|
Misyonumuz: Ayrıştırmak değil arındırmak

Madem Cumhurbaşkanımızın çağrısıyla şehirdeki önemli kurumlara, kuruluşlara ve hizmet alanlarına yürüyerek, başarısız darbe girişiminin Paralel yapı elemanlarına karşı buraları kuşatan, kurtaran ve koruma altına alan halk önemliyse (ki çok önemli olduğu resmi ağızlarca sıkça söylenmiştir), o halde halen meydanlarda sabahlayan bu halkın talepleri de önemli olmalıdır.



Bu manada öncelikle halk birlik, dirlik, dayanışma ve güven içinde olmak istemektedir.



Dünya görüşü, siyasi kanaati birbirlerininkinden farklı olduğu halde, aynı meydanda iki metrelik bir yaygıyı birlikte paylaşan komşular, birbirlerine olan saygı, sevgi, anlayış ve toleranslarının politize edilmemesini talep ediyor.



BBC elemanlarının ellerinde kameralar ve mikrofonlarla Malatya sokaklarına dalarak halkı ayrıştırmanın gayretine düştüğü şu günlerde, halk artık ayrıştırmanın değil, süratle toplumu arındırmanın nihai misyon olarak benimsenmesini arzuluyor.



Nasıl ve neden arındırma?



Başarısız darbe girişimde bulunanlar Paralel yapı elemanlarıdır. FETÖ bünyesinde yer alan, lain ve hain bir iblisin sevk ve idaresinde bulunan bu elemanların en belirgin özelliği takiyyeci olmalarıdır. Takiyye öyle bir ilettir ki, dün “biz karıncayı bile incitmeyiz” diyenler, o nedenle bugün toplu katliamlar yapan bir insafsız, vicdansız, şuursuz bir canavara dönüşmüştür.



Öte yandan, takiyye öyle bir ilettir ki, Paralel yapı elemanlarından olmakla karındaşımızı, yeğenimizi, amcamızı, kızımızı, oğlumuzu, gelinimizi, damadımızı gözlerimizin içine baka baka, yüzümüze gülerek bizzat kendi akrabaları için idam ipi ören hainler haline getirmektedir.



Arındırma bu nedenle çok önemli ve acildir.



Zaman acıma, vefalılık oynama, takiyyecilerden nedamet bekleme zamanı değildir.



Zaman çalıştığımız yayınevlerinden, kitaplarını okuduğumuz yazarlara kadar, alışveriş yaptığımız marketlerden, eşya gönderdiğimiz kargolara kadar... dikkat göstererek, bizi ayrıştırmaya kalkışanlardan toplumu arındırma zamanıdır.



Örneğin devletin sırlarını ifşa ederek, muhtemel operasyonları zamanından önce açıklayıp devletin güvenliğiyle adeta alay ederek milletin başına bela olan Fuatavni adlı sosyal medya havuzunun fitne ve hain ekibini kuran, sevk ve idare eden Aydoğan Vatandaş'ın iş tuttuğu kişiler, kitaplarını yayınlayan yayınevleri tek tek gözden geçirilmelidir.



Özellikle bu tip kişilerin kitaplarını yayınlayan yayınevlerinin onları birer yazar gibi sunarak maskeledikleri, sakladıkları ve daha da kötüsü Paralel faaliyetleri için onlara telif yoluyla maddi imkan sağladıkları asla ve asla gözden uzak tutulmamalıdır.



Halk, Allah'ın kendisine verdiği irade nimetinin bilincinde olarak, bu bilinçte olduğunu Allah'a arz etme gayretiyle sokaklara inmiştir.



Allah hangi inaçta olursa olsun kulunun iyiden kötüyü, doğrudan yanlışı ayırmasını talep eder. Kul bunu yaptığında, yaptığı her şey Allah'ın yarattığı / yaptığı şey haline dönüşür.



Bu durum, Kelamullah'ta Hz. Davut'a (as) yönelen şu hitapta karşılığını bulmaktadır: “Attığında, sen atmadın, fakat Allah attı (onu)” (Bkz.: Enfal Suresi, 8:17).



“Attığında”... Sen karşındaki düşmana, kötülüğe, şerlilere karşı elini kaldırmayı irade ettiğinde ancak Allah o elinde bulunan taşı fırlatır.



Çünkü O sana verdiği irade, duygu ve duyuşun harekete geçmesini ister, bekler. Sen hangi niyetteysen O onun ardındadır. Vatanına, dinine, milletine sahip çıkmak için yürümeye karar verirsen O seni yürütür; bunlara yönelen tehlike karşısında korkar ve saklanırsan O senin korkunu, saklanma telaşını ve bunların vicdanındaki, aklındaki, kalbindeki yükü yaratır.



15 Temmuz Cuma günü, Paralel yapı elemanlarının başarısız darbe girişimine itirazen sokaklara dökülen halk, işte böyle bir etki-tepki ilişkisinin muhatabı olarak yöneldiler Allah'a. Bunun bir adı da Gayretullah'a dokunmaktır ve samimiyetleri, ihlasları, acizlikleriyle öyle bir dokundular ki Gayretullah'a, o gece

O'nun katından bir ruh

ile desteklendiler.



Allah'ın yardımına müyesser olan bu halk, o babalar, anneler, dedeler, nineler, bedensel engelliler, başı örtülüler, başı örtüsüzler, gençler... şimdi aynı tablonun korunmasını, onları ayrıştırmak isteyenlere fırsat verilmemesini bekliyorlar.



Yine, ayrıştırma fırsatçılarından korunmuş olarak arındırmaya da destek vermek istiyorlar.



Cumhurbaşkanılığı yaverinin, Milli Savunma Bakanlığı özel kaleminin, Genel Kurmay Başkanlığı ile kuvvet komutanlıkları emir subaylarının bile Paralel yapı elemanı çıktıkları şu günde halk, arındırma için işaret edişlerine itibar edilmesini bekliyor.



Birbirlerine kenetlenerek, Paralel yapının elemanlarını kendilerinden ayrıştıran bu halk, kendileri bir ayrıştırılmaya maruz bırakılmaksızın şimdi onlardan arındırılmayı umutla bekliyor.



Çünkü gün bu gündür ve şerden doğan bu hayır fırsatı belki bu netlikle, bu somutlukla bir daha tahakkuk etmeyebilir.


#Paralel yapı
#Enfal Suresi
#BBC
8 yıl önce
Misyonumuz: Ayrıştırmak değil arındırmak
Nasîb iledir visâl
Türkiye’nin tezlerini kim anlatacak…
Enflasyon ile mücadelede beklentileri kırmak ve fiyat yapışkanlığının önüne geçmek
Cari açık ve Gabar’dan gelecek 3,2 milyar dolar
Küresel savaşın kaçınılmazlığına dâir