|
Size kim tezgah kuruyor?

Adına derbi denen kick box maçından sonra, Galatasaray Başkanı Adnan Polat, dünyanın gözü önünde cereyan eden utanmazlık ve çirkeflikler için özür dilemesi gerekirken, “F.Bahçe ile G.Saray''a tezgâh kuruyorlar” diyerek, 20:45 esprisi kadar güçlü bir çıkışa daha imza attı.

İster istemez merak ettim; şampiyonluk G.Saray ve F.Bahçe arasında paylaşıldığına, diğerlerinin birer piyon olduğuna dair gizli bir anlaşma vardı da, bu anlaşmayı birileri ihlal etti de, başkan bu nedenle mi tezgâha geldiklerini söylüyor. Yoksa görmediğimiz bilmediğimiz başka işler mi var?

Sahiden size kim tezgah kurmuş olabilir acaba?

90 dakika boyunca kazanmak için hiçbir şey yapmayan, topu topu kaleyi bulan üç şut atabilen, rakiplerini yenme becerisini gösteremeyince dövmeye çalışan futbolcularınız tezgah kurmuş olabilir mi? Medya aracılığıyla şişirilen balon takımlarınıza, kafa tutma cesaretini gösterip, balonunuzu toplu iğne ile patlatan Anadolu takımları olabilir mi? Sizin atamadığınızı, ya da yapamadığınızı rakiplerinizin yaptığı günler mi geride kaldı yoksa? Yoksa federasyon yetkilileri desteğiniz karşılıksız kalmayacak diye söz verdi de, bu sözünü unutarak mı tezgah kurdu. Saha da kendini attırmak için her türlü şirretliği yapan futbolcularınız, hakeme kendilerini attıramayınca dövüşerek mi tezgah kurdular?

Üç kuruşluk problemli futbolcuyu 15 kuruşa satan anlaşmalı menajerleriniz size tezgah kuruyor olabilir mi?

Yoksa sizin kurduğunuz tezgâhların neticesinde canı yananların ahı tutmuş olabilir mi? Enteresan olan şu ki; kamuoyu da sizin düşündüğünüzün tam tersini düşünüyor. 9. haftadan sonra bir sürü Ali Cengiz oyunları sahnelenirken, ikinci yarıda şu ana kadar hakemlerin hak gaspının en düşük düzeyde olduğu bir lig yaşandığını düşünüyor. Tabii böyle olunca da, sonuç bu oluyor. Futbolu Ali Cengiz oyununa dönüştürmediğinizde tablo hiçbir zaman bundan farklı olmayacaktır. En iyisi mi siz, içinize dönerek eksikliğimiz nerede diye bir think thank yapsanız daha iyi edersiniz. On milyon dolara mal olan SİVASSPOR iki yıldır şampiyonluk kovalıyor, bunu da başarıyorsa siz dahil sizin gibi yüz milyonlar harcayarak takım yapanların, biz nerede yanlış yaptık diye sormaları gerekmez mi? Bilerek veya bilmeyerek yapılan bu yanlışların sonucuna katlanmak ve hesabını ödemekle mükellefsiniz. Suçluyu başka yerde aramayın, suçlu içinizde....

15 yıl önce
Size kim tezgah kuruyor?
Türkiye’nin tezlerini kim anlatacak…
Enflasyon ile mücadelede beklentileri kırmak ve fiyat yapışkanlığının önüne geçmek
Cari açık ve Gabar’dan gelecek 3,2 milyar dolar
Küresel savaşın kaçınılmazlığına dâir
Yeni tehditler ve Türkiye’nin kurumsal güncellenmesi