|
Fenerbahçe"nin başarısındaki 4 faktör

Çocukluğumdan bu yana Fenerbahçe taraftarıyım. Ancak son birkaç yıldır bu taraftarlık bir anlamda sempatiden çıktı fiili taraftarlığa dönüştü. Öyle ki 2007''nin sonunda doğan kızımın ilk giysilerinden birisi Fenerbahçe forması oldu. Bunu ben yaşlılıkla açıklıyorum kendi kendime. Bazı arkadaşlarım da huysuzluğuma...

Artan Fenebahçe aşkı bu yılın başında beni kombineli taraftar bile yaptı. Yoğun haftalar dışında içerdeki bütün maçları tribünde izlemeye çalıştım.

Şüphesiz Fenerbahçe bu yıl özellikle ikinci yarı performansı ile şampiyonluğu hak etti. İlk yarıda sadece Konyaspor deplasmanınıda galip gelen Fenerbahçe, ikinci yarıda 8 deplasman maçını da kazandı. İçerde de Bursaspor maçı dışında bütün maçlarını kazandı.

Bu başarının arkasında 4 faktör var. Yönetim, Aykut Kocaman, Alex ve taraftar.

Yönetim sezon başında puan kayıpları sonrasında çok eleştirilse de kendinden emindi. Başkan Yardımcısı Nihat Özdemir, Devlet Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış ile yaptığımız Siirt gezisinde dönerken şunları söyledi; “bu yıl çok iyi transferler yaptık ve önümüzdeki haftalar takm daha iyş olacak, şampiyon olacağız” demişti. Özdemir haklı çıktı ve Fenerbahçe şampiyon oldu.

Aykut Kocaman; Başarının bir başka mimarı şüphesiz o. genç teknik adam ilk haftalarda yaşanan puan kayıpları sonrasında ço eleştirildi. Alex ile sorun yaşadığı söylendi ama o hiçbirini takmadı ve işini yaptı. Kazandı.

Alex; Şüphesiz bütün futbolcuların bu şampiyonlukta katkısı var ama en büyük katkı şüphezi hem attığı gollerle hem yaptığı asistlerle Alex''in özel yeri olduğu kuşku götürmez. Eğer bu yıl Fenerbahçe şampiyonsa Alex''in yeri özeldir.

Ve 12 numara yani benimde aralarında olduğum cefakar taraftarlar. Fenerbahçeyi her maçında yalnız bırakmayan 12 numara. “Burası Kadıköy''den buradan çıkış yok” diye bağıran, “Haklıyız kazanacağız” marşını birlikte söyleyen cefakar taraftar.

Fenerbahçe şampiyon oldu ama asıl başaımız Şampiyonlar Ligi''nde oynadığımız çeyrek finalin üstüne çıkmak. Fenerbahçe için asıl başarı şüphesiz bu olacaktır. Ve bizler bu başarlarda Fenerbahçe''yi yalnız bırakmayacağız.

13 yıl önce
Fenerbahçe"nin başarısındaki 4 faktör
En iyisi Livakovic en kötüsü Numanoğlu
Şarkı ve türkülerde küfür sözler
Üç mankurtlaşma tecrübesi: 28 Şubat ve Müslüman Türkiye’nin durdurulması
Ne olacak bu anne babaların hali?
Seçim sonrası ekonomide manzara nasıl?