Madrid'e ve Bayer Leverkusen'e uzanan bir yolculuk…



Eski takım arkadaşı Wayne Rooney, Hernandez için övgü dolu sözler söylüyor,



“Hernandez ile oynamak büyük mutluluk. Bence yüzyılın en iyi futbolcularından biri. İzlemesi çok keyifli.”



Sir Alex Ferguson, Hernandez'i Ole Gunnar Solksjaer'e benzettiğini söylüyordu. Genç oyuncusunun, beklenenin çok üzerinde bir gelişme kaydettiğini belirtiyor.



Sir Alex Ferguson, “Ondan bu kadarını beklemiyordum. Ole Gunnar Solksjaer, rezerv takımda birkaç maç oynamış, daha sonra da Leeds'e karşı hat-trick yapmıştı. O dönem takım koçlarından Jim Ryan gelip Solksjaer'in A takım oyuncusu olduğunu söylemişti. Onu daha sonra kadroya aldım ve o çıktığı ilk maçta gol atma başarısı göstermişti. Hernandez'in de futbol bilgisi üst düzeyde. Zamanlaması, ne zaman ne yapacağını bilmesi ve ceza sahası içindeki etkinliği onu bugüne kadarki en iyi forvetlerimizden biri yapıyor” diyordu.



Attığı goller harika, altı pas üzerinde ve dar alanda mükemmel hareketler yapabilen, kıvrak bir futbolcu. “Gol atarken üç farklı tipte koşu yapabilen; içeri, dışarı, içeri, dışarı, içeri, dışarı… Doğuştan golcü bir çocuk” sözleri yine İskoç menajer Sir Alex Ferguson'a ait…



Premier Lig'in dakika/gol oranı en yüksek oyuncularından biri olan Hernandez, tıpkı yılların eskitemediği 'Genç Semih' gibi yedek kulübesinin patlamaya hazır bombası gibi golü bulmasıyla etrafa nam salmış durumda…



2014-15 sezonunda Real Madrid takımında 1 yıl kiralık oynayan Chicarito, 2015 yılı transfer döneminde 3 yıllık sözleşme karşılığında 15 milyon Euro bedelle Bayer Leverkusen takımına transfer oldu.



Ne olursa olsun efsane hoca Sir Alex Ferguson, futbol bilgisini ve bir kez daha yanılmadığını ispatlamış ve futbolseverlere sıra dışı bir yıldız daha hediye etmişti…




#Sir Alex Ferguson
#Premier Lig
#Javier Hernandez
7 yıl önce
Yetenek avcısı Sir Alex Ferguson
X’e kısıtlama an meselesi
Musevî bir yasadan Kızıl Düve miti üretmek
Sosyal çürüme yazıları 2: Her türden bağımlılıklar cumhuriyeti
Bir bu eksikti...
IBAN veren esnafın katli vacip mi?